Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!

Премиерът с интервю за МКД преди посещението на колегата си Заев
197
Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!
Снимка: БТА, архив

За България и Македония най-важното в момента са инфраструктурните проекти между двете държави, защото това дава възможност на хората да пътуват и улеснява бизнеса и инвестициите.

Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов за македонския информационен сайт МКД в навечерието на първото посещение на новия македонски премиер Зоран Заев в София, което започва утре.

В интервюто Борисов изразява надежда, че след преодоляването на тежката политическа криза Македония бързо ще напредва в развитието си, предаде БНР.

"България винаги е подкрепяла Македония по пътя ѝ към Европейския съюз и НАТО", казва премиерът:

"Винаги сме твърдели в България, че присъединяването към ЕС на целите Балкани, присъединяването на всички балкански държави към НАТО, е нещо, което ще успокои региона", посочва той.
 
В отговор на въпроса, как ще се преодолеят историческите спорове между двете страни, българският премиер подчертава:

"Аз имам принцип - историята да остане на историците. Те да спорят, те да се доказват. За нас е важно между София и Скопие, между Скопие и Благоевград, защото магистрала Струма-София-Солун дава големи възможности, да направим инфраструктурни проекти, да има магистрала, да има жп линия и това да кръстоса Балканите във всички посоки".

Председателството на България на Европейския съвет ще има положителен ефект върху Балканите, убеден е Бойко Борисов. За македонското онлайн издание той заявява, че разширяването на ЕС на Балканите е приоритет, но то зависи на първо място от изпълнението на критериите за членство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
3
 
! Отговори
Македонски Българин преди 6 години
Напълно прав е човека- една ж.п.линия с магистрала София-Кюстендил-Скопие или София-Дупница-Скопие ще реши хиляди проблеми и ще отвори широка врата между нас и нашите братя и сестри оттатък границата,а преградите помежду ни ще почнат да падат.
166
0
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До До Солар повер"Става брат" и тук !Прочети ми по старите коментари в тази тема.
165
2
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Do solar power-"Лекарите ги млатат" - Защото са продажници. Нямам лична здравна вноска лична моя и да знам какво се случва. Искам свободните средства да мога да ги дам на близък. Ако нямам пари за керамична пломба ... е ще ми правят желязна и ще работя повече."Раждат по 10" - Ами правете си повече деца. Аз имам 4. Ако жена ми имаше възможност за повече то щяхме да имаме. Не е само въпрос на финанси !"Чужденците по морето ни имат за кучета" - това е проблема на съдебната система.
164
0
 
3
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Толкова ли е сложно да се въведе електронна система ( един общ сървър с цялата информация - на всеки служител се дава достъп до информацията която го касае) по този начин спокойно цялата държавна администрация + общински, МВР, Съдилища, НАП, НОИ и др. може да се съкрати с поне 70% (това са спестени разходи който ще изплатят тази система за 2-3 години (най много) ) и да се приключи с постоянното размотаване за една или друга хартия от гише 1 на гише 100 или от инстанция 1 до инстанция 235! Това е
163
0
 
8
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Покажете им, че има смисъл да плащат данъци (ако има смисъл хората биха плащали високи данъци, стига да знаят, че като отидат на доктор ще им се свърши работа (а не да им искат още), че като се пенсионират ще вземат пари, а не подаяния и трохи. Като им възстановите доверието в държавата те ще започнат да допринасят за нея и ще потръгнат нещата. В момента никой не иска и 1ст. да дава защото знае, че парите му потъват в една черна дупка от която полза няма! Тогава вече говорете за магистрали и др.
162
0
 
8
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Съкратете драстично държавните разходи (уволнение на стотиците хиляди калинки който са назначени на работни места създадени за да оправдаят назначението им. Затегнете социалните плащания (достъп до тях да имат само хората който са внасяли, за да не е да внасят 1 мил. , а да ползват 5 мил.) Който е плащал и внасял, да ползва. Който не е да няма достъп. Направете всичко в тая държава с индивидуални партиди за да виждат хората къде отиват парите им.
161
0
 
7
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Да спре да повтаря като *** все едно и също. Да инфраструктурата е важна (но не си личи като минеш по пътищата в държавата и градовете) Да не говорим, че тази инфраструктура за да има полза от нея трябва да има кой да я ползва (граждани и производство, а и двете са на изчезване след систематичното изтребление наложено от държавата) Хората искат високи доходи, а те се постигат с производство, не с крадене на малкото останали честни платци в държавата.
160
0
 
7
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Магистрали хубаво ама да не са от хартия и при първия дъжд да се накъсват. И да не са само в Южна България! За изненада на Б.Б. в Северна България също живеят хора който плащат данъци, а тук нищо не се бута. И да се хвалиш с магистрала която се строй от 40+ години и още е до под кривата круша е меко казано идиотско! Първо да оправят корупцията (ама как като и те са в далаверата) За законите-просто да се махне тая дивотия-условна присъда, или си виновен или не! Няма как хем виновен хем на свобода
159
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!"---Не магистралите. Лентичките, лентичките , дето ги реже на всеки 5-километров участък, са най-важното за егото тиквуня. Е, отделно е важно и откраднатото при строежа, де.
158
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еднокнижна Латерна.
157
0
 
18
 
! Отговори
.... преди 6 години
Аз пък мислех,че най-важното са хората.Тяхното образование,здраве и бит.
156
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 4 месеца чуждестранните инвестиции са намалели с 68,2%. Всички бягат от държава, в която законът не се спазва и нито един престъпник не е в затвора. Страната се обезлюдява. Кой ще пътува по тия магистрали? Тези, които ще населят нашата територия ли? Управление без визия за бъдещето на България.
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най важното е правосъдието.когато го има,има и магистрали и инвестиции и живот и всичко.когато го няма,има мизерия и емиграция,както сега.какво като откраднеш европейски пари за една магистрала,направиш я ниско качествено и после през година ремонти и пак крадене на пари
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е че Б.Б.пак ще строи маагистраальли със Заев основният спор ще е как да се строят с дупки или без дупки ,на вълни или без вълни и как ще се дели краденото ,кой колко процента да вземе за себе си ,иначе какви инвестиции ,инвестиции има в големите градове ,малките населени места са обект на инвестици само от бездомните кучета
153
0
 
30
 
! Отговори
Бойко Шахматиста преди 6 години
В другите европейски държави се строят постоянно пътища, магистрали, нито един премиер не се хвали с това, просто за тях е нещо обикновено, рутинно. Хвалят се с новопостроени детски градини, училища, университети, социални домове, домове за стари хора.Но явно, като нямаш с какво да се похвалиш, защото си ходил по кръчми, хотелчета и мачлета си ритал, се хвалиш с рутинните неща свършени с пари от евросъюза.А къде са парите от заемите, които изтегли и ще ги връщаме 2025 г.?Тиква стига простотий
152
1
 
3
 
! Отговори
вива Граб преди 6 години
едно време оня картоф е произнесъл Електрификациа плиус социализъм = комунизъмса сме по добре от картоф минахме на тиква. та тиквата твърди"магистрализация плиус герберизъм = бустанизъм. майката майката майката мое и на Жужа
151
0
 
15
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Освен магистралите за нас е много важен и стиропора. Ако не ми вярвате, питайте Лили Павлова.
150
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе баце, за всички са важни магистралките бе, ако може от по-скъпите, че от евтините ме боли носа вече ;)
149
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Мисля да го пратим Борисов да строи магистрали в Македония и да се разкара от властта тук.
148
0
 
1
 
! Отговори
Бай Чеп до Зозо преди 6 години
Зозо ти наѝ добре да вървиш да е..............си, веднага