Тях зимата наистина ги изненадва: Градушка в Кения

Хората объркали ледените късове със снежна буря
6 юли 2017 21:34,
8

Снимка: Twitter


Кения, която привлича туристите с представи за огрени от слънцето плажове, лениви лъвове и залези в саваната, тази седмица се сблъска в планинските си райони с рядък "посетител" - градушка.

Силната буря с градушка покри с бели ледени парченца пътища и покриви на жилища, а местната преса погрешно обяви, че над екваториалната страна е преминала снежна буря, предаде Ройтерс.

Деца и възрастни бяха щастливи да играят навън с ледените късове. Фермерите обаче не бяха толкова въодушевени, защото голяма част от посевите бяха унищожени.

Мнозина кенийци пуснаха в социалните мрежи снимки и видеоклиповe с коментар, че това е сняг. Но националната метеорологична служба бързо опроверга тези предположения и обясни, че става дума за градушка.

В тази африканска страна сняг може да се види само на върха на планината Кения, висока 5199 м. През 2008 и 2010 г. също е имало градушки в централните райони на Кения, припомня Ройтерс.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: градградушкаснягКения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
7
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Ей, пияниците от СУРА, какво сте написали в компютъра бе! Казах Калифорния, а не Кения! Ще забраня пиенето на водка в работно време, ей!
1
9
 
14
 
! Отговори
Банан преди 6 години
Родината на Маймуньока Барак ,вместо бой с банани е било с снежни топки уууууооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо