ЕС удължи с година санкциите срещу Русия

Всички единни зад ограниченията заради окупацията на Крим
Обновена: 19 юни 2017 14:49 | 19 юни 2017 14:37,
193
ЕС удължи с година санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Външните министри от ЕС одобриха с единодушие удължаване на санкциите срещу Русия заради окупирането на Кримския полуостров с една година.

Европейските ограничения ще важат до 23 юни 2018 г. и бъдещата им съдба ще зависи от България, когато ще е председател на Съвета по времето, когато трябва да се реши дали те ще бъдат отново продължени или прекратени.

Поредното удължаване на санкциите, наложени през юли 2014 г., ограничава европейските фирми и компании  да внасят в ЕС стоки от Крим и Севастопол  и да инвестират на Кримския полуостров.  Забранен е и вносът на определени стоки и технологии  в областта на транспорта, телекомуникациите и енергетиката. Под санкциите попада и търсенето на нефт, газ и природни изкопаеми, както и инженерните услуги в строителството и в инфраструктурата. Туризмът също е в „удължения“ пакет от санкции, като европейските круизни кораби не могат да пристават в пристанищата на полуостров Крим, уточни Съветът на ЕС.

ЕС прилага и други икономически санкции срещу Русия, както и забрана за пътуване в Европа и замразяване на авоарите на 150 руски граждани и 37 компании, както и икономически санкции. Те бяха удължени през януари за срок от 1 година също единодушно.

В отговор на европейските санкции за анексирането на Крим Кремъл наложи забрана за внос на европейска земеделска продукция в Русия. Европейските фермери и търговци губят по 5 млрд.евро годишно от невъзможността да търгуват с Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: Русияессанкциикрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
4
 
! Отговори
До св.Маркс и Енгелс преди 6 години
***,я само погледни какъв итерес предизвикават тука статиите със Путин.Същото е и в Европа,както и в САЩ.Попрочети малко да видиш,какъв интерес предизвика филма на Оливър Стоун за Путин.За жалост в Европа няма политик от ранга на Путин( Орбан е мъжкар и добър политик,но все пак не е министър прецедател на велика сила)
125
3
 
4
 
! Отговори
Да живее РУСИЯ преди 6 години
Какво да очакваме от една държава без суверенитет-Германия(дефакто окупирана от САЩ),Франция с президент банкерски продукт.Санкциите вредят най-вече на Европа и са в полза на САЩ,да това е да нямаш суверенитет.
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето трябва да е благодарен. Нали т'ва обяснява, че санкциите помагат. Следователно, всеки истински русофил трябва да се бори за още по големи санкции.
123
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС удължи с година санкциите срещу собствената си индустрия и населението си в полза на интересите на САЩ и в частност мафиотските структури около Сорос. Това е заглавието на вярната новина.
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ЩЕ И ОЩЕ 20 ГОДИНИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ САНКЦИИТЕ, ТОВА НЯМА ДА БУТНЕ СТОЛА НА ПУТИН, НИТО ЩЕ КАТУРНЕ РУСКАТА ИКОНОМИКА. БЕДНА КУБА ЖИВЯ 50 ГОДИНИ ПОД АМЕРИКАНСКА БЛОКАДА, А КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ РЕЖИМ И ДО ДНЕС НЕ Е ПАДНАЛ! ЗА БОГАТА НА СУРОВИНИ РУСИЯ НЕ ИСКАМ И ДА МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ КЛЕКНЕ А ПУТИН ОЩЕ ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА В БРЮКСЕЛ!
121
0
 
2
 
! Отговори
с преди 6 години
Что не пишете за португалия там какъв ужас пожари нали ес а не само русия крим там добре не ги меслете за тях
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великаИ Каин и Авел са били братя. Видяхме какво правят евразийските пpимaти с православните си братя в Грузия и Украйна. Ние българите знаем от 1916 година как се посрещат такива братя. А вие русофилите като са ви толкова мили отивайте да живеете при тях. Няма да ни липсвате!
119
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великаВсичко е въпрос на гледна точка. Например мухата лaйняpka смята лaйнoтo за велико а най-големите дрисльовци за гениални. Та и ти така. Само, че за разлика от теб мухата не бръмчи по форумите и не налага извратеният си вкус.
118
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 1 януари 2020 година ще бъде открит първия граничен пункт на украино-китайската граница!
117
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено руски некези и руски зетьове защитават прогнилата руска *** и осихопата Путин. Трябва да си много увреден да наречеш русия велика а ненормалника путин гениален!
116
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилията е форма на неграмотност, омраза и псевдоправославие. Идеологическата основа на русофилията е смесица от българофобия, еврофобия и ненавист към човешката цивилизация.
115
7
 
3
 
! Отговори
Китаец преди 6 години
Сибир е китайски! Пукайте се руски ***!
114
3
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Външните министри на васалите от ЕС единодушно се произнесоха или както каза Путин истински независимите държави се броят на пръстите на едната ръка
113
5
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Русия ке стане нормална държава тогава когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
112
5
 
2
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
Достатъчно е било един руски снаряд да падне на българска земя и русофила Вазов сменя позициите си и пише стихотворение против руските агресори. Но руските *** смятат, че не го е писал дядо Вазов а дядо Copoc!
111
1
 
1
 
! Отговори
Лермонтов преди 6 години
Прощай немьlтая Россиястрана робов, страна господ...
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великаРусия е мpъсна ***, чиято история е 100% лъжа. А безродните русофили повече от 130 години работите против България и в интерес на Русия. Русофилите предатели сте причинили повече злини на Родината и сте избили повече българи отколкото яъншни врагове. Вие сте проклятие за България заложено и възпитавано от Русия!
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великаА русофилите са българофоби, национални предатели и ***!
108
5
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Защо трябвада се определят срокове за тези санкции.Срока е един.Докато върнат Крим на Украйна и престанат да си играят на война. Крайно време е Путин да помисли и за бедния народ.
107
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим сега бил много по-зле отколкото когато беше украински.Жителите му масово си връщали украинските паспорти за да могат да пътуват безвизово за ЕС пък и Украйна е по-добре икономически от Русия.