Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!

Премиерът с интервю за МКД преди посещението на колегата си Заев
197
Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!
Снимка: БТА, архив

За България и Македония най-важното в момента са инфраструктурните проекти между двете държави, защото това дава възможност на хората да пътуват и улеснява бизнеса и инвестициите.

Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов за македонския информационен сайт МКД в навечерието на първото посещение на новия македонски премиер Зоран Заев в София, което започва утре.

В интервюто Борисов изразява надежда, че след преодоляването на тежката политическа криза Македония бързо ще напредва в развитието си, предаде БНР.

"България винаги е подкрепяла Македония по пътя ѝ към Европейския съюз и НАТО", казва премиерът:

"Винаги сме твърдели в България, че присъединяването към ЕС на целите Балкани, присъединяването на всички балкански държави към НАТО, е нещо, което ще успокои региона", посочва той.
 
В отговор на въпроса, как ще се преодолеят историческите спорове между двете страни, българският премиер подчертава:

"Аз имам принцип - историята да остане на историците. Те да спорят, те да се доказват. За нас е важно между София и Скопие, между Скопие и Благоевград, защото магистрала Струма-София-Солун дава големи възможности, да направим инфраструктурни проекти, да има магистрала, да има жп линия и това да кръстоса Балканите във всички посоки".

Председателството на България на Европейския съвет ще има положителен ефект върху Балканите, убеден е Бойко Борисов. За македонското онлайн издание той заявява, че разширяването на ЕС на Балканите е приоритет, но то зависи на първо място от изпълнението на критериите за членство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
На Бойко партията дори вече получава комисонни и от държавните Болници ,след като определят нужния % на партия тенис със шефчетата назначени от Бацето !
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко - комисионната ( три мандата само вдига % комисион на ГЕРБ) от бизнеса !незнам ко друго прай !
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За ТИКВАТА най- важното е краденето от строежа на магистрали.Не е важно че месеци след откриването започват нескончаеми ремонти.Ще напомня "Цариградско шосе" емблематично за ТИКВЕНСКИ ремонт.Всички които го пресичат на Орлов мост пращат "по-здрави" на роднините на ***.
124
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мафиот -премиер
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тея медиии как може да ни занимават ежедневно с корумпираните мафиоти станали политици ?
122
0
 
5
 
! Отговори
Бъдьо да бега за лой преди 6 години
Всяка гербално-мозъчна недостатъчност води до МЪКА И СТРАДАНИЯ; демек мъкастрадалност. накратко магистралност!ОН че Султан ДоганБеЯзид ще го проводи на гербални разноски нещо изозад гърбо да му го учинът подгръбното посещение барабар с мехлема на Еленкя Попадировова
121
1
 
8
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Да беше успял да построи жп линията София-Скопие, та да остане в историята с нещо наистина велико, но от къде толкова акъл у него.................
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кошмарно
119
0
 
13
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
Е Цветелинчето Бориславова нали дипли мангизите за магистралете в Българо Американска Кредитна Банка .Там са и мангизите за ВИНЕТКИТЕ !
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко БЕЙ - напрай магистрале да се трепе народу ! Сметайте как ги прай !
117
0
 
10
 
! Отговори
Прос Селендур преди 6 години
То се е видяло че друг не може да управлява България и вместо да правим избори след избори и да харчим пари за народно събрание, депутати, правителство и не знам още за какво...направо да станем монархия и да си изберем Бойко за цар и готово...а пропуснах и президенството и там бая пара заминава...
116
2
 
12
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 6 години
Трети мандат премиер на България - магистрале ЙОК !Винетки обаче за магистралете има !АШКУЛСУМ БЕЙ БОРИСОВ !
115
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Бойко уж прави магистрали - пък то шосета.Бока - магистрали има в Европа като тръгнеш след Сърбия нататък !Объркал си се нещо , в България и Румъния сме със шосета !Нема да лъжеш Бойко недей лъга вече че щи се смеят .След кой твой мандат ще има магистрале обаче ?
114
3
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Какви магистрали бе? Тя цялата страна смрaд.. Той продължава да дрънка ли дрънка..
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Браво! Га поникнат цървулите ....
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдааавна е време да идват санитарите.
111
2
 
10
 
! Отговори
Боце Магистралата преди 6 години
Боце е най-семплия и рустикален агент добирал се властта в България. Сигурен съм, че IQ-то му е около 100. А тези, които гласуват за него са дори по-зле.
110
2
 
6
 
! Отговори
ф преди 6 години
На запад вече няма учени ,както и тук на изток .Има само търговци в храма на порутената наука. Четет Карл Май,Сенкевич,Вазов,Шекспир.
109
1
 
17
 
! Отговори
Епохални времена преди 6 години
Днес всички сме жертва на уродлива политика,родена от хора с болни мозъци и малформации.
108
3
 
14
 
! Отговори
logoreq преди 6 години
няма ли някой да го посъветва да замълчи поне за една седмица, иначе денонощно от 15 години слушаме умните му съчинения по радио, телевизия и сайтове; албанците това вече са го изпитали през 70-те години с техния вожд