Парижанка с дело срещу Франция заради мръсния въздух

Тя обвинява държавата за влошеното й здраве
8 юни 2017 21:02,
9
Парижанка с дело срещу Франция заради мръсния въздух
Снимка: Архив, Reuters

Парижанка заведе съдебно дело срещу Франция, защото не е предпазила здравето й от въздействието на мръсния въздух, съобщи Би Би Си.

Клотилд Нонез е на 56 години и е инструктор по йога. Тя живее във френската столица от 30 години. Здравето и се влошава, особено след като замърсяването на въздуха в Париж достигна рекордни нива през миналия декември. Според адвокатът й, 48 000 души годишно умират заради замърсяването на въздуха.

"Търсим отговорност от държавата, защото мислим, че медицинските проблеми на жертвите на замърсяването на околната среда са резултат от липсата на действие на властите" - каза Франсоа Лафорг пред в. "Монд".

Подобни дела ще бъдат заведени през следващите седмици в Лион, Лил и на други места, добави той.

Нонез изтъква, че води здравословен живот, първо като танцьорка, а след това като инструктор по йога. Дихателните й проблеми обаче се увеличават - от хронична астма до пневмония. През миналия декември, когато замърсяването на въздуха в Париж е най-голямо от едно десетилетие, съществуващото й бронхиално заболяване предизвиква остър пристъп на перикардит, пише БТА.

"Лекарят, който ме лекува, каза, че въздухът в Париж е толкова мръсен, че дишаме боклук. Тя има и други пациенти като мен, включително деца и бебета. Кардиологът ми казва същото" - каза Нонез.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Панчо преди 6 години
Нормалните хора изискват от държавата, когато си плащат данъците.Само в България и Зимбабве не изискват нищо от държавата си.
7
1
 
4
 
! Отговори
Фартингмен преди 6 години
А га пъpдeши кой замърсяваше въздуха?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуста ямболска мотикааа. Ши съди . Баба и и дядо и всеки ден са следили чистотата на въздуха. Арабите ем ги колят и ...таковат ,но въздухът бил мръсен. Да ва... в иврупейцити
5
0
 
3
 
! Отговори
забранете новитеколи преди 6 години
днес седим на чист балкански въздух ,прохладно ,въздуха лечебен шум на чиста балканска река.Хоп спира нов опел .двигателя бълва мръсен дизелов дим..не го гаси климатика работи вътре дете отровено от климатика голям срам..развали ни десет минути от деня.
4
1
 
1
 
! Отговори
страшно преди 6 години
Много е страшно нагли нашественици извънземни чрез наркомани на власт принудиха автомобило производителите да монтират тежко терористични скенери вместо доказано безвредни фарове.От три до пет секунди стигат да ви облъчи автомобил с нови скенери вместо фарове и хоп трайно повреждане на зрението..*** карат с включени климатици и включени скенери против мъгла в ясни и слънчеви дни вкл прохладни .мръсни газове и радиоактивни фарове
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прекалила е с танците,изпотила се е повечко и сега е с бронхиални проблеми. а и йогата не се отразява добре на организма - глад,веганство,диети - тялото отслабва....но пък ще изкара някое евро от държавата.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А у нас кога такива дела ? Червената Тиква 3 мандата няма наверение да подфане съдебната реформа. Лозане в тебе ние надеждата мачай Тиквите - комунисти.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мръсния въздух заради арабите сигурно