Освободиха четирима, свързани с опита за атентат в Брюксел

Властите засега не им повдигнаха обвинения
Обновена: 23 юни 2017 06:44 | 22 юни 2017 22:11,
6
Освободиха четирима, свързани с опита за атентат в Брюксел
Снимка: Reuters

Белгийските власти освободиха без повдигане на обвинения на четирима души, които бяха задържани в рамките на разследването на неуспешния опит за атентат на гара в Брюксел, чийто извършител бе застрелян от дежурен войник, съобщи федералната прокуратура, цитирана от АФП.

Четиримата са поддържали редовни контакти с нападателя, когото прокуратурата подозира в "симпатии към терористичната организация "Ислямска държава".

Още по темата


Те бяха арестувани вчера при обиски в столичния квартал Моленбек, където живеел извършителят на неуспешната атака, както и в други два квартала на Брюксел.

36-годишният мароканец взриви във вторник вечерта куфар с пирони и газови контейнери в коридор на Централната гара в Брюксел с викове "Аллах е велик". Никой не пострада при експлозията.

След това нападателят се втурна към дежурен войник, който го застреля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Аз ако съм на дупедупците , ще съдя Англия за "пропуснати ползи"...дюнерджйниците сигурно са били затворени, докато "расистки, и обидно" са ги разпитвали! Могат да сезират и местния ХК за уронване на достоинството, и нарушаване на правата!
3
0
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Един ден случайно ми попадна клип на радикализирани почитатели на ИД в центъра на Лондон. Задържаха ги и след няколко часа хи освободиха. Две седмици по-късно единия от тях извърши атентата на Лондонския мост....
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно! Никой не се е научил от първия път. Така беше и унас 1923 неуспешно 1944 та до днес пълен успех!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
свалете обвиненията от всички, дори и от застреляния чалмар! Трябва толерантност, мечета, цветчета тинтири-минтири *** ценности, меркел акбар!