Здравословна Русия – уикендите без алкохол, забраняват го

Ще има ли предпоставки за продажба на ментета?
17 юли 2017 09:37,
52
Здравословна Русия – уикендите без алкохол, забраняват го
Снимка: архив, Reuters

Руското здравно министерство обмисля да включи в Стратегията за формиране на здравословен начин на живот забрана върху продажбите на алкохол в почивни дни, пише "Известия".

Експерти на министерството заявили пред вестника, че в момента руските власти не вземат достатъчно мерки срещу злоупотребите с алкохол и за превенция на алкохолизма.

Местните власти в субектите на Руската федерация са упълномощени да ограничават времето, условията и местата за продажба на спиртни напитки, дори изцяло да забраняват продажбата им на дребно, напомня изданието.
Съответният закон "За държавно регламентиране на производството и оборота на етилов спирт . . ." забранява и продажбите на алкохол от 23.00 до 08.00 ч. в цялата страна.

Обикновено обаче местните власти не ограничават продажбите на алкохолна продукция през уикендите, а в празнични дни като Деня на победата или по абитуриентските балове.

Най-сериозни ограничения има в Чукотския автономен окръг. В някои села от региона няма начин да се купят спиртни напитки от един до шест дни в седмицата. А в село Краснено например изобщо не се продава алкохол.

През почивните дни по принцип се пие повече алкохол, но едва ли някой ще тръгне да се запасява още през работната седмица. Подобни инициативи създават предпоставки за продажба на нелегални ментета, коментира руският бизнес експерт Андрей Карпов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
7
 
! Отговори
Чиста Русия преди 6 години
Уикендите без препарати за вана!
18
0
 
6
 
! Отговори
Гина преди 6 години
Мале, как ще се пие през седмицата юнашки.
17
10
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До чудомир, В САЩ пък търсят начини да ограничат прекомерната употреба на наркотици! И тази държава иска да е световен лидер и се меши във вътрешните политики на почти всички държави в света! Не е за вярване, но има българи, които се възхищават на тази наркозависима и витаеща из облаците нация!
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ден не минава без отровен полъг откъм рашка-говняшка.Там живота никога не е имал особена стойност, така че не ги съжалявам - нека си пият отрови и да са все така първенци по заразени със СПИН! Браво, так держат 'брату6ки' хаха!
15
6
 
13
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
И тази държава иска да световен лидер и да определя съдбата на народите.И има българи които се възхищават на тази пиянска и пропаднала нация.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да пуснат евтина и качествена водка...
13
2
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Товарищ путин допуска огромна грешка, изпечения рушки народ може да понесе всичко, стига да има на трапезата си малко сельодка и бутилка водка ..... Отнемеш ли му този божи дар, ти му отнемаш всичко ..... А след това може да стане страшно !
12
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво като забранят продажбите на алкохол през уикенда? Важното е да не забранят продажбите на препаратите за вана и да няма с какво да си почистят баните в събота и неделя. Те 95% от руснаците не знаят какво е вана но 95% от тях си почестват ваните ежедневно.
11
1
 
17
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
Андропов не успя по време на тоталитаризма да го забрани, сега пак ще се провалят
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да не ограничат бояришника. Това е което вълнува руслямистанеца.
9
7
 
18
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 6 години
Здравословния живот на рушняка е гарантиран по презумпция, от Самият товарищ путин. Със санкциите и контрасанкциите, той ограничи вноса на некачествените западни продукти, в т.ч. и стоки от първа необхидимост. Ограничи се вноса на ГМО-продуктите, както и на нитратните чушки и домати .... На рушкия пазар останаха само турските краставици, за да стоят мирни рушкините и да не роптаят срещу Аятолах путин ..... !!!
8
3
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Тези забрани имат ефект в дългосрочен план (като в арабските страни). Иначе от днес за утре няма да стане.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях се притеснил че няма да днес няма да има новина от Русия. Как съм живял досега че в село Краснено от Чукотски автономен окръг ама въобще не се продава алкохол, акъла не ми го побира?"Днес" направо ставате смешни с глупавата си пропаганда.
6
4
 
18
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Пак ще нагъват Бояршчик
5
2
 
21
 
! Отговори
рашка_чибурашка преди 6 години
Няма страшно товарищи, изобретателния рушки ум вече е намерил подходящи заместители, като антифриз и препарат за вана, а при нужда могат да се намерят и други решения .... !!!
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво сте се загрижили пак за руснаците, тук учениците от рано сутрин са на енергийни напитки и твърд алкохол.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като се увеличат смъртните случаи, пак ще махнат забраните.Не виждам начин как да откажеш руснак да пие, еле пък със забрани.
2
1
 
23
 
! Отговори
Волгин преди 6 години
Не бях чувал по смешен виц от този!Ха-ха-ха.....
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"дори изцяло да забраняват продажбата им на дребно" - там на дребно не купуват.дори от филма "Особености на руския национален риболов" - вадиха с каси от дъното на язовира.