Загиналите при пожара в Лондон вече са 30

В болница остават 24 души, 12 от които са в критично състояние
16 юни 2017 16:23, Елка Василева
3
Загиналите при пожара в Лондон вече са 30
Снимка: Reuters

Броят на загиналите при пожара в жилищна сграда в Лондон в сряда достигна 30, предадоха Ройтерс и ДПА, като се позоваха на високопоставен представител на полицията в британската столица. Предишните данни бяха за 17 жертви.

Стюарт Кънди от лондонската полиция съобщи днес, че до момента е потвърдена смъртта на 30 души, като предупреди, че се очаква броят на жертвите да продължи да се увеличава.

Още по темата

В болница остават 24 души, 12 от които са в критично състояние.

При разследването на пожара ще бъде проверено дали са били извършени престъпления, обърна внимание Кънди.

Британският премиер Тереза Мей разговаря днес с оцелели от пожара, предаде Асошиейтед прес.

Мей посети болницата на лондонския квартал Кенсингтън и Челси, където стана трагедията. В това здравно заведение са лекувани осем души, трима от които са в критично състояние.

Възможно е посещението да е в отговор на гнева на местни жители, тъй като Мей отиде на мястото на трагедията, но не се срещна с живеещи в опожарения блок, отбелязва АП. Членове на нейната Консервативна партия я призоваха да покаже по-голяма загриженост за пострадалите и оцелелите.

По-късно британският премиер ще председателства заседание, на което ще бъдат обсъдени мерки за подпомагане на засегнатите от пожара.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: лондонпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Очевидно преди 6 години
Тоя блок май гето е бил....
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговорностите на премиера са съвсем други, но появата или липсата му на инциденти винаги е повод за атаки от всякакъв характер. Да взема пример от нашия, който е по-бърз от динамиката на събитията.