Равносметката в Хамбург: 290 задържани, 213 - ранени полицаи

Не се знае броят на пострадалите демонстранти
9 юли 2017 08:25, Петя Славова
24
Равносметката в Хамбург: 290 задържани, 213 - ранени полицаи
Снимка: БТА

Двеста и деветдесет станаха задържаните в трите дни на размирици в Хамбург, породени от протестиращи срещу срещата на върха на Г-20, предаде ТАСС. По-рано се съобщаваше за 144 арестувани.

Още по темата

213 представители на правоохранителните органи бяха ранени досега. Не е ясно колко протестиращи са пострадали, допълва Франс прес.

Въпреки че срещата на върха приключи вчера, за трета поредна нощ в града имаше сблъсъци между демонстранти и полицаи, предаде БТА.

Протестиращите се събраха в квартала Шанцен, смятан за местен бастион на радиалната левица. Въоръжени с бутилки, те атакуваха автомобили, някои от които подпалиха.

Полицията използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите. Накрая полицаите си върнаха контрола върху ситуацията, допълва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: хамбургпротестиГ-20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
КОГА И ПРИ НАС ЩЕ ИМА ТАКОВА МНЕНИЕ НА РЕАЛИСТИТЕ,А НЕ ДА СПОДЕЛТ ВСИЧКО ПОД ЮРГАНА.НИЕ НЕ СМЕ ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ,НИЕ СМЕ КЪМ КОЛОНИАЛНИЯ СВЯТ,РОБИ СМЕ БИЛИ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ.ДОБРЕ,ЧЕ СИ ПОЖИВЯХ МАЛКО ПРИ БАЙ ТОШО,НА СЕДМИЦАТА ПО ТРИ БАНКЕТА,БЕЗ ДА СЪМ БИЛА НОМЕКЛАТУРЧИК,ПРОСТО ПОВОДИ ДАЛ БОГ.ПИТАЙТЕ СТАРИТЕ КАДРИ НА ГЕРБ.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демократичният свят търябва да подкрепи протестиращите борци за свобода и да се противопостави на режима на Меркел, който пребива невинни деца. Това е германската пролет.
18
3
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Много точно си описал всичко. Всеки един нормално мислещ човек, който не е съгласен с глобалната политика и дивотиите произтичащи от това, веднага се обвинява в най-тежките престъпления, в комунизъм, във връзки с Москва, изобщо се изкарва ***. Това, което става в Германия /както по времето на Вермахта/ си е чист фашизъм в действие. Явно "лошия" Хитлер вече 62 г. си има своите последователи, които вече се наричат "демократи". Колко мило звучи.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А татко Махно,как ли ликува от някъде?Настаящая свободия!
16
2
 
10
 
! Отговори
гошо печения преди 6 години
А как се нарича социални помощи , детскии, здравни и т.н. плащани от данъците на работещите евроейци. Щедро разпилявани от шмеркел. Това ли наричаш капитализъм? Че то в комунизъма няма социални и да лежиш цял живот вкъщи
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радиална левица е нещо като радикална, само че по радиуса/само че не знам на кое/
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп не може да скърца на никого със зъби. Щом не озапти една С.Корея, значи е ялов
13
12
 
10
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Тръмп скръцна със зъби относно хибридната война. На руските т р о л о в е скоро ще им дръпнат шалтера:) Ще си търсят работа на Дунав мост
12
3
 
19
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Платените се познават по това, че дори и статията да е за фауната в средиземно море - Пак ще споменат Путин, Сорос, руснаците и т. нт. само и само да си заработят няколкото левчета.
11
0
 
7
 
! Отговори
Хех преди 6 години
До Анонимен6Да, точно така е! И този способ работи отдавна - Почти цял век. Вземете за пример ако искате даже първата световна война. Ако незнаете кой е Гаврило Принцип - има няколко документални филма на NG, много интересни са направени. И до ден днешен не са измислили нищо по- ново. Вероятно защото методът е ефективен и досега е работил винаги.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам тоя с 1,3,4...
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДuхач за рубли
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тава ли успя да измислиш?
7
0
 
0
 
! Отговори
Ufp преди 6 години
Prashkite baia sa uluchili...turskite lastiki stavat...
6
5
 
12
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Гледах на живо по n-tv, как немската полиция най-брутално разгонва антифашистката мирна демонстрация срещу Г-20. С десетки водни пръскачки, с четири полицейски танка, с бронетранспортьори и танкове на вермахта, с въоръжени до зъби барети, с насъскани кучета, със спрей с лют пипер, с бой с палки. Най-накрая имаше и стрелба, предупредителна. Провокациите идваха винаги от полицията. Тя биеше без причина и случайни хора.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива стълкновения с полицията водят единствено до намаляване на потенциална на протестиращите. За да започне гражданска война трябва да има случка с катализиращ елемент в обществото. Т.е. жертви - т.нар. жертвени агнета. Малко са груби тези неща и по принцип се организират от чужди служби, които използват политически, икономически или социални конфликти. Нещо като игра на бридж зависеща от различни импаси.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука *** се пенявиха, че ония протестирали срещу бежанците...Алоооо, точно тия крайно левите им ръкопляскаха.
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо особено, Пукин пак е фърлил десетина мильона за безредици.Ще ги изядат и исерат.Нали за руските балами трябва поне нещо дребно в подкрепа на тезата, че Еуропката умира, трайте си и гладувайте, да виите после кво светло бъдеще ша има - вотка и сельодка на корем и пияните мамаши ше си ги менкаме.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази "радиална" левица. Нов термин ли?
1
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Антиглобалисти"??? Така ли се наричат вече комунистическите *** , готови за две кебапчета и бира да "градят" справедливия свят . Ама стоят в Западна Европа за пустите помощи и здраво подриват света на нормалните хора .Ами да дойдат в "развития социализъм" и тук да благоденстват , стига вече износ на революция. То не бяха широки , тесни социалисти , партизани , есери , меншевики , болшевики ...само и само "нашите " да са на власт.