Русия обвини: САЩ са разположили ракетни системи в Сирия

С тях можело да нанасят удари по правителствените войски
Обновена: 16 юни 2017 07:51 | 16 юни 2017 07:40,
86
Русия обвини: САЩ са разположили ракетни системи в Сирия
Снимка: Архив, БТА

Русия обвини вчера САЩ, че са разположили в южна Сирия реактивни системи за залпов огън, с които могат да нанасят удари по правителствените войски, съобщиха Франс прес и ТАСС.

Руското министерство на отбраната посочи в комюнике, че САЩ са прехвърлили от Йордания в базата на американските сили за специални операции край сирийския град Ат Танф две установки с реактивни системи за залпов огън HIMARS.

"Разполагането на всякакви видове чуждестранни оръжия на територията на Сирия, а още повече реактивни системи за залпов огън, трябва да бъде съгласувано с правителството на суверенната страна", заяви министерството.

Според Москва "далекобойността на тези ракетни системи не позволява да се оказва подкрепа на контролираните от САЩ отреди на Сирийските демократични сили, действащи срещу джихадистите от "Ислямска държава" в Ракка. Международната коалиция, ръководена от САЩ, няколко пъти е нанасяла удари по сирийските правителствени войски, действащи срещу ИД до границата с Йордания, припомня министерството на отбраната.

"Затова не е трудно да се предположи, че подобни удари по подразделения на сирийските правителствени войски може да бъдат нанасяни и в бъдеще, но вече с използването на реактивни системи за залпов огън", отбелязва министерството и задава въпроса:

"Кои са истинските цели на САЩ в Сирия и срещу кого смятат да се бият американските военни?".

Представител на Пентагона потвърди пред АФП разполагането на ракетните системи близо до Ат Танф, без да уточнява техния брой, нито предназначението им.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аман с тия лъжливи руски нещастници !
42
0
 
2
 
! Отговори
Бръм бръм преди 6 години
Това са системи за затриване на следите.След като гръмнат връщане назад няма.После само коментари на е..но д.***. Дали са очистили добрите или лошите какво значение има...щом са гръмнали, значи е трябвало- американска логика.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби, поне си сменяй името, че вече само като ти видя прякора и цъкам минус, не си струва и да чета дори. Лично за мен си поставен в списъка "дървени глави".
40
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
турция влиза с танкове в сирия сащ разполагат ракети в сирия те как сеозоваха в сирия кои ги е канил или им е искал помощта това е нахлуване начужда територия сащ зорлем си тьрси пово6094д за воина срещу русия изобщо няманикакво намерение да се справи с ид
39
3
 
5
 
! Отговори
мани мани преди 6 години
А българските системи ГРАД с етикет от Вазовите заводи дето са в Сирия нито дума. Те как попаднаха там?
38
3
 
5
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Боби 44 Я да питам ти като си толкова компетентен , я кажи какви самолети да си купим? Без руски москвичи обаче.Тях ги елиминираме.
37
1
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Блокиран в Дневник 35 Като гледам снимката е ясно че със Сирия е свършено.Да ги оставим да се доизбият .Тази държава никога няма да се възроди.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОКои "умерени" и с какво са по-различни от ИДИЛ!? Ти знаеш ли името на поне ЕДИН "умерен" лидер, каква му е платформата, виждането за бъдещето на Сирия и с какво се отличават от ИДИЛ? А откакто руснаците се намесиха се такова таковата на ИДИЛ, спряха да се разрастват с геометрична прогресия, пък ти си пиши каквло щеш, "мозък"...
35
3
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 6 години
Ха-Ха-Ха!Били "обикновени "катюши"?!!!!!!! Това е съвсем различна техника с радиус на действие 300км.
34
0
 
19
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Това е хуманитарна помощ за Сирия.Не видяхте ли след хуманитарната помощ на НАТО във Либия не остана камък върху камък
33
3
 
4
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Боби-за твое сведение в интернет има такова нещо като чичко гугъл,където всеки който се интересува може да види цифрите които цитираш...Разбираме че си много умен, ама все пак...
32
3
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
"Кои са истинските цели на САЩ в Сирия и срещу кого смятат да се бият американските военни?" Целта на американските военни да "докарат" малко демокрация в Сирия!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби Добре че има такива като теб, на всяко лай.о муха . Ако не кацнеш няма да знаем нищо . А за РСЗО нещо ти се губи ,издишаш .
30
16
 
4
 
! Отговори
хаха преди 6 години
сащ завземат окупираната от русия сирия, за тва реват смешниците...
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сул.ьо и Пу.льо разбра че САЩ =ИДИЛ! . Та затова е тази интервенция на американски войски . За да спасят колкото може от ИД . Абу Бакр ал Багдади -Шимон Елиът -засега е евакуиран успешно в Израел ,било на лечение, било да посъбере силици . Тръмп пръв каза в очите на света че ИДИЛ е създаден от САЩи обвини лично ев.ре.иката Клинтън- ,ВИЕ СЪЗДАДОХТЕ ИДИЛ,,,
28
4
 
15
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Най-интересното е, че САЩ в момента оакаха отношенията си с целия свят. С Русия е ясно, Украйна - спряха им помощите, Турция, Китай, Германия, Франция, Австрия, Мексико...Сега действат да ги развалят с Иран и Катар. И така вече за Сирия решенията се взимат от Русия, Турция и Иран.Видяха че с бледоликите зад океана няма да могат да се разберат.
27
1
 
14
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Аз мисля, че демокрацията буксува доста в Афганистан, Ирак и Либия.Та се чудя, защо добрите американци не отидат да си оправят демокрацията и корупцията в изброените територии ами отиват за нови подвизи в Сирия.МВнР предупреждава да не се ходи в Либия? И защо не мога да се сетя, нали махнаха лошия диктатор и сега е супер, има избори и обичат добрите американци?
26
1
 
7
 
! Отговори
zdv преди 6 години
Алооо, Боби-какви 2,5 тона боекомплект снаряди за един танк бре, тиквьо? Максимален брой снаряди за брой машина са около 1.3-1.4 тона, 40 снаряда+заряди за тях са това-по около 33 кила на комплект! Мисли преди да пишеш нещо-говорим за руски таралясници обаче!
25
18
 
10
 
! Отговори
Добре че е НАТО преди 6 години
Хибридната война на Путин щеше да ни довърши за няколко години, охотно подпомагана от широката мрежа от предатели-русофили, повечето от които са на издръжка на Кремъл или пък са просто руски ***.
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кланът Асад е съветско руска марионетка. Руснацоте са в Сирия дори още по времето на Насър когато Сиия и Египет са били едно