Здравословна Русия – уикендите без алкохол, забраняват го

Ще има ли предпоставки за продажба на ментета?
17 юли 2017 09:37,
52
Здравословна Русия – уикендите без алкохол, забраняват го
Снимка: архив, Reuters

Руското здравно министерство обмисля да включи в Стратегията за формиране на здравословен начин на живот забрана върху продажбите на алкохол в почивни дни, пише "Известия".

Експерти на министерството заявили пред вестника, че в момента руските власти не вземат достатъчно мерки срещу злоупотребите с алкохол и за превенция на алкохолизма.

Местните власти в субектите на Руската федерация са упълномощени да ограничават времето, условията и местата за продажба на спиртни напитки, дори изцяло да забраняват продажбата им на дребно, напомня изданието.
Съответният закон "За държавно регламентиране на производството и оборота на етилов спирт . . ." забранява и продажбите на алкохол от 23.00 до 08.00 ч. в цялата страна.

Обикновено обаче местните власти не ограничават продажбите на алкохолна продукция през уикендите, а в празнични дни като Деня на победата или по абитуриентските балове.

Най-сериозни ограничения има в Чукотския автономен окръг. В някои села от региона няма начин да се купят спиртни напитки от един до шест дни в седмицата. А в село Краснено например изобщо не се продава алкохол.

През почивните дни по принцип се пие повече алкохол, но едва ли някой ще тръгне да се запасява още през работната седмица. Подобни инициативи създават предпоставки за продажба на нелегални ментета, коментира руският бизнес експерт Андрей Карпов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците имат средна продължителност на живота с 12 години по-малка от тази в ЕС.Освен алкохола стоките им 99% са падельки или ментета, замърсяването на въздуха е ужасно . За здравословен начин на живот в Русия е абсурд да се говори.
38
4
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До пущиняк 29 А защо при соца чуждия диктат не ти пречеше? Че беше от братушките , а ? Ах ти , двуличник.
37
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 41Ано Умни кое от написаното от мен не е Вярно - за да твърдиш че Лъжа?
36
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 40Заради големите размери на страната при рашките отпуските се смятат малко по по-различен начин. Имаш време за път което може да е до една седмица в едната посока. Така че ако човек си вземе 3 седмици отпуск и още две седмици време за път(независимо че ползва чартър и губи само 10 часа) и ето ти как Рашките остават и у нас и в Турция, Египет и прочие по толкова време да почиват.А ако особено могат да си позволят закупуването на жилище в България имат и почти гарантирана виза за ЕС
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби перуко вчесана пак ли лъжеш и мажеш в полза на ссср идеологията. Глад и шуробаджинащина до 9 то коляно.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те за това ли се изнасят на цели семейства по нашето черноморието. Дето глад .. Ами и водка нямало да има..
33
3
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До "до пущиняк",Путин принципно твърди, че децата му живеят в Русия, пък и че редовно вижда внуците си!Пък и то руснаците могат да изберат някой лидер, чийто деца са в Русия, като например Сергей Миронов. Това, обаче далеч не означава, че руската външна политика би трябвало коренно да се промени.
32
2
 
