Руският антигей закон – нарушава човешките права!

Европейският съд за правата на човека отсъди в полза на хомосексуални
Обновена: 20 юни 2017 21:08 | 20 юни 2017 20:56,
84
Руският антигей закон – нарушава човешките права!
Снимка: visualhunt.com

Европейският съд за правата на човека излезе с решение, че законът в Русия, забраняващ т. нар. "гей пропаганда сред малолетни", нарушава свободата на мнение, предаде Асошиейтед прес.

В първата голяма съдебна битка на руски активисти, оспорващи закона, съдът постанови в полза на трима хомосексуални активисти, които смятат, че той нарушава свободата на мнение и е дискриминационен към хората с различна сексуална ориентация.

С приемането на подобни закони властите насърчават предразсъдъците и хомофобията, които са несъвместими с принципите за равенство, плурализъм и търпимост, присъщи на демократичното общество, и нарушават член 10 от Европейската конвенция за човешките права, гарантиращ свободата на мнение, заявява седемчленният съдийски състав в решението, предаде БТА.

Съдиите отхвърлят също твърдението на руските власти, че регулирането на публичния дебат за хомосексуализма е оправдано от гледна точка на опазването на морала.

Единият от тримата жалбоподатели, Николай Алексеев, определи решението на европейския съд като "огромна победа за хората с различна сексуална ориентация в Русия".

"Ние успяхме да докажем юридически, че с приемането на такива закони руските власти нарушават международните си задължения по Европейската конвенция", добави той.

Кремъл ще обжалва решението на Европейския съд за правата на човека, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

"Важно е да се отбележи, че ние говорим за забрана на пропагандирането на хомосексуализма сред малолетни", подчерта говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
таварищ преди 6 години
русия да се грижи за своите *** лесбийки и *** те са си техни част от народа
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е.аха майката на Европа след 1945 г. За да не допуснат обединена и силна Европа, първо я окупираха /което продължава и досега/, после я противопоставиха на Русия, която е интегрална част от Европа, и внесоха гейщината, толерастията, култа към парите и гнусната си псевдокултура. И днес няма Европа, а има колонии на САЩ, ръководени от марионетки. *** са англичаните, че оставиха преди 200 г. най-долните си престъпници от американските си колонии да си направят държава, и сега им се връща.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейският съд дЪ *** дУЪ.Путин се развълнува и си го пре мес ти
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73Но с пропаганда могат да ти внушат, че не е нормално да не си гей или че задължително трябва да пробваш, за да разбереш ... И това да ти създаде сериозен личностен проблем, който иначе не си имал.Пропагандата може да изкриви нещата дотам, че да представи нещо за такова, каквото не е. Всъщност затова е "пропаганда", а не просто "информиране". Става все по-трудно да се прави разграничението при това количество информация. Медиите волно или неволно могат да изкривяват/заглушат истината.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 73"Според мен колкото и да ти пропагандират да си гей, няма как да станеш такъв ако не си"При някои деца не е точно така. Има и процент от тях които средата ще ги определи по кой път ще поемат. Дървото се огъва докато е младо. Нямам нищо против гейовете. Но в случая се борят да си разширят базата.Има изследвания в Англия че последните години на хомосексуална реклама , при новите поколения хомосексуализма е увеличен значително. Дали това е добре- всеки народ да си решава сам.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам, че в Русия не е незаконно да си хомосексуален. Вместо да се критикуват режимите, където хомосексуалността се наказва със затвор или смърт, те ми спорят за нюансите в Русия. Лекуват ухапването от комар, вместо рака ... Какво изобщо е "пропаганда"? Ако е опит за войнстващо налагане на сексуална ориентация (хомо- или хетеро-), и аз съм против. Ако си малолетен и си гей, ти трябва достъпна информация, не заливане с реклами. Ако имаш душевни проблеми (какъвто и да си), намираш психолог.
57
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 6 години
Решенията на този съд по дела свързани с Русия, са толкова безпристрастни и честни, колкото и решенията за победител в Евровизия, също и като решенията по повод скандала с руските атлети, на които се забрани участие на олимпиадата, а същевременно излязоха разкрития, че водещи световно такива се допингират с позволение на лекарите на МОК.Изобщо всеки спор свързан с Русия се решава срещу нея, без значение каква е истината и това бие на очи ЯКО
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме че освен деца родени с вродени явни хетеро или хомо сексуални наклонности, има и такива които са на кантар, Не само черно-бели са нещата в природата.Но първите години от живота на децата са най-важни по кой път ще се развият и поемат в живота.Разбирам интереса на гей-обществото да увеличи базата си при младежите! Но този пък въпреки че съм абсолютен противник на Путинова Русия и политиката и, в този случай напълно ги подкрепям.Дано Тръмп се намеси и спре тези идиотщини.
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долни гнусни еврогейци
54
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен колкото и да ти пропагандират да си гей, няма как да станеш такъв ако не си.
53
0
 
16
 
! Отговори
nina преди 6 години
Хайде, бе! Нарушавал човешките права-сякаш има нещо човешко в гейовете.Не, че имам нещо против-има изключителни таланти сред тях. Но адски ме дразни афиширането на "обратността" им. Не "завирайте" тази страна от вашия живот в полезрението ни и никой няма да ви закача!
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
pravata na geiovete nemat nisto obsto s pravata na ne-geiovete, kakto i pravata na ortodoxnite nemat nisto obsto s pravata na ne-ortodoxnite.
51
0
 
18
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
Значи, според съда, *** трябва ,да се рекламира сред малолетни!!!Сега гейовете ,нищо не им пречи, свободно да раздават брошурки на малолетни и да им обясняват колко е готино да си гей!!!
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ще спаси децата си от извратеняците. А ние покорно ще си свалим гащичките пред европейските.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видя правилно ли съм разбрал, решението на европейския съд има по висока стойност от законите на русия ,на територията на Русия.Това малко ме обърка , някой по грамотен ще трябва да ми обясни как става този номер.
48
0
 
9
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Ако *** нарушава естествените закони на размножаването ,какво значение има нарушаването на правата на нарушителите?
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радослав Стоянов от БХК чете ли?
46
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятай ква извратения е в евро*ейският съюз. Малките се увличат щото искат да са различни, щото е модерно и подобно натрапване би довело до непоправими щети на крехката недоизградена психика.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pederite mozhe da otidat v evropata, tam sa welcome.
44
0
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Еврогейският съд :)