Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!

Турски медии за инцидента със семейството на зам.-главния мюфтия Бирали
Обновена: 28 юни 2017 19:25 | 28 юни 2017 19:12, Елка Василева
185
Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!
Снимка: архив, Reuters

Турските медии съобщават за инцидента със семейството на заместник-главния мюфтия на България Бирали Бирали, чиято съпруга и дъщери бяха малтретирани в  супермаркет в София, предаде БТА.
 
Под заглавие "Грозно нападение срещу мюсюлмани в онази страна" вестник "Миллиет" описва подробно случая, така както е бил съобщен от секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелял.
 
Бирали Бирали, съпругата му и двете дъщери по на 16 и 20 години пазарували в  супермаркет в квартал Свобода в София. Две млади жени и един мъж нападнали Бирали и семейството му, защото жените били с консервативно мюсюлманско облекло и със забрадки.

Още по темата

Пострадалите били настанени в болница и им било издадено медицинско удостоверение. Бирали Бирали изпаднал в шок. Нападателите избягали от местопроизшествието.
 
Вестник "Стар" пише за случая под заглавие "Малтретиране на мюсюлмани в София", като уточнява, че нападателите избягали и все още не са заловени.
 
Анадолската агенция съобщава, че полицията започнала разследване, проучвали се данните от камерите. Главното мюфтийство подало оплакване в полицията и по думите на секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелил няма да остави случая без последствие.
 
"Ще направим всичко възможно виновните да бъдат разкрити и наказани",е цитиран да казва той от вестник "Стар".
 
Изданието "Хаберлер" акцентира, че малтретирането на семейството на Бирали Бирали в дните на свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам предизвикало дълбоко безпокойство сред мюсюлманската общност в България.
 
За нападението в София съобщават и други вестници - "Сабах", "Хюриет".

В коментара на Анадолската агенция във връзка със случая се посочва, че "ксенофобският и крайно националистически Патриотичен съюз е коалиционен партньор в правителството на Бойко Борисов, който полага усилия да балансира влиянието на крайно националистическите среди в политиката на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А къде е правотоНе ни е страх от различното, страх ни е от терористичното. Вие не одобрявате другите да живеят по своите "харам" правила, и като станете повечко, веднага започвате да искате бурки, шериат, халал месо, забрана на алкохола и т.н. Проблемът е във вас и античовешката ви псевдорелигия, а не в тези, които вече столетия толерират агресията и средновековната ви изостаналост.
115
2
 
5
 
! Отговори
А къде е правото преди 6 години
До 123А къде е правото на всеки сам да избира как да се облича?Страхът Ви от различното надделява над човечността.Или власт имащите са *** и използват разделението, за да не личи безсилието породено от малоумието им.Или комунизма така е впит във Вас че и милион години да минат няма да се изчистите.
114
5
 
8
 
! Отговори
Внук на Хуните преди 6 години
Не Турците се мешат на вътрешните работи на България а, България се меша на работите на Турция поддържате всички които са за ФЕТО в Турция и сте обявили на Турция медийна война срещу Турция ама каквото и да правите няма да успеете защото Турция се ръководи от добри лидери и няма да допуснат да навредите на Турция !!!
113
7
 
15
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Наистина българите са много прости и *** хайдутчета.Когато им е широко около тях плюят турците и ги бият заради забратките,но малко да се разболеят веднага търсят спасение в турция.
112
10
 
11
 
! Отговори
extremist преди 6 години
заместник-главния мюфтия на България - БЪЛГАРИЯ НЯМА МЮФТИЯ РАЗБРАХТЕ ЛИ ВЕ ВЕСТНИКАРЧЕТА !
111
8
 
9
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Гласове от Бълария Дали ще ни плати Турция за геноцида , едва ли.Но за сметка на това бдят над нас кото орел и няма до дадат никой да ни пипне.500г. Османско владичество и 45г. руско владичество. На кой сме по скъпи , а ?
110
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно грозно нападение. Поне да им бяха дали по един лев като хората. Срам за Кубрат и Тервел.
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Бирали е мюфтия, да не би да имат там някакъв дрес код за жените, когато се движат семейно заедно?
108
5
 
11
 
! Отговори
321 преди 6 години
да бе, много европейски изглеждат, миналата седмица в Стамбул набиха студентка, защото била с къси панталонки навън по време на дневното постене преди вечерния рахат
107
13
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе, хора - то в Истанбул (почти 20мил. души) НЯМА жени с хиджаб или... мноооого рядко се срещат. А с кърпи или забрадки, на фона на ужасно многото хора там....се виждат жени също много рядко. Да, Инстамбул, не е Турция, но поне в Европейската част хората изглеждат - европейски. Така че....да ми се разхождат така в България - аре нЕма нужда!
106
12
 
15
 
! Отговори
Анадолски поробители преди 6 години
Какво право има престъпната ислямска империя на злото да коментира?Когато бъдете окупирани и изтърпите 500 г."присъствие" от по-силни от вас,и намалеете 10 пъти,на 501-та година можем да ви съжалим,но не и по-рано.Имате още много ,престъпни османлии,да си ПЛАЩАТЕ!
105
3
 
8
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
Коко пак не си си пил хапчетата.
104
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е турска работа, платили са на някои наркозависими да направят скандала и сега ще баучат- онази страна и прочее. Ние ли не ви знаем номерата?!
103
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резньовциииии, да го д....те!!!Мър//..шиииии гнъсни!!!
102
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грозно нападнали пингвините а онзи и.д,,,иот Ердоган вкара по затворите над 250 000, изби над 250 войника, на някои красиво им отрязаха главите!!!! Неговото красиво а ритниците за Наглите муслиманки не???? Що не си гледат исляма турчулята. ДГД много!!!!
101
8
 
10
 
! Отговори
ПО Кротко преди 6 години
Още Важи забраната на БОГ ОМ в Европа да не влизат тн" мусулмани." ПОявата на така облечени хора в Европейски страни води с тях обсебващо проникващи духове на масови убиици.Масовите убиици е виждат ясно контрастно около облечените с не европейски дрехи,Причиняват "драки" като действат несъзнателно обсебващо проникващо ..
100
15
 
22
 
! Отговори
extremist преди 6 години
консервативно мюсюлманско облекло и със забрадки. -МИ ТО ЗАДБРАДКИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН ТУК !!! ЯСНО ....А...
99
46
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина е *** и мръсен народ. Повръщами се от него.
98
18
 
50
 
! Отговори
Гласове от Бълария преди 6 години
Много грозен геноцид ,близо 500 години ,изтърпя българския народ .*** е че досега едно извинявай не сме получили ,за пари да не говорим. Не бързаме ,ама и не забравяме ...ще ни платите 100 ;)
97
11
 
37
 
! Отговори
до @емир преди 6 години
Ти за помаците (не коректно название ) не бери грижа , те са си чисти българи и нямат нужда от анадолски читаци да им се месят в живота !