Хора на земята, кръв на паважа... А шофьорът искал да убива

Свидетели описват ситуацията след атаката във Финсбъри парк
19 юни 2017 10:15,
109
Хора на земята, кръв на паважа... А шофьорът искал да убива
Снимка: БТА

"От прозореца си чух много хора да крещят и пищят, хаос навън", сподели пред BBC жена, свидетел на атаката в Лондон.

"Всички крещяха: Ван удари хората, ван удари хората!", разказва тя.

"Имаше бял ван, спрян пред джамията във Финсбъри парк, който явно се беше врязал в хората, които са излизали след като молитвите са приключили", споделя сиветелката.

Още по темата

Минувачи разказват, че тълпа се е била събрала да помогне на възрастен мъж, който е припаднал на тротоара и вече някой му е оказвал първа помощ.

Очевидците споделят, че минувачи са успели да заловят шофьора, след като той е напуснал вана.

"Имаше един мъж, който кървеше от главата си, от крака си", разказва пред "Independent" мъж, представящ се за Али.

"Имаше жена на земята, която беше паднала от инвалидна количка, помогнахме на нея. Имаше много хора на улицата или на земята, кръв по улицата", сподели мъжът.

Във видео, заснето от очевидец, се виждат много хора, които лежат неподвижно на земята, а гневна тълпа е заобиколила мъж, който вероятно е шофьорът.

"Един възрастен мъж излезе от джамията, припадна, хората го пазеха, когато микробусът просто ускори и го прегази, докато той беше още на земята. Вече не е безопасно да се разхождаш из града", сподели 41-годишният Атикур Архман от "Финсбъри парк".

"Ще убия всички мюсюлмани", крещял атентаторът минути преди да бъде повален на земята от полицията, според друг свидетел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 6 години
Те една по една девиците ще ти забият кола. споко.
80
5
 
3
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Днеска в джамията и аз се помолих въпреки че не харесвам кръстоносците. Особено българи и гърци. Веднъж си бях харесал една българка а тя ми се присмя защото имам голяма брада. Тогава за първи път ми се прииска да извърша джихад срещу неверниците. Носа ми е крив, църен съм и всички ми казват че съм грозен. Затова намирам спасение в Корана защото там пише че като се взрива Алаха ще ми даде много девици.
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички чуждопоклонници (като онзи мекия с англичаните) да се махат. Едно време се кланяхте на Русия, преди това ходехте зад труците, сега смучете евроатлантически уиове. Чуждопоклонници! Род и родина!
78
1
 
12
 
! Отговори
шерлок преди 6 години
човека е бързал за литургия с буса и са му отказали спирачките голям проблем, голям тероризъм, смъкнал е стаклото и се е развикал мисюлмани ще ви избия дръпнете се затова е викал просто хората да се дръпнат че не може да спре, пхеййй значи търсите сензациии всичко си има логично обяснение
77
0
 
1
 
! Отговори
Viktor Make преди 6 години
I atentatora e bil muslio
76
0
 
4
 
! Отговори
щъркел преди 6 години
Всяка жаба да си знае гьола, в нашия няма място за антихристи!
75
5
 
1
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Християнския тероризъм има стари традиции на Острова.
74
0
 
0
 
! Отговори
меркел преди 6 години
До Анонименкакво става с континентална Европа, я ни обясни.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
англичаните не ги мислете - живеят на остров и колкото и да се колят, ще намерят начин да си решат проблемите. въпросът е какво става с континентална европа?
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
what goes around, comes around. англичаните са го измислили. психопати навсякъде, обаче по-интересното е: какво стана с нравоученията на британците? как източно европейците не били толерантни?
71
1
 
19
 
! Отговори
валери преди 6 години
А кой доведе мюсюлманите в Европа ????Това е изкуствено предизвикана омраза от хора с много пари и власт , които страшно се боят да не ги загубят и затова е необходимо страх и паника сред хората , които сами ще се откажат от своите свободи и права , ще се въведе военно положение и забрана на митинги и недоволство срещу властта и олигархията !
70
1
 
5
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Трябва да има джихад за всички не само иначе няма са сме достатъчно толерантни.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сурай 75МАЛЧИ ВА!
68
3
 
22
 
! Отговори
нн преди 6 години
"Ще убия всички мюсюлмани", крещял атентаторът" До тук доведоха мюсюлманите нещата в Англия. Щом като има акция, винаги има и реакция. Жалко, че има много мюсюлмани в Англия. Религията и джамиите са язвата в обществото. Там е причината. То не е от вчера или оня ден, то е растяло и сега му дойде момента да избухне. До преди година и на ум не им е минавало на англичаните за това нещо, но в джамиите бавно и неуморно са насаждали омраза и нетърпимост към християните. Ще разберат, но късно. Жалко.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вземете покажете тази кръв ,хората по земята !кКкво ми показвате някакви крещящи индивиди . Или няма нищо такова ...по земята ? Измамници ! Ще покажете ама на мук .
66
0
 
5
 
! Отговори
Dinosaurus преди 6 години
До БУДИСТИмах пред вид, че на постовете ти не им е мястото при тази статия; но за хиляден път се убеждавам, че религиозния фанатизъм е адекватен с религиозна агресия, макар и даже със слово; учтиво те помолих да не си натрапваш убежденията в коментарите; обаче като си се разпалил, давай; аз поне спирам да те чета. Успех в "разясненията"... и по-кротко!
65
2
 
6
 
! Отговори
morelini преди 6 години
И така не бива...това е другата крайност.Нямат вина тези мюсюлмани.Но това идва да рече че на някой им избивз баланса и са готови да правят мизерии.Лощо е когато използваш религията като причина да убиваш.Така е било и при кръстоносните походи,но все пак сме в 21 век,нали така....Изглежда някой хора живеят още по онова време...
64
0
 
2
 
! Отговори
Изет преди 6 години
До БУДИСТНаиш къв будис шти дам
63
1
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 6 години
До БУДИСТМоля, хайде спри със сказките. Да си чувал за "Хайд парк корнър" Там е мястото за "философски беседи"; каква връзка имат със статията твоите коментари? Не стига, че мюсюлманите "обясняват с огън и меч" на Европа, че само те са правоверни, ами сега и Будизъм... ходи из Изтока да палиш ароматни свещи по ступите... и се разкарай от тук; дотегна с пропагандата!
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се съмнявам че нападателите са англичани националисти, англичаните се палят на футболни мачове и скачат на бой, че след такъв масов ислямистки терор в родината си ще останат бездушни?! Англите са борбени племена, непримирими. Това отмъщение е било планирано и е било въпрос на време да се случи. Още по време на поредното кърваво нападение на Лондон бридж имаше хора, които не бягаха, а се опълчиха на убийците. Четох за един храбър фен на фк Милоул, който чувайки нападателите да крещят Аллах акбар, скочил от масата си в кафето и започнал да ги псува : *******Aз пък съм от Милоул!!! И хвърлял