ЕС удължи с година санкциите срещу Русия

Всички единни зад ограниченията заради окупацията на Крим
Обновена: 19 юни 2017 14:49 | 19 юни 2017 14:37,
193
ЕС удължи с година санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Външните министри от ЕС одобриха с единодушие удължаване на санкциите срещу Русия заради окупирането на Кримския полуостров с една година.

Европейските ограничения ще важат до 23 юни 2018 г. и бъдещата им съдба ще зависи от България, когато ще е председател на Съвета по времето, когато трябва да се реши дали те ще бъдат отново продължени или прекратени.

Поредното удължаване на санкциите, наложени през юли 2014 г., ограничава европейските фирми и компании  да внасят в ЕС стоки от Крим и Севастопол  и да инвестират на Кримския полуостров.  Забранен е и вносът на определени стоки и технологии  в областта на транспорта, телекомуникациите и енергетиката. Под санкциите попада и търсенето на нефт, газ и природни изкопаеми, както и инженерните услуги в строителството и в инфраструктурата. Туризмът също е в „удължения“ пакет от санкции, като европейските круизни кораби не могат да пристават в пристанищата на полуостров Крим, уточни Съветът на ЕС.

ЕС прилага и други икономически санкции срещу Русия, както и забрана за пътуване в Европа и замразяване на авоарите на 150 руски граждани и 37 компании, както и икономически санкции. Те бяха удължени през януари за срок от 1 година също единодушно.

В отговор на европейските санкции за анексирането на Крим Кремъл наложи забрана за внос на европейска земеделска продукция в Русия. Европейските фермери и търговци губят по 5 млрд.евро годишно от невъзможността да търгуват с Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: РусияессанкцииКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БВП на ЕС е около 17 трилиона долара за 2016 или по около 34 000 долара на калпак.За сравнение БВП на рф за 2016 е около 1 трилион долара или около 7000 долара на калпак....или по-скоро на сапог.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От глупави по-глупави......
64
10
 
12
 
! Отговори
хихихихихии преди 6 години
До Shopp само дето има едно подробност-Русия и преди Крим и след Крим нее кредитозависима и е една от малкото страни в света с минимален външен дълг ,за сметка на това си има валутно златни резерви от 750 млрд./РЦБ/.Не съм чул Русия да търси заеми ,обратно дава заеми.
63
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя Европа вече тръгна по нанадолнището, на Русия санкции ще слагат.А Германия къде ще си пъха свръхпроизводството? В аналния отвор.
62
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ ДА НЕ БИ ТОВА В ЕВРОПА ДА Е КАЧЕСТВЕН МАТ`РЯЛ???бок луци!
61
9
 
13
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
С тези санкции ЕС, поради собствена глупост, се изолира още повече от цивилизования свят!
60
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха в Европа били "само" 500 милиона, а в Азия 4 милиарда!!!Не е важно количеството, а качеството.....и най-вече покупателната способност бе русифилистици.
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата продължава...
58
2
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 6 години
Недейте така, г-н Плевнелиев! Много сте страшен!
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме му на Путнерката, той е пръв приятел с най-мастите олигарси на Русия и източва милиони евра годишно, най-малко на такъв диктатор като него му пука за каквито и да е санкции
56
2
 
8
 
! Отговори
111111 преди 6 години
До Анонимен 32Пък ти ако вярваш на НСИ........... То щеше да е хубаво безработицата да беше 8%, ама не би! Ако беше вярно, нямаше да берем ягоди в Испания и Португалия, да блъскаме по строежите в Германия, и да гледаме баби в Гърция - нищо, че те били много, ама много зле!
55
2
 
8
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Никакви корпорацийки не нарушават санкциите. Никой не е забранявал да се строи завод за мерцедеси в ***, нито да се купува газ оттам.Забранено е да им се дават дългосрочни кредити и това се спазва.
54
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България трябва да съдейства по всякакъв начин, вкл. Военно, за унищожението на руския империализъм. Трябва да ги превърнем в кротка туристическа дестинация, което не пречи на света да върви напред.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма какво да коментираме!!Санкциите се отнасят за пърцуцата,бирочът на ЕС!!Ей,такива като нас и останалите от втората цедка на които външните им министри послушно вдигат ръка в очакване на поредният,европейски транш за глътка въздух в агонията!!Въртят си корпорацииките алъш-вериша с Русия,а глоби наложени от ЕК нямаааа!!Я,България да врътне такъв,гледай какво ще става!!Глоби,санкции свят да ти се завърти!!Атовете се ритат-магаретата реват!!Така е било,така й ще е !!!!
52
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия да спира кранчето на европейците и да се ориентира към огромния Азиатски пазар. В Европа живеят 500 милиона души, в Азия са 4 милиарда!
51
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България има интерес Фашиска *** да се разпадне, и то първостепенен интерес.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова за дълга на САЩ е вярно. Част от този дълг се държи и от .....рф :))))) Що ли?
49
14
 
13
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Истината е ,че Вова Македонский и неговата Рашка никой по света не ги бръсне за синя слива...Останало им е едното голо пъчене по разни военни паради и то с макети на оръжия...
48
11
 
12
 
! Отговори
българина преди 6 години
Гърция не подкрепи резолюция срещу китай на ес, защото има интерес, въпросът е защо ние подкрепяме санкциите срещу Русия, от къф зор и интерес?
47
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Класация БВП 2015Даааа, ама това е 2015, сега е доста по-зле за матушка. За тези две години петролът бе на нива на половината на цената от 2014 гопдина. Мъка, мъка рушофилска ти казвам.