Севернокорейка за Юга: Всеки ден беше ад, много плачех!

Тя е бежанка от КНДР и Южна Корея допуска, че може да са я отвлекли
Обновена: 20 юли 2017 06:54 | 19 юли 2017 19:55,
93
Севернокорейка за Юга: Всеки ден беше ад, много плачех!
Снимка: YouTube

Южна Корея се опитва да разбере как известна севернокорейска бежанка се е появила в неделя по телевизията в Северна Корея, за да разкаже за "ада" на капиталистическия Юг, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Лим Джи-хьон, на възраст около 20 години, пристигна в Южна Корея през 2014 г. и бързо стана публична личност, която редовно бе канена в предавания за бежанците от Северна Корея.

В неделя обаче тя се появи на излъчен по севернокорейската телевизия видеоматериал, в който разказва как представите й за живота в Южна Корея били откъснати от действителността.

"Заминах в Южна Корея с фантазията, че ще се храня добре и ще живея добре, но Югът не беше мястото, което си представях", казва тя и уточнява, че се надявала да стане актриса в Южна Корея.

"Всеки ден в Юга беше ад. Плачех всяка нощ и си мислех за родината и за родителите ми в Северна (Корея)", добавя тя.

Лим Джи-хьон обвинява южнокорейска телевизия, че я накарала да лъже за живота й в КНДР.

"Всичко, което казах по телевизията, беше написано, за да представи севернокорейците като невежи и глупави варвари", казва тя и добавя, че се чувствала като "човешка измет".

Лим обяснява, че "се прибрала у дома" миналия месец и сега живее със семейството си в западния град Анджу.

Не се знае обаче дали севернокорейката се е върнала доброволно.

Южнокорейските медии допускат, че тя може да е била отвлечена на границата между Китай и КНДР при опит да се срещне със свои роднини, отбелязва АФП.

Южнокорейската полиция е посетила нейното жилище и е прегледала банковите й извлечения. Тя заяви, че няма признаци Лим да е решила да промени живота си и да се върне в Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТо е като при нас. 90%, от хората у нас, които могат да сравнят времето преди американската намеса в устройството на държавата ни и след нея биха избрали соца пред демагокрацията. Останалото е пропаганда. Опровержението е референдум за членството на Родината ни в ЕС и НАТО, което никога няма да се случи по известни причини. Никой не го иска, защото за 90% от населението това не носи ясни ползи. Изключвам малцинствата, които хрупат яко моркова на ЕС.
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия за пропаганда не са ли чували? Много просто. По някакъв начин са я докопали и са сключили сделка, няма да изгниеш в затвора (или по-лошо), ако обаче се появяваш по телевизията и редовно разказваш какъв кошмар е оттатък границата! Хора, това всеки живял по времето на комунизма ще ви го каже. Класика!
64
6
 
11
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 80 Алооо, не южно корейски , а северно корейски работници.Южна Корея е на светлинни години пред севера и Русия.
63
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Руска шампанско...Какво говориш? Боже! Имаше немска бира Радербергер по 2 лв. ,Пиеш една и ти омекват раменете . Ама руско шампанско?
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пошла севернокорейска сапунка!
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и още - в Германия няма минимална заплата :))
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До спеца по германското обединение - "Wеssi" е жаргонно за "западняк", точно в района на Дрезден, Лайпциг, Йена, няма достатъчно работници заради бума в промишлеността в района, а Карл Цайс в Йена си е супер успешна фирма и днес. Изпий си хапчетата.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смях, безработни неособено образовани или квалифицирани българчета дават становища за трагичния живот на японци и южнокорейци от купения им от мама и тате компютър в детската си стая (па дори и да са по на 50). Редовната боза пусната тук, та тролчетата експерти по Северна Корея да си изкарат нормата за деня. Да не забравите да пуснете нещо за Малорусия, Путин и някой Динко, та да покрият и норматива за патреотизам.
58
5
 
8
 
! Отговори
Медийна война преди 6 години
Ми на медийна война, като на медийна война!"Истината" е такакава кавато си платиш да бъде. и за севера и за юга!Само руаснаците казват обективната истина напоследък :), и затова никой не иска да ги чуе.
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
68, ВЕРНО ЖЕРМАН Е ФАЛИРАЛА- МОЛЯ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ, КАЗВАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е САМО 1480 ЕВРО, А НА ЕДНО МЕЧТАНО МЯСТО ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА СЕ Е УВЕЛИЧИЛА С ЦЕЛИ 40% И СЕГА Е 217 ЛЕВА, ЗАТОВА НАШИТЕ СКЪПИ РАБОТОДАТЕЛИ МЕЧТАЯТ ДА НИ ВНАСЯТ РАБОТНИЦИ ОТ ТАМ А ТУК ЩЕ ПОЛУЧАВАТ 2 ПЪТИ ПО ВИСОКА ЗАПЛАТА, С ДРУГИ ДУМИ НАШАТА МИНИМАЛНА. НЕ СЕ АБЕТЕ ЕДИН ВОЖД НЯМА ДА ПРЕБОРИ СЕТА И ОТ СЕПТЕМБЪР САМОЛЕТИТЕ КЪМ КАНАДА ЩЕ ОТВЕЖДАТ МНОГО "МЪРЗЕЛИВИ", А ТАМ ИЗВЕДНЪЖ ЩЕ БЪДАТ ДОБРИ РАБОТНИЦИ.
56
2
 
6
 
! Отговори
италиянеца преди 6 години
Статията е за Корея а не за Германия
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По въпросът за ФРГ и ГДР има интересни материали в интернет, но ако оставим настрана драпането кой кого е ограбил и кой е бил добре и кой зле, двете части на Германия и до днес трудно мелят брашно заедно. Причините са много и не се свеждат само до това къде има работа, а и до това как се отглеждат децата, отношението към парите и т.н. Мисленето ха хората от двете страни на завесата е различно.
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69 "Сименс , Фозфаген и други са били..."Сериозно ли? ФОЗФАГЕН? В малорусия така ли ви учат?Питайте някое дете, което може да "чете чужди букви" и ще ви каже, че е ФОЛКСВАГЕН - народна кола.Варвари...
53
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея пенсионери найстