Затопляне? Сеул протегна ръка към Пхенян. Севера мълчи

В Сеул искат намаляване на напрежението между държавите
Обновена: 17 юли 2017 08:37 | 17 юли 2017 08:19,
14
Затопляне? Сеул протегна ръка към Пхенян. Севера мълчи
Снимка: архив, Reuters

Южна Корея предложи днес на Севера преговори за намаляване на напрежението на границата между двете страни и за подновяване на срещите на разделените семейства, предадоха световните агенции.

Асошиейтед прес отбелязва, че този ход показва, че новият южнокорейски президент Мун Дже Ин иска да подобри отношенията със Северна Корея въпреки извършения по-рано този месец неин първи опит с междуконтинентална балистична ракета.

Южнокорейското министерство на националната отбрана предложи преговори в петък за прекратяване на враждебните действия по протежение на границата. Това биха били първите разговори между Севера и Юга на правителствено равнище от края на 2015 г., посочва Ройтерс.

Южнокорейският Червен кръст обяви, че иска отделни преговори на 1 август за обсъждане на въпроса за подновяване на срещите на разделените семейства.

Засега няма отговор от страна на Северна Корея.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя е Севера и защо мълчи?
9
4
 
5
 
! Отговори
Смяна на ролите? преди 6 години
Преди Северна корея искаше преговори :)
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цялата работа с ядреното оръжие единствено южнакорейците трябва да са притеснени, и то НЕ защото Севера ще ги нападне. Просто никой няма да позволи на държава с южнокорейска икономика и севернокорейско атомно оръжие да се ОБЕДИНИ. Това трябва да им е притеснението. Изведнъж Япония ще се превърне в геополитическо джудж.е, а краварите няма да ги бръснат за сли.ва в района.
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ще се усетят, че краварите ги готвят за пушечно месо срещу сънародниците им от Севера. И че нямат хич сметка от игриците на химериканските кожодери.
6
11
 
13
 
! Отговори
Иван Петрович Павлов преди 6 години
"Затопляне? Сеул протегна ръка към Пхенян. Севера мълчи"Че как няма да мълчи Кимчо?Нали на това напрежение се крепи властта му. Спадне ли, севернокорейците току-виж започнали да си задават разни въпроси.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 ОтговорИ в понеделвик сутринта ли се дрогираш ?
4
12
 
6
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 6 години
След изтеклата информация, че бившия президент на Южна Корея е възложил на тайните им служби да убия лидера на Северна Корея не е ли малко нагло това?
3
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поуката каква. Ако имаш балистични ракети и ядрено оръжие, и три самолетоносача да вият около бреговете ти, пет пари не даваш за чуждите ценности.
2
29
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До *** 1 О, бъди спокоен. И днес няма да мине без Великия Путин , и как Крим бил руски за винаги.Ама и бедността в Русия е за винаги.
1
16
 
8
 
! Отговори
Путиноид преди 6 години
Абе говорете ми за Путин и Русия бе !!!