Ото измъчван? Нищо такова, твърди Северна Корея

Грижили се за него според всички международни правила
23 юни 2017 12:37,
72
Ото измъчван? Нищо такова, твърди Северна Корея
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейските власти отрекоха твърденията, че са изтезавали Ото Уормбайър, американският студент, който почина, след като бе освободен в кома от КНДР, предаде AFP.

Още по темата

"Нашите съответни агенции се грижат за всички престъпници според нашите вътрешни закони и международните стандарти", съобщи по местната медия говорител на Националния съвет за поправителните институции.

Американският студент беше върнат в САЩ в кома след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор. При завръщането си той е имал тежки мозъчни увреждания, от които е починал.

Ото Уормбиър беше арестуван през януари 2016 г., тъй като се опитал да открадне пропаганден афиш.

Севернокорейският Върховен съд го осъди на 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мчи да не е верно туй кво се правят краварите. Сто на сто те са му видели сметката накрая. Те така правят с шпионите
62
2
 
0
 
! Отговори
do64 преди 6 години
Сергей Антонов не е стрелял срещу папата,а беше предоставил квартирата си на заговорниците-Агджа и десарите Желю Василев и Тодор Айавазов!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корегите яко се нас*раха с убийството на това момче. Ега си извратеняците, да измъчваш до смърт човек, че е взел един плакат. Това е най- долен позор. Бог да ги накаже!
60
1
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Чудя се какво значи някой да те освободи докато си в кома - нали тогава си на легло. Защо им е на СК да го освбождават ако е в кома от изтезания - те са чалнати ам чак пък толкова?
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Режимът се опитва да прави оръжие, въпреки че 15 милиона корейци умират от глад."ТО и В Куба умираха от Глад, а се Оказа, че имат 2 ПЪТИ по - висок БВП от България при 4 пъти по - ниски цени на живот ;)))Какво ли не прави пропагандата с промитите безктитерийни неособеноОбразовани мозъци на раята... ;)))
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се е случило с младежа? Ами нещо подобно на случващото се с младежите в Гуантанамо и другите подобни места. Ако си мислите, че там им четат вестници и им пускат телевизия на затворниците, лъжете се. Единствената разлика е само в бройката на задържаните.
57
1
 
3
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Какво точно се е случило с младежа, както и причината за неговата смърт, едва ли ще узнаем, особено след като родителите му твърдо са отказали да му бъде извършена аутопсия (що ли????).Има държави по света, които е за предпочитане да не се посещават.Преди да посетите някоя държава се информирайте какво може или не може да правите докато сте там. ПС-------За какво му е на Севернокорейският диктатор, допълнително да си създава проблеми и да повишава градуса на напрежение межде КНДР и САЩ?
56
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ами италия какво направи с мозька на бьлгарина които уж убил папата
55
0
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
А смее ли ?
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп ще им върне тъпкано на тия.
53
0
 
4
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
Наистина как може така ,,убедително" да се пише за проблем който всъщност не познаваш.Толкова е лесно да вярваш на всичко ,независимо дали е истина.Е гати самочувствието,на деца не видели още големият свят ,но знаещи абсолютно всичко. Как няма един смислен коментар,съмнение или запитване.Само БЕЗАПЕЛАЦИОННО МНОГОЗНАЙСТВО.Ако това е смисъла в използването на интернет,то значи има все повече унищожени млади мозъци.Има и умни деца но в сайтовете повечето са изгубени,объркани неудачници с претенции
52
0
 
3
 
! Отговори
ДО Х-52 преди 6 години
Е ти само у село ли си живееш.Личи си. Прав си какво ще ходиш нагоре-надолу.Стой си на село ,па като напърчиш козата и ти е кеф.А и Гугъла ти е достатъчен за знанията и ума ти.И сигурно се смяташ за недооценен-и ти и *** ти. Както и всички невръстни интернет маниаци по долу.Не е важно какво и колко знаят,важно е че всичко разбират без да имат грам понятие от реалния живот ,още по малко в Северна Корея.Някой замисля ли се бе хлапаци непросветени.
51
2
 
1
 
! Отговори
Горан преди 6 години
"Нашите съответни агенции се грижат за всички престъпници според нашите вътрешни закони и международните стандарти" Само, че 15 години каторжен труд всъщност си е присъда по-лоша и от смъртта. Не го били измъчвали, само са го убили чрез принудителен труд до смъртно изтощение.
50
4
 
2
 
! Отговори
Анон преди 6 години
Не вярвам да са го измъчвали физически. Нямат полза. Предполагам, че от емоционален стрес е получил я инфаркт, я инсулт и са го оставили дълго време без помощ (със спряло сърце)... и пораженията по мозъка му са били перманентни. Видяли са че нещата не вървят на добре и са го сложили в медикаментозна кома... и след година като разбрали, че е зеленчук и няма подобрение са решили по- малкото зло- да им го върнат на американците и да скалъпят някаква история за ботулизъм и хапчета...
49
14
 
5
 
! Отговори
Зъбчо Ушков преди 6 години
Заслужен край на един крадец, па бил той и американски! Така трябва да стане и у нас!
48
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам ме е, че има такива "българи", които се радват на смъртта на това момче.Вероятно са много мрачни и злокобни същества да се радват на такова нещо.Вероятно са дяволи.
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Кой го е карал да краде ????"Сигурен съм, че ти крадеш повече!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъчили са го като Рамбо с ток, ама тоя е по кекав и е ритнал камбаната. Един е бате Рамбо.
45
4
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Jalko za hubavoto momche pri tezi malki jalti maimunki.
44
0
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
правили са опити с мозъка му.