Разходите за британската монархия скочили до £41,9 млн.

Годишните субсидии за кралското семейство - 65 пенса от всеки британец
27 юни 2017 11:37, Елка Василева
8
Разходите за британската монархия скочили до £41,9 млн.
Снимка: архив, Reuters

Парите, заделяни за британската монархия от данъците на поданиците на нейно величество Елизабет Втора, са се увеличили с 5,4 на сто на годишна основа. А предстоят и колосални дейности по обновяването на Бъкингамския дворец, предаде Франс прес.

Разходите на хазната за кралицата са се увеличили с 2,1 милиона лири през финансовата 2016-2017-а, за да достигнат 41,9 милиона лири (47,6 милиона евро).

"През финансовата 2016-2017-а субсидиите за кралското семейство са стрували 65 пенса на всеки британски гражданин, а това е цената на пощенска марка от първа класа. Ако вземем предвид какво прави кралицата и как тя представя тази страната, става дума за отлично съотношение качество - цена", коментира Алън Рийд, който отговаря за финансите на кралската фамилия.

Общо кралското семейство е похарчило 56,8 милиона лири за изтеклата финансова година, добавяйки 14,9 милиона от собствените си приходи и 900 000 лири, заделени пари.

Разходите са заплати на персонала, за поддръжка на дворците и за финансиране на многобройните пътувания. Членовете на семейството са участвали в близо 3000 публични събития и са направили 65 пътувания в чужбина през последните 12 месеца.

С цел икономии те все по-често пътуват в бизнес класа, а не в първа класа, твърди информират източник.

През идните месеци трябва да започнат дейности за обновяване на Бъкингамския дворец, огромен комплекс със 775 помещения, който е в лошо състояние и ремонтът вероятно ще продължи десетилетие.

Разходите по обновяването на двореца се оценяват на 369 милиона лири.

Годишните субсидии, които трябва да покриват годишните разходи на кралицата, отговарят на 15 процента активите, които са собствеността на короната, а пък постъпленията от тях се предоставят на британския трезор съгласно споразумение, сключено през 1760 година.

Този процент бе увеличен на 25 на сто през десетте години, когато ще тече обновяването на Бъкингамския дворец, а това означава, че субсидиите за кралското семейство ще скочат на 76,1 милион лири идната финансова година.

За изминалата финансова 2016-2017-а печалбите от наследството на британската корона са скочили с 8,1 на сто, за да достигнат 328,8 милиона лири, което е нов рекорд, отбелязва АФП. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
За сравнение преди 6 години
Всеки реално работещ БЪлгарин без издържаните с ограбвани милиарди от народа от тн"бюджетна сфера" само за издръжка на Брюксел се крадат годишно до 2 000 лева..ВИжте каква вноска прави София за издръжка на бюрократите от Брюксел.ЗА издръжка на служителите от МВР с е крадат по 1000 лева годишно от реално работещи..
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Хвърчилков издръжката като се прибавят НСО и резиденции и др.свързани с младоженците разходи сигурно удря към 15 млн евро!Е вярно,е че той не спира ежедневно да ни забавлява с представителните си функции.
4
0
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Едно е да поддържаш кралско семейство като символ на силата на британската държавност,друго е да издържаш шепа хрантутници и техните роднини самопровъзгласили се за елит на нацията и узурпирали всички държавни ресурси.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги, всичко знаем, по всичко сме компетентни, всички са ***, само ние сме убави!
2
0
 
15
 
! Отговори
Енемона преди 6 години
После да излезе принц Хари и да каже как му харесва да е обикновен човек и че не иска да бъде крал...Ами защо да иска, по-добре е да спи с метреси, платени с държавни пари...Иначе коя ще си легне с него, с тоя рижав ингилиз...
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те за това ли не искат да плащат осигуровки на емигранти,защото са им достатъчни и кралските кърлежи.