Убиецът на Борис Немцов осъден на 20 години затвор

Поръчителят остана неизвестен за съда
13 юли 2017 14:54, Елка Василева
13
Убиецът на Борис Немцов осъден на 20 години затвор
Анзор Губашев и Заур Дадаев. Снимка: Reuters

Петимата подсъдими по делото за убийството на руския политик Борис Немцов, признати миналия месец за виновни, бяха осъдени днес на различни срокове затвор от 11 до 20 години при строг режим.

Военният съдия Юрий Житников огласи, че прекият извършител на убийството Заур Дадаев ще лежи 20 години и ще заплати 100 хиляди рубли глоба.

Четиримата му съучастници - Анзор Губашев, Шадид Губашев, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев, бяха осъдени съответно на 19, 16, 14 и 11 години лишаване от свобода и глоби по 100 хиляди рубли.

Дадаев и Ескерханов са лишени от военни звания и награди, а след излежаване на срока Дадаев ще бъде две години в режим на ограничена свобода, гласи съдебното решение на Московския окръжен военен съд, цитирано от ТАСС.

Защитата на подсъдимите обяви днес, че присъдите ще бъдат обжалвани.

Асошиейтед прес отбеляза, че прокуратурата е поискала Дадаев да бъде осъден на доживотен затвор. Засега не е известно защо съдът е наложил по-лека присъда на Дадаев, който е бивш офицер от службите за сигурност на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Съмишленици на Немцов критикуваха разследването, че не е разкрило поръчителя на престъплението и в частност, че не е проучило ролята на Кадиров в убийството, допълниха Ройтерс и ДПА.

Борис Немцов, който беше отявлен критик на президента Владимир Путин, бе застрелян на мост на река Москва близо до Кремъл броени дни преди голяма опозиционна демонстрация в руската столица. В навечерието на смъртта си Немцов каза, че ще огласи документи за намесата на руски военни в украинския конфликт. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Борис Немцовприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Нина Колева преди 2 години
Немцов ,,опозиционер на всички и всичко добре заплатено..Харчи в несвяст по жени,апартаменти .диаманти..и пътешествия..Наречен скандалжия ,хамил повече отколкото да е критикувал..Няма защо да го поръчва Путин..когато вече е дребна риба в политиката и не го застрашава с нищо..Ще им се да го превърнат в легенда на определени украински и американски деятели на мира...
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дяволи с бради
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немцов го очисти ЦРУ, писна им само да му пращат пари и да не им дава резултати. За тва решиха да му светят маслото само и само да не са капо - така може да ползват западните медии за да го препишат на Путин.Само дето Путин няма никакъв мотив да го прави - Немцов беше глас в пустиня, на никой не му дремеше, освен на няколко хиляди болши шорота.
9
4
 
5
 
! Отговори
Не или все ИЗВЕСТЕН? преди 6 години
Поръчителят е всеИЗВЕСТЕН! Говори се че има няколко двойника. Когато пътува със самолет излитат няколко самолета в различни посоки без да се знае в кой от тях се вози този господин!И за по-голяма сигурност заобикаля някои държави!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистокръвни руснаци хаха
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това кадър от "планетата на маймуните" ли е ?
6
2
 
3
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
3 Може и да не са най-големите убавци, ама са по-нормални от тия двамата дето са се награбили на малката снимка под статията :))
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поръчителят не е известен и не се казва Владимир Путин!
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещано им е, че затворът ще е нещо като резиденцията на Путин до Сочи. Защо пък да не е?
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тая зоологическа градина дето сте снимали.
2
7
 
7
 
! Отговори
А ПОРЪЧИТЕЛИТЕ? преди 6 години
Те са ИЗВЕСТНИ за всички мислещи хора, освен това единият публикува в пресата ОЩЕ след УБИЙСТВОТО, пред стените на Кремл че винаги ще защити "приятелят" си, когато свикват митинг против него.Руската прокуратура.. но как ще живеят иначе в соцтоталитарна Русия... и тях ще ликвидира 'някой", ще бъде осъден "някой", а поръчителят ще е всеизвестен.
1
1
 
24
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
..... редки екземпляри тия ще да са от филисофския факултет..