Мигранти, бежанци, стени, но оградите не решавали проблемите

Важното било да се намери решение на причините, които гонят хората
143
Мигранти, бежанци, стени, но оградите не решавали проблемите
Снимка: Reuters, архив

Според германския канцлер Ангела Меркел издигането на стени няма да реши проблемите, пред които
страните са изправени заради имиграцията, предаде Ройтерс.

Още по темата
Меркел припомни, че историята е показала, че само когато империите са премахвали стени с техни съседи миграционните проблеми са били решавани по начин, който да гарантира стабилност.

Така Меркел индиректно разкритикува американския президент Доналд Тръмп и плановете му да построи стена по границата на САЩ с Мексико, отбелязва ДПА.

Меркел каза, че по-важно е да се намери решение на причините, поради които хората бягат от страните си.

Германският канцлер направи това изявление на бизнесфорум в столицата на Мексико, на който присъства и мексиканският президент Енрике Пеня Нието.

Канцлерът е на тридневна обиколка в Латинска Америка. Тя вече беше в Аржентина, припомня ДПА. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа - Ein Volk , Ein Reich , Ein Fuehrer . Време е да надградим малко идеята за ЕС .
105
3
 
7
 
! Отговори
315 преди 6 години
Меркел е една от тези, които участват в създаването на причините,поради които хората бягат. Държавата, управлявана от нея, е една от тези, които печелят от войните, които сами подклаждат. За какво тогава става въпрос? Да потърси причините в себе си.
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката: Меркел обяснява защо обича бежанците.
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех с намирането на решението, краво, а дотогава не се бъркай в чуждите държавни дела.
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
точно една много голяма част от точно тези бежанци напускат страните си за да си живуркат някъде без да работят и да създават ислямизирани общности в Европа , плодейки се като плъхове . Г-жа Меркел може да се поинтересува , колко от гостите на страната и , някои от които дори са родени там говорят немски . Германската армия има много опит с посрещането на нежелани гости , десантиращи по вода , въздух и суша - обикновено използват картечни гнезда и вкопани танкове . Само с ограда не става .
101
2
 
8
 
! Отговори
8861 преди 6 години
Покрито мляко котки го не лочат. Оградата не решава проблема, но го ограничава - поне на местно равнище. Проблемът е създаден от политиците под диктовката на глобалния капитал и пак те са длъжни да го решат час по-скоро.
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе що преди 15 години нямаше този проблем - ми много демакрация взехте да изнасяте, към хора които не са минали целия еволюционен процес и хе ти на булка спасов ден. Да не говорим, че взехте и да ги ваксинирате по разни програми на ООН и естествения подбор се наруши - аре сега хранете ги!!!
99
5
 
14
 
! Отговори
Костатиращ преди 6 години
Баба Меркел искаше евтина работна ръка за германските концерни, но изпусна духа от бутилката. Всичко друго е бля - бля за пред публика. Ние знаем какво означава ислямско иго - 5 века геноцид и унищожаване на просперираща България. Какви сме били през ХV век - богати, силни, могъщи, с огромна територия и какви сме сега - с отнети земи, бедни и с послушни за интересите на Великите сили управници.Меркел казва да приемаме мюсюлмани? Потомците на участниците в Априлското въстание казват "НЕ!"
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циника най-сетне призна алаходупците дупят жена му(козата)
97
16
 
5
 
! Отговори
Deutschland преди 6 години
Германия е велика, еврото - стабилно, Великобритания - унизена и натирена в ъгъла. Всеки работлив и интелигентен човек, който уважава западните ценности и иска да гради бъдеще в Европа е добре дошъл! Нещем мързеливи и злобни ***-фенове на СССР! Това се отнася до теб ***! Като не ти харесва в Дойчо се връщай на село! Но не искаш да се върнеш! ;) Най-лесно е да се плюе безмозъчно по всичко различно!
96
3
 
8
 
! Отговори
споко преди 6 години
от днес и украйнците могат да пътуват без визи към европа. по руската телевизия дадоха какъв наплив е по влаковете и самолетите. А украйнската мафия е по жестока от албанската и грузинската...
95
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 106: Всички фанатици говорят като теб.Да те ограмотя: Човечеството съществува от 300000 години, европейската цивилизация е само брънка в това съществуване.Нагли, безочливи, лъжливи и крадливи като евроатлантическа ***.П.П.Посредствена гмеж.
94
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
мрьс----ца и продьлжава да говори
93
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 94За да те ограмотя - европейската култура (в т.ч. САЩ) въведе човешките права, правата на жените, премахването на робството, изключителни научно-технически достижения и т.н. Да, Европа има грехове в миналото, но се е поучила и поправила в много отношения. Това, че има хора с отрицателни качества, не отменя достиженията на западните общества.
92
4
 
8
 
! Отговори
do 97 преди 6 години
ти си една пр.оста ***,:)
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е седалището *** нелегалната миграция у нас?-в центъра на София до Министерския съвет.Аз не съм стъпвала по Пиротска и Екзарх Йосиф от 10 години, избягвам и Лъвов мост.
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви по-точно проблеми решават нискообразованите мигранти?Чистят задния двор на Европа?-друг път.Огромната част от нелегалните мигранти са в сивия сектор, където управлява криминалният свят на Европа и то не задължително "бялата мафия".
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята на границите е контрол на достъпа и ресурсите. Стената няма да реши проблема с омразата и насилието в исляма, но препятства безконтролната миграция на хора, следователно и на терористите сред тях. Българите толкова време не можехме да пътуваме без визи в Европа - черни печати, депортиране, забрани за работа, а сега се допуска абсолютно безконтролно преселение на огромни маси от хора. Да, трябва решаване на проблемите по места, но и стени срещу псевдо-бежанците. Не може да без контрол.
88
5
 
9
 
! Отговори
31508 преди 6 години
Това да го каже в Израел, където оградите са истински ограждения.
87
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"Канцлерът е на тридневна обиколка в Латинска Америка. Тя вече беше в Аржентина, припомня ДПА. /БТА/ "---------------------------------------------------------Нормалните хора от Латинска Америка трябва на секундата да изхвърлят бясната бабичка на световния Джихад, вместо да я оставят акъл да им дава! Достатъчно е да погледнат в какво превърна Германия и Европа, за да я прогонят с камъни и павета от района си!