Стрелба пред джамия в Авиньон, поне 8 души са пострадали

Вероятно става въпрос за разчистване на сметки, не за тероризъм
3 юли 2017 08:46,
11
Стрелба пред джамия в Авиньон, поне 8 души са пострадали
Снимка: Reuters, архив

Най-малко осем души пострадаха при стрелба пред джамията в южния френски град Авиньон, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки регионалния в. "Прованс".

Полицията смята, че случаят е свързан с разчистване на сметки, вероятно дължащо се на спор между младежи, а не с екстремистко нападение, съобщава вестникът. Според цитираните очевидци един или двама въоръжени мъже с покрити лица са стреляли около 22:30 ч. снощи, докато хората излизали от джамията. След това нападателите избягали.

Пострадали са четирима намиращи се на улицата и семейство от четирима души, живеещи в близка сграда, съобщава ТАСС.

В четвъртък един мъж беше арестуван след опит да прегази с автомобил събралите се пред джамия в Париж, но при този инцидент нямаше пострадали, припомня Ройтерс. Сигурността във Франция е засилена след серия екстремистки нападения през последните години. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: стрелбаджамияАвиньон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
нн преди 6 години
"докато хората излизали от джамията" Ясно е кой са? Където държавата не може и не иска, хората започват да действат. Наглоста да ти дойдат в къщата и да те бият, е то си има граници.
4
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До xoxxoooЩо? Еееееее...... много долна и злобна нация са туй българите..... Срам ме е когато съм в чужбина като разберат че съм българка
3
4
 
41
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Какъв е ев.ре.йския план за Европа?Напълване с та.ра.м.буки от всякакъв вид,отприщване на терор и накрая провокации и предизвикване на голяма война с милиони загинали.Защо е всичко това?Ами за да бъдат съсипани и ПОДЧИНЕНИ белите хора!Защото те са единственият сериозен интелектуален конкурент на Богоизбраните.Останалите са лесна плячка!
2
6
 
15
 
! Отговори
xoxxooo преди 6 години
mnogo dobreeeeeeeee
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"културни "особености на исляма