Тръмп за Северна Корея: Търпението ни свърши!

Ракетната програма на Пхенян изисквала "решителен отговор"
30 юни 2017 20:17,
127
Тръмп за Северна Корея: Търпението ни свърши!
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че ракетно-ядрената програма на Северна Корея изисква "решителен отговор" и че ерата на "стратегическото търпение" на Вашингтон спрямо "безразсъдния и брутален режим" в Пхенян е приключила, предаде Ройтерс.

Тръмп говори пред журналисти заедно с гостуващия южнокорейски президент Мун Дже Ин след разговора им в Белия дом.

"Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други партньори от света, по серия от мерки - дипломатически, икономически и в сферата на сигурността, за да защитим нашите съюзници и нашите граждани от заплахата, позната като Северна Корея", отбеляза Тръмп.

Той даде висока оценка на съюзническите връзки между САЩ и Южна Корея, и ги определи като "крайъгълен камък на мира и сигурността в тази много, много опасна част на света". Без да назовава изрично Китай, Тръмп призова "другите регионални сили и всички отговорни държави" да подкрепят американските усилия за ефективно прилагане на санкциите срещу режима в Пхенян. Франс прес припомня, че вчера Белият дом дом за първи път обяви санкции срещу една китайска банка, обвинена, че улеснява транзакции на компании, свързани с разработването на балистични ракети.

В началото на втория ден от преговорите с Мун Дже Ин американският президент каза, че в момента САЩ предоговарят "сложното" търговско споразумение с Южна Корея с цел "да бъдат отстранени бариерите пред взаимната търговия и пред пазарния достъп". Той изрази удовлетворение от уверенията на своя южнокорейски гост, че смята да работи за това американските работници и компании, особено автомобилните производители, да бъдат третирани честно при сделките с Южна Корея.

Южнокорейският президент от своя страна изтъкна общото мнение на двамата, че само надеждната сигурност може да гарантира траен мир. Затова "заплахите и провокациите на Северна Корея ще получат твърд отпор", подчерта Мун Дзе Ин. Той обаче добави, че санкциите ще се прилагат паралелно с диалог в рамките на един "поетапен и цялостен подход" с цел да бъде разрешен севернокорейският ядрен проблем.

Мун Дже Ин каза, че е поканил Тръмп и съпругата му Мелания да посетят Южна Корея тази година. Поканата била приета "с благодарност".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
Аааа преди 6 години
Ха сега да видим Тръмп ,това не са простите араби да дават парички само като ги заплашват .
78
1
 
11
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Вече се е случвало . Китай и СССР са спрели войната в Кореа за да започнат да влиаят в ОН ! Мао заплашва САЩ ,че ще праща 1мил. войници докато не ги смаже ! Днес ,какво е по-различно ? Интересите са същите : доминация ,влияние ,налагене ,интереси!!! Силите и възможностите са реципрочни ! Във война, НАТО е като саудитците срещу хусите- пълна насирия! Колкото по-"богати " се считат някои - толкова по- пед...си са ! Войници с паранормална секс...на насоченост ... от днес и джърманиелите !!!
77
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ще разбие американците и техните васали.
76
4
 
11
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Абе май трябва отново да им се напомни на тия хамериканци как завършиха нещата във Виетнам...
75
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким няма задръжки и ако го нападнат ще стане евроатлантическо мазало ...
74
3
 
11
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този *** да не се надува много,защото да не стани обратното,на С.К. да и свърши търпението,и така да запалят 3 с.в.че тогава света не го очаква нищо добро,този побърканяк трябва да бъде узъптен,ако трябва и да го гръмнат.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 100 АнонименРано си се дрогирал в съботния ден !
72
0
 
17
 
! Отговори
ЕДИН СЪВЕТ: преди 6 години
АЙДЕ ДОНИ , ХОДИ ДА ПРЕГОВАРЯШ С КИТАЙ .....ВОЙНАТА Е ПРЕКАЛЕНО СКЪПО ЗАНИМАНИЕ в МОМЕНТА......
71
1
 
14
 
! Отговори
маке преди 6 години
търпението да но страха си остава хи хи хи
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък Тръмп е най-големия клоун!
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението за използването на ядрено оръжие ,при различните държави не е еднакво!Лудият Ким,решава сам,а Тръмп е последен в цяла верига решения,там е разликата!Щом стигнем ,религията да казва, кое е правилно и кое не,опасността е реална !
68
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким и Путин са най-големите джужета на света :)
67
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Русия гледа безпомощно, плаче за Ким и се налива с Бояришник...Картофи, солени краставички и одеколон - бъдещето на Русия.
66
3
 
34
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Тази напарфюмирана п ...ка наречена американски президент да си седи кротко на *** щото както казва руския президент Путин "....... в случай на конфликт всичко и всички изчезват от този свят...." Този зъблю Тръм да отива там в Холивуд и си показва изкуствените зъби.
65
5
 
37
 
! Отговори
дежурен руски тpoл преди 6 години
Истината е, че джyджeтo Тръмп се *** от севернокорейският лидер - пича Ким.Хохохохихи
64
3
 
29
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
Япония - цивилното население в Окинава протестира мирно срещу американските бази.Южна Корея - САЩ забравиха, че 1980 на 8 август със самолети подкрепиха убийството на 250 студенти, и три хиляди ранени срещу военния режим.Първо да си оправят отношенията с тези страни и после да гледат Северна Корея.Там нещата са опасни.Защо САЩ да могат да развиват ядрените си програми и да правят опити, а Северна Корея - не?Пътят на конфронтацията е лудост!Трябва диалог.
63
0
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Да речем, че СК няма да достигне УСА, ами кой и как ще защити ЮК нот многомилионната СК армия? Двете Кореии ще се самоунищожат - някой ще поеме ли отгиворност за това. Онези които ще предизвикат всичко това, дават ли си сметка какво ще направят?
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
86: "да напада другите държави, да анексира чужди територии, да не се съобразява с международните принципи и договори и т.н.." Колко нахални са евроатлантиците, и винаги цитират преститутките. Ако написаното важи за Русия, то то е 2 пъти по в сила за УСА. И дръг път съм го казвал - Русия е ревнива за границите си и ако се налага анексира гранични райони. Тоя дето прави наистина зулуми по света го знаем добре.
61
1
 
19
 
! Отговори
Ghb преди 6 години
В статията няма и дума за Русия, но троловете по коментарите с Путин лягат и стават.
60
2
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До Анонимен 87що бе, и на путин му се получи, в америка го уважават повече от всякога (според анкетите) а и самия тръмп си казва че го уважава. така че боя работи