Във Венецуела протестиращи подпалиха сградата на Върховния съд

От април страната е разтърсвана от антиправителствени протести
13 юни 2017 08:45, Елка Василева
9
Във Венецуела протестиращи подпалиха сградата на Върховния съд

Участници в протестна акция в столицата на Венецуела замеряха с бутилки със запалителна смес и с бомбички входа на сградата на Върховния съд. Снимки и видео от случилото се бяха публикувани в Тwitter, предаде ТАСС. На кадрите се вижда, че първият етаж на съда е в пламъци и оттам се издига черен дим.

Франс прес съобщи, че нападение е извършено и срещу офиса на една от банките, който се намира на първия етаж. Силите за сигурност успяха да разпръснат със сълзотворен газ протестиращите, а пожарникарите угасиха огъня.

Върховният съд се превърна в един от главните инструменти на президента Николас Мадуро в борбата му с опозицията, която контролира парламента след изборите през декември 2015 г. Съдът неведнъж е признавал за недействителни решения на парламента, включително за отстраняване на президента.

От април Венецуела е разтърсвана от антиправителствени протести. По различни оценки в тях са загинали от 67 до 80 души, ранените са над 1300. Повече от 3000 бяха задържани.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: протестиВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация! Кой не скача е червен!....
6
2
 
2
 
! Отговори
червените тролеи преди 6 години
пак са се изказали, а истината е една - толкова могат цоциалистите! В нефт газят ама мизерията е стабилна. Ако нефта беше злато, резултата щеше да е същия. Все пак кадри като Станишев и Р. Овч са си отгледали и там.
5
2
 
4
 
! Отговори
Познато преди 6 години
Технологията на размириците ни е позната.Интересното ще стане ако се ползва срещу съдателите си. Колко мучане ще падне в краварника само!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният разпадащ се режим!Скоро и на други места...
3
4
 
8
 
! Отговори
ама-ха преди 6 години
Толкова петрол и да мине без Майдан? Айде ,де
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога и ние ще се изнерВирГаме и ще палнем НС, но заедно с Доцента от Банкя и свитата му, да ги изпечем като пилета и се отървем от алчността им? За са знаят следващите, крадат и лъжат ли, чака ги същото!
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мадуро ако успеят да го свалят ще му спретнат едно помилване и ще отиде да си харчи парите неиде по света - за справка 90% от южноамериканските диктатори и семействата им.