ЕС до Ким Чен Ун: Ракетите не се ядат!

20 млн. в Африка умират от глад, хуманитарните помощи не стигат
17 юли 2017 22:28,
110
ЕС до Ким Чен Ун: Ракетите не се ядат!
Снимка: БТА

Европейският съюз призова лидера на Северна Корея Ким Чен Ун да не харчи пари за разработване на ракети с ядрени носители, а да ги вложи в развитието на страната си и добруването на народа.

Външните министри от ЕС дебатираха по последните опити с ракети, извършени от Северна Корея и ги осъдиха. Те настояха Пхенян да се придържа към резолюциите на ООН и към договора за забрана на ядрените опити.

"Програмите за ядрени оръжия и балистични ракети на КНДР пренасочват средства от нужните инвестиции в социалното и икономическо развитие и реформи, от които биха могло да се възползва населението на КНДР", пише в заключения, приети от външните министри на ЕС в Брюксел.

В тях се добавя, че се обмислят нови санкции срещу режима, макар те да не се уточняват.

Първият дипломат на ЕС Федерика Могерини призна, че КНДР и без това вече е страната, към която Съюзът прилага най-тежки санкции в целия свят. В същото време, тя каза, че Брюксел държи да запази отворени комуникационните канали.

Могерини даде да се разбере, че Европа ще разчита предимно на Южна Корея за разрешаване на ситуацията със зачестилите опити с балистични ракети и обърна внимание, че днес Сеул е предложил установяване на контакт между военните от двете страни на Корейския полуостров.

Пхенян разработва междуконтинентална балистична ракета с ядрена бойна глава, която да достига до САЩ. Опитите, направени до момента, показват, че севернокорейците все още не разполагат с такова оръжие.

Външните министри изразиха загриженост и от недостига на храна в Африка. Според тях 20 милиона души са директно застрашени от гладна смърт. Проблемът е особено остър в Йемен, североизточна Нигерия, Сомалия и Южен Судан.

ЕС е дал миналата година 1,2 милиарда евро за борба с глада по света, но отчита, че хуманитарните нужди са безпрецедентно високи и средствата са недостатъчни.

Евроминистрите признават, че парите не са единственото решение на проблема, тъй като недостигът на храна в четирите най-застрашени страни е резултат основно на причинени от хората конфликти и войни, подсилващи трудните климатични условия. Ето защо според тях трябва да се търсят политически решения, а не само да се изпращат помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ееее хехе дообре. Ами и асфалтът не се яде бе господа загрижени чиновници. Ще секнат парите за асфалт и тогава ще лъсне цялата простотия в тази държава. Интересно когато приключат еврофондовете ние какво ще правим. Производство ли някакво имаме? Износители ли сме на нещо което може да гарантира свежи пари в държавата? Не. Ние сме едни гнусни нагаждачи които се въртят на където им кажат. Изпуснахме безброй енергийни и производствени проекти, защото сме принципни НАГАЖДАЧИ. Пропаднала държава
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Африка е изкуствен развъдник. Популация от 250 млн. след Втората Световна, е увеличена до 1.25 милиарда в наши дни, чрез хуманитарни помощи, медицински грижи и др. Създават се индивиди, които не биха могли да се развият и оцелеят без чужда помощ. От ЕС трябва да спрат с помощите и природата ще регулира сама процеса, няма да има гладни
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА КИМ ЧЕН-УН.КЪСА ИМ НЕРВИТЕ И НА ТЕЗИ ОТ ЕС, И НА САЩ.СКЪРЦАТ СЪС ЗЪБИ, АМА НЕ СМЕЯТ НИЩО ДА ПРЕДПРИЕМАТ, ЩОТО НЕ СЕ ЗНАЙ ЗНАЙ ЛИ СЕ..СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73Затова пък изцепките на Волгин могат да нахранят десетки като теб. На това му се вика политическа наркомания...
27
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И руснаците скоро ще разберат, че ракетите не се ядат.
26
3
 
