Входът на Македония в ЕС и НАТО – през BG портата?

Скопският "Вечер" коментира посещението на Зоран Заев у нас
19 юни 2017 20:07,
55
Входът на Македония в ЕС и НАТО – през BG портата?
Снимка: Reuters, архив

Новият македонски премиер Зоран Заев ще направи двудневно посещение в България, по време на което ще се срещне с премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, като така София става втората външнополитическа дестинация за Заев след посещението му в Брюксел, пише скопският вестник "Вечер".

Според изданието, засилената активност на премиера Заев в европейската централа в Брюксел и в съседните държави цели подобряване на сътрудничеството и подкрепа за евроатлантическата интеграция на Македония.

"Вечер" пише, че българският премиер Борисов се надява, че с избора на новото правителство София и Скопие ще успеят да разширят добросъседските отношения и да приближат Македония към НАТО и ЕС.

Изданието цитира Борисов, който е заявил, че е "убедил канцлера Меркел и останалите лидери, че на новото правителство в Македония трябва да се даде шанс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонците да признаят , че са българи . Иначе никакъв ЕС. Не би трябват нито те ни албанци. Ще се изсипват в БГ за работа ...Отдавна изтърваха влака да покажат уважение към нас и да бъдат рамо. Сега просто са интересчии.
22
1
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
При постигнато ПЪЛНО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ - от Силистра до Охрид и от Александруполис до Зайчар, със всички спорни и беспорни зони, Сер, Драма, Тасос, Западни покрайнини, при почти завършена анексия, продължила 4 години, при готова мобилизирана и надъхана 250 000 армия да се изтеглиш от изконните си територии и да пратиш войниците да помагат за поробването на страната ти... Това ако не е мало умие и предателство, тогава какво?
21
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 години
До мурзилкатаКаква агентура от национални предатели, като вас? Та нали вие *** сте ревали България да стане съветска губерния и да загуби независимостта си, като държава??? Дори и сега поставяте интереса на МАсква над България! По нареждане на Сталин, онзи *** Димитров изтегля българските войски от беломорска тракия и започва да пробужда македнската нация в Бг. Знаеш ли, че още има живи българи, чиито родни села сега са гръцки?
20
2
 
9
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Тези У-роди, комунистите, изтеглят цялата Българска армия от Македония и Беломорието, подаряват ги на Тито и Сталин и пращат българските войници да умират в чужди краища за каузата на сърбите и северните азиати.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква подкрепа за тези ***.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ShoppНяма да коментирам тия догми и празни приказки, само да обясниш пишман - демократите след 1989г. на кого *** ботушите, и защо България от 9 млн. население, стана 6 млн., от които около 80% бедни??? Защо за Националния идеал вече изобщо не се говори, но за сметка на това подкрепяме откровено антибългарските режими в Македония, Сърбия и Турция за ЕС и НАТО???
17
1
 
7
 
! Отговори
Самуил преди 6 години
До МакедонецМомче, ходи се прегледай бе. Македоница...Това *** ли го избълнува. Няма такава дума, болно мозъче.
16
2
 
6
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Имало е само един комунист-националист - Трайчо Костов, и московските *** са го обесили.Всички останали са за трепане.Българските комунисти са ближели ботушите на Сталин дори когато е унищожавал собствения им народ.
15
3
 
6
 
! Отговори
До баи х преди 6 години
Какъв Кирил Преславски ... Глаголицата е написана от Константин-Кирил Философ, а кирилицата от Климент Охридски (редактира я и я опрощава, защото била много сложна, и кръщава я така в чест на своя учител). А, че Охрид е бъларски град е ясно. Все пак е било столица на България.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам Заю с преводач ли ще идва?
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До азДо НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ 19Комунистите образуват мощна агентура в Югославия и специално в Македония, и въпреки че няма как открито да търсят присъединяването на Македония заради сложната международна обстановка, но винаги са имали предвид че ще дойде удачен момент в който този въпрос ще бъде поставен на дневен ред!А Македония беше призната от демократите и Желю Желев, и същите тези демократи днес и дори и дума не обелват за присъединяване на Македония към България! Абсолютен факт!
12
3
 
3
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
Maiko mila!Nqmat predstava kakuv si go postavqt!
11
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 6 години
До мурзилката 11Кого лъжеш? Т.н. македонска нация я създават бг комунистите по давление от МАсква. Започват масово промиване на мозъци в БГ, че не българи, а македо ци. Пак добре, че се разпърдяха с Тито, та нито откъснаха Пиринска Македония, нито България я набутаха в Южна Славяния или Югославия, както я знаят.
10
1
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ха на бас че до няколко дни в Македонияще се случи поредната антибългарска прояваСръбските и руски служби няма да допуснат затопляне на взаимоотношенията между Б и М
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Тъкмо обратното - всички български управленски режими от Освобождението до 1989г. винаги са имали за цел присъединяване на Македония към България - и при Фердинанд, и при БЗНС, и при Борис и при комунистите - тази цел е била преследвана по един или друг начин! Само пишман - демократите ни след 1989г. ПРЕДАДОХА НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ, и отрекоха това че Македония е българска земя! Дано горят в Ада до един!
8
1
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Викаха -бу га ри , бу га ри ....не знам защо и тук го цензурират
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко или е тотален лаик или няма свестни съветници -айде припомни му на този Заев на когото викащ -брато,който е от партията на бившите югокомунисти най-големите българофоби -как преди няколко години неговите съпартийци в скопския общински съвет викаха и се деряха -" ***,***,***" към опонентите относно някакво име на улица или площад - влагайки в това явно обидно съдържание !?!!!!!!
6
20
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 6 години
Абе няблагодарни Булгари, как не ви е срам да пишете против Македодия на македоница!! Азбуката,която Македония ви даде!! Самия Владимир Путин ви го каза право в очите!!
5
5
 
16
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
Македония трябва да бъде в ЕС и НАТО на всяка цена. Враговете на България точно това целят Македония да бъде в изолация и да могат са и дърпат юздите. България и Македония трябва да са в един съюз независимо от всичко.
4
5
 
6
 
! Отговори
Nakx преди 6 години
Da napravim protest v balgaria ne na makedonia v nato I evropa tia selyani