Дали пък няма пак да има предсрочен вот в Англия?

Лидерът на опозиционните лейбъристи Корбин ще сваля Мей от власт
9
Дали пък няма пак да има предсрочен вот в Англия?
Снимка: Reuters, архив

Лидерът на опозиционните британски лейбъристи Джереми Корбин ще се опита да наложи произвеждане на нови парламентарни избори, след като подобри позициите си на вота от 8 юни, на който премиерът Тереза Мей изгуби абсолютното си мнозинство в парламента, съобщи в. "Дейли мирър", цитиран от Франс прес и БТА.

Корбин заяви за таблоида, че според него е "безумно" Мей да остава на власт, след като тя "изглежда не е постигнала споразумение с Демократичната юнионистка партия (ДЮП) две седмици след изборите".

С 317 места от 650 Консервативната партия на Тереза Мей вече трябва да разчита на подкрепата на десетимата депутати от малката северноирландска ултраконсервативна ДЮП, за да достигне абсолютно мнозинство в Камарата на общините.

До момента няма обявено споразумение между двете партии, които продължават да преговарят. Възможно е правителството да претърпи неуспех на вота на доверие, който е насрочен за 29 юни.

След представянето на законодателната програма на правителството на 21 юни Джереми Корбин заяви, че е готов да замени Тереза Мей на премиерския пост. Готови сме да съставим правителство на малцинството, ако това правителство падне, което може и да се случи", заяви той пред депутатите.

В петък Корбин за пръв път изпревари Мей в допитване на въпрос кой ще е най-подходящ за премиер. 35 процента от анкетираните подкрепиха Корбин, а 34 процента - Мей. Изследването на ЮГав бе извършено на 21 и 22 юни сред 1670 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германските служби разсипват Тереза ;)))))
7
1
 
13
 
! Отговори
До nope преди 6 години
И как според теб ще постигне изгодни споразумения? ЕС лидери ясно и казаха да не лъже народа си- няма да има достъп до европейския пазар ако няма свободно придвижване на хора. Такива са принципите на ЕС.
6
2
 
14
 
! Отговори
Питър преди 6 години
До nopeТереза Мей не може да организира собственат си партия, където вече и написаха сметката и само чакат изгоден момент да й я представят. Никаква желязна лейди не е, скоро ще е официално най-лошият министър председател, управлявал някога. 13 процента от избралите Брексит преди година вече са променили мнението си. И не мога да разбера как продължавате да хвалите англичаните след всяка поредна порция глупости.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се чуди човек кое е по-малкото зло - Т. Мей или британските комунисти?
4
0
 
12
 
! Отговори
Реал преди 6 години
Тереза мей на по предното си интервю каза че са спечелили партии които са излизане на англия от европейския сьюз! А де факто проевропейската Лейбьриска партия и начупи канчето! Изобщо тая ждадия е за червен картон.
3
17
 
5
 
! Отговори
nope преди 6 години
Тереза Мей няма да бъде сменена, тя ще води преговорите и ще се превърне в една нова желязна лейди за Великобритания, обзалагам се. Ако постигне изгодни споразумения за страната, ще бъде преизбрана. Няма начин да не ги постигне - Брюксел саботират Брекзит , но британците са, както се казва "от стара коза яре" ахахаха
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да има и да няма,нас не ни касае.
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как хем не е на власт щото няма мнозинство хем ще сваля от власт. Абе като поствате помислете малко бе не е трудно. Лейбърситките сбърканяци не ни интересуват.