19
 
! Отговори
$ преди 6 години
Западните страни, където са стъпили, погазват местните. Както и тук, в Африканските страни не е позволено например зърнопроизводителите да заделят от реколтата си за семе, длъжни са да го купуват. Вместо да се стимулира производството на устойчиви местни сортове, се пречи на елементарното изхранване.
25
4
 
9
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
за последните 50 години населението на Африка се увеличи 4 пъти !!!скоро ще осъзнаете дълбокия смисъл на посланието "Не хранете животните"
24
4
 
15
 
! Отговори
Треперящите кравари преди 6 години
Вярно е,че ракетите не се ядат,но те дъжат на крака, изправен,а не в наклонено напред полоюение или коленичил ,като тези като нас - слуги и лакеи,91424 без ракети,без самолети,без армия, сиреч - без достойнство.
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 57 Е ти сравни ли ЕС с това подобие на държава и стандарт :)))) Ти от джунглата ли идваш.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СК е като престъпниците от вишите нива. Не спазва законите.... прави каквото си иска ,като се мисли че няма кой да е спре.Ако защитавате нея ...Не знам защо врякате после за нашите Мутри. Ите правят каквото си искат, защо да питат вас ?
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в Африка като са независими и демократични, какъв е проблема?
20
0
 
1
 
! Отговори
Demokrat преди 6 години
Никола, а не казаха ли от Бр.ксел, че богата България трябва да праща шуманитарна помощ на бедната Северна Кореа?
19
2
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ми свалете ембаргото като не се ядат. Те иначе какво да си правят парите?
18
1
 
27
 
! Отговори
упс... преди 6 години
ЕС до Ким Чен Ун: Ракетите не се ядат!--------Това идете го кажете на Кадафито и на либийците.От една от най-богатите арабски държави с около 500 милиарда долара валутен резерв, днес либийците си "хапват пясък" от Сахара!Съмнявам се, че САЩ и европейските им партньори щяха да нападнат Либия ако Кадафито имаше ядрено оръжие.
17
0
 
14
 
! Отговори
Мижи преди 6 години
Около 2,5 млрд живеят в нищета, значи сме им дали по 1лв от ЕСто. Леле, много пара много нещо. Само баце открадна 4 пъти повече откакто е на власт.
16
3
 
36
 
! Отговори
Бай Петър до ЕС преди 6 години
Аз пък, бай Петър, искам да кажа само няколко неща на ЕС и САЩ.Северна Корея досега няма абсолютно никакви териториални претенции към никоя държава, не виждам кого ззаплашва и какви войни е водила от началото на съществуването си. Има различни страни и различни манталитети, не съм виждал критика от ЕС или САЩ към Саудитска Арабия, която всъщност финансира световния тероризъм, а сте се захванали със С. Корея. Оставете хората на мира, нека те да решават живота си!
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и черните ххурки не се ядат, но Меркел и Могерини се опитват да ни убедят в обратното и продължават да канят маймунни в ЕС.
14
2
 
40
 
! Отговори
Ракети за свобода преди 6 години
Ракети не се ядат но те са единственното средство да се предпазиш от така любимата по света американска демокрация. Който ги няма ще яде ГМОто ако още е осанал жив. Примерите мисля че са излишни.
13
0
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
"Външните министри изразиха загриженост и от недостига на храна в Африка. Според тях 20 милиона души са директно застрашени от гладна смърт."Откакто съм се родил все слушам как в Африка гладуват, а населението им нараства главоломно. Вижте графиките от 80 до днес. Като скакалци се множат как да не гладуват. а нас бни карат да ги хрантутим. Поредната либерастка лъжа насочена срещу бялата раса.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как да го разбираме това. ЕС да налага демокрация с бомби където му е изгодно а Северна Корея да се откаже от въоръжаването и да започва да храни гладуващите по света.