6
 
! Отговори
до пущиняк преди 6 години
Абе човек ти не разбираш ли че Путин и Лавров са си пратели най скъпото нещо на света за един родител,децата,да учат и живеят на Запад.Този Запад който бил гмо,наркомански,гейски,сатанински,обладан от дявола и не знам си кво.Ти и другите като тебе,как ще обесните този факт.Остави всичко друго на страна.
31
8
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 35ЛЕЛЕ колко си НЯМА ДУМИ1. Национализъма в всичките бивши страни от СССР се подклажда от САЩ. За Украйна за подготовката на Майдана по ОФИЦИАЛНИ ДАННИ САЩ са изхарчили за няколко години 5 милиарда $. От там следва реакция изразяваща се в Сепаратизъм и Казуса Крим.2. Мюсюлманския Свят е разделен основно на 60-70% Сунити 30-35% Шиити и разни други по-малки фракции като Алуитите на АСАД. Борбата се води между САрабия и сие(Сунити) и Иран и сие(Шиити) кой ще управлява и е по-по-най
30
6
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До "до пущиняк"Те на вас все само Лавров и Путин са ви криви! Що не кажете нещо за Герман Греф, дето неведнъж си е позволявал публично да обижда сънародниците си, въпреки че богатството му е спечелено предимно на техен гръб? Не съм чул досега Путин и/или Лавров в някакво публично изказване да "бръщолевят" колко е зле в САЩ! Последните двама, обаче не са си и позволявали да се изказват негативно за сънародниците си, както онзи, горепосочения!
29
7
 
4
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До аанонимен 30,Путин и Ердоган винаги имат "едно наум" в отношеният помежду си! Я кажи разбирачо, как по-точно Русия е опитва да дестабилизира България? Може би чрез "Южен поток" или чрез АЕЦ "Белене"! Само дето и двата проекта реализацията беше осуетена! По отношения на "Белене", влез в "инвестора" и виж колко ще струва изграждането на френска АЕЦ във Англия! Пък по отношение на "зелените човечета, които чакат команда за десант" - не се плащи, такъв десант няма да има!
28
2
 
7
 
! Отговори
до пущиняк преди 6 години
Лавров си е изпратил децата да живеят и учат в наркотична-гмо Америка,и след това излиза и бръщолеви колко е зле там,и такива объркани хора като теб му се връзват.От такива като теб и милиони нещастни руснаци Лавров и Путин печелят пари,за да може децата им да си живеят като царе на Запад,не в Русия.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Между другото изискванията за качеството на храната в Русия са много по-високи от тези у нас==============Вервай си. Русия е страна на абсурдите. "То 10% сливочного масла и 75% сыра на полках магазинов признают фальсификатом, то 75% варено-копченых колбас произведено с нарушением технических норм.Роскачество заявляет,что уже проверило более 1,5 тыс. товаров, из которых почти 40% признаны не соответствующими требованиям - председатель Союза потребителей России Петр Щелиш.
26
3
 
8
 
! Отговори
до пущиняк преди 6 години
Не братушка,в Русия изобщо няма наркотици и наркозависими.Проституция,мафия и корупция не съществуват.Няма бедни,няма бездомни.Всйо харошо.На здаровя.
25
8
 
4
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До анонимен 26,Нещо много си се объркал! Най-големите комунисти, които бяхте на времето, станахте най-големите седерaсти и поклонници на САЩ! Не съм каширал нищо в зелено и не съм пратил никой да учи и работи в САЩ! Моите принципи са, че българите си имаме държава и колкото и да е трудно, трябва да си живеем и работим тук! Трябва, обаче и да правим всичко възможно да ограничим чуждия диктат върху страната ни! Не нужно да мисли излишно как да стане това! Достатъчно е да почерпим опит от Унгария!
24
4
 
9
 
! Отговори
Главен готвач преди 6 години
Седмично меню:От понеделник до петък - лосион за вана, мезе от варена елдаСъбота и неделя - боярищник (закупен в петък) и варена елда
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пущинякВие, ДеСерастите, много се възмущавате от САЩ, ама кеширате с охота в зелено и пращате деца и унуци да учат и работят там...
22
8
 
3
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До Ч. им работа,Не, имаш гешка- изобщо не е възмущавам от САЩ! Просто констатирам факти! Само че, за разлика от вас, седерaстите, не се и възхищавам на САЩ!
21
6
 
8
 
! Отговори
Ч. им работа преди 6 години
Аууууу, 19-пущняка се възмущава от САЩ, а то темата е за Русия.
20
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
Като им спрат алкогола ще увеличат производството на препарати за вана направени то ...алкохол.