Край на драмата: Падна блокадата на парламента на Венецуела

Институцията бе под блокадата на привърженици на правителството
6 юли 2017 07:22,
23
Край на драмата: Падна блокадата на парламента на Венецуела
Снимка: Reuters

Драмата в парламента във Венецуела приключи.

Институцията бе под блокадата на привърженици на социалистическото правителство. Общо седем депутати бяха ранени, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Привърженици на правителството нахлуха със сила в Националното събрание - единствената контролирана от опозицията институция във Венецуела - навръх националния празник, Деня на независимостта, 5 юли. Те държаха депутати и журналисти блокирани в парламента в продължение на девет часа.

Законодателите бяха евакуирани от представители на силите за сигурност едва след няколко неуспешни опита, които демонстрантите провалиха, взривявайки звукови гранати. Видеооператор от Франс прес, който е бил блокиран в сградата, разказа, че напрежението е било високо и се е покачило с падането на нощта.

Полицаи и войници направиха кордон на изхода на парламента, за да разделят освободените хора от проправителствените демонстранти.

По-рано стотина привърженици на правителството нахлуха в Националното събрание и раниха седем депутати и десетина служители на институцията. Петима народни представители бяха приети в болница, трима от които с окървавена глава.

Президентът социалист Николас Мадуро осъди решително инцидента. Той отрече да е замесен в каквито и да било прояви на насилие и допълни, че е разпоредил разследване на насилието в парламента.

Блокадата на парламента бе осъдена строго от Съединените щати и от южноамериканската регионална организация Меркосур.

В комюнике Държавният департамент на САЩ определи инцидента като неприемлив. "Насилието, извършено при празнуване на независимостта на Венецуела, е атака срещу демократичните принципи, така скъпи на мъжете и жените, които са се борили за независимостта на Венецуела преди 206 години", подчерта американското външнополитическо ведомство.

Меркосур осъди категорично нападението, което определи като неприемливо в една демокрация. Регионалната организация обвини венецуелската изпълнителна власт, че е поробила законодателната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
Така нареченото ведомство да си даде сматка ,че и преди 206 години при тях е имало официялно РОБСТВО...ГОСПОДАРИ ,СЛУГИ И РОБИ...РОБИ БЕ ***.ЛИЗ.ЦИ !!!
16
2
 
2
 
! Отговори
Украйна 2 преди 6 години
Гледаме нов варианнт на цветния Сор..(името на който не се споменава тук) сценарий.Ако всичко се случи по план 20 години няма да има нация...
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела е пример за всички хора с глуповати леви идеи и мислене, как от една изключетулно богата на природни ресурси страна се прави пустиня. Наред е Русия в която управляват подобни прости хора като във Венецуела и която е също изключително богата на ресурси.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социализма е опиат в политическия живот на хората. Парите се печатат безконтролно.лекия живот подвежда и като се огледат са без професии.Да започнеш отначало е трудно.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, щом им вярвате, не се чудете тогава защо в следващите 10 години света ще стане по-зле! Успех с разбирането на истината!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, мислите че елита на сащ и ес не членуват в масонски ложи и не участват в извратени задкулисни, мафиотски игри, мислите че терористите имат свои фабрики за оръжие и страните с евроатлантически ценности не им го продава, така ли, вярвате, че капитализма не води до самоунищожение ли? Горките деца в следващите 20 години.
11
2
 
10
 
! Отговори
t-rex преди 6 години
До 3Това комунистите сте еднакви независимо къде по света или кога във времето се намирате. Все някой друг ви е виновен за собствената ви некадърност и престъпното управлевие.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И то за пореден път! Докато вие си мислите, че сте мн умни.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бъдете толкова елементарни и станете малко по-проницателни, защото като гледам мн лошо предстои да ви из**кат.
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четем, интересуваме се, опознаваме реалността в която сме се родили, мислиш, че масона-капиталист не съществува, така ли?
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10"масона-капиталист" хаха :)) как ги измисляте тия нямам идея :))
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не сте разбрали, че масона-капиталист от САЩ е пълен б0клук като човек, но професионален лицемер, когато трябва да извлича ползи, значи мн ще съжалявате за това, в което са на път да превърнат света.
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мънафичМи не просто има и нормални хора сред цялата червена глутница избягала от психиатрията. Колкото и да ревете червените *** нищо не можете да направите. Избори скоро няма да спечелите и губите по целия свят. Живейте си в измисления свят и не си мислите, че с недъгавите си коментарите ще насочите общественото мнение в друга посока :)
4
2
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Да ви *** и *** ***. Като някой тръгне да си отстоява правата само конспирации са ви в главите. Представете си че има независими хора на които им пука какво се случва.
3
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уго Чавес национализира американските нефтени компании и банки, които безжалостно ограбваха венецуелският народ. И за него настанаха щастливи дни. За 5 години,Венецуела започна да увеличава икономиката си с 15% годишно. Естествено, че щатите не могат да търпят някой, който им е взел парите. Затова отровиха Чавес, те винаги са действали подмолно.
2
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Които най-много реват за демокрация, те са дали парите за поредния Майдан. Не трябва да се търси много далеч. От Кравария идва всичко.
1
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един самозабравил се комунист падна от собствения му народ. Браво!