Мюсюлмани са всички жертви край джамията в Лондон

Полицията: Инцидентът носи всички белези на терористичен акт
19 юни 2017 12:52, Елка Василева
77
Мюсюлмани са всички жертви край джамията в Лондон
Снимка: БТА

Всички жертви на нападението с микробус, извършено тази нощ срещу пешеходци край джамията в Лондон, са мюсюлмани, съобщи представител на антитерористичното звено на полицията, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Инцидентът носи всички белези на терористичен акт, заяви Нийл Басу, висш национален координатор на контратерористичната дейност.

Още по темата

Все още не е ясно дали смъртният случай край джамията е причинен от нападението с микробуса и какви са мотивите на нападателя, добави Басу, цитиран от БТА.

Микробусът се вряза снощи в пешеходци, които излизали от една от най-големите джамии в града. Трима са пътували в микробуса, а 48-годишният шофьор е бил задържан от свидетели на инцидента. По-късно той е бил и арестуван от полицията.

При нападението един човек е починал, а 10 души са ранени.

Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при "Лондон Бридж".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: лондоннападение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ислямът се появява 600 години след християнството и съответно се движи с 600 години закъснение. в момента върви техният вариант на инквизиция и тъмни векове, после ще дойде просвещението, реформаторство, ренесанс, за да стигнат до светската държава. 5-6 страни се опитаха изкуствено да прескочат прехода, но не се получи - примери са либия, сирия, иран, египет, за съжаление и турция.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"няма разлика между 'радикален' и 'нормален' ислям. стига глупости. "Я ми кажи...тогава преди ИД...нямаше ли мюсюлмани в света или в Европа...Преди ИД ставаха ли такива работи! Колега и аз съм мюсюлманин, но до сега нито съм мислил нито пък ще тръгна да се взрива или да убивам някой! Я кажи кой и защо създаде и храни ИД? Нямало разлика...в България малко мюсюлмани ли има...защо не ви взривяват? Нали няма разлика?
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да бе, нямал религия тероризмът?!? точно религията е в центъра на терора - няма значение дали сунити избиват шиити, мюсюлмани - християни или католиците в ирландия взривяват протестантите в британия. религията е оправдание номер едно за тероризма.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нормалните мюсюлмани не са против даеш/идил, даже ги подкрепят, но не всички имат желанието да *** във война. откъдето мине арабин, трева не никне - да не мислите, че днешните мароканци говорят картагенски, или че населението на египет нещо общо с древен египет? асирия, финикия, шумер, акадия, масава? всичко е изклано до крак и заменено с араби. единствено периферията на азия и европа е що-годе цивилизована заради досега с другите култури.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези, които са се зарадвали!Колеги осъзнайте се...в България за радост няма такива атаки...Дано и да няма! Но я си представете ако почнат...не е хубвво да се радваш на чуждото нещастие само и само заради това, че са били мюсюлмани...Някой пита ли се защо почнаха и пред джамии...защото има много мюсюлмани, които са против тези...та даже те не ги наричат мюсюлмани, а терористи. Защо и в исламска страна стават атаки (Турция)? Тези от ИД провокират исляма само! Преди ИД ставаха ли такива атаки?
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наскоро някой каза - ако навсякъде по света роднините на загиналите от ислямски тероризъм за последните 20 години си отмъстят по 2 (а никак не е невъзможно да се случи), населението на планетата ще намалее с половин милиард.
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма разлика между 'радикален' и 'нормален' ислям. стига глупости. рибата се вмирисва откъм главата - ислямът не е централизирана религия и е достатъчно 5-6 високопоставени мюсюлмански свещеници публично да се разграничат от ислямска държава и да кажат на глас, че това не е ислям, и тероризмът ще спре. факт е, че умишлено не го правят, а всички 'обикновени' мюсюлмани злорадстват при всеки терористичен акт. не се заблуждавайте - ако искаха да спрат, щяха да са го направили отдавна.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Евала на бусаджията, но можеше и по-добре да шофира буса!"И ся кво да ти се каже...другия път на теб ли?
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Евала на бусаджията, но можеше и по-добре да шофира буса!"Между хора, които изповядват просто нормален ислям и тези радикален има огромна разлика! Нормалните мюсюлмани са против ИД! Ама много малко хора виждат това за съжаление!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тероризма НЯМА религия!
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са религиозни войни в ислямски Лондонстан.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Профилактика.
25
4
 
18
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Евала на бусаджията, но можеше и по-добре да шофира буса!
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи всички жертви? Нали починалия бил един?Вие знаете ли какво пишете или пишете само онова, за което ви плащат евреите?
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауууу, каква загриженост за брадатковците - гъзодупци. Кога трепаха християни, да се анализирало внимателно, муслита били но нещо превъртяли от времето и молитви, изпадали в депресия, не було нарочно и не против Християнството и т.н. Ха да ги видим сега камиларите, ще събират ли меченца и цветенца, ще носят ли картички със сърчица и ще пеят ли песни на единството? Който допусна тази гнъсна религия в Англия да се развихри е виновен! Това са правителствата от 30-40 години. Сега ще се почнат.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NA ANGLOSAKSITE IM PISNA UDRI TARAMUKITE BOI
21
2
 
27
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
Ответен удар, крайно време беше!!!
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може пак да е дело на ИД за да втълпи на мюслитата че християните почват да ги избиват,и по този начин да ги радикализират повече.Прозрачно и елементарно!
19
2
 
22
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
Сега фанатика им кмет да им обясни, да свикват!Кафяв град, кафяв кмет и БГ чистачки и общаци, които обясняват колко било зле в БГ.
18
1
 
32
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Планът за съсипване на Европа и белите е ***,но работи перфектно!Няма как иначе да е,след като е измислен от Богоизбраните.Хем пълнят Европа с м.ю.слита,хем и забраняват да ги спира.Хем организират ислямски терор,хем пречат да се вземат адекватни мерки.И накрая ни създават и чувство за вина,ако случайно инстинктът ни за самосъхранение се пробуди.Хитро!Така се постига световно господство-скарват и сбиват другите,а те обират парсата!Щеше ли да ги има тия конфликти,ако м.ю.слитата си седяха у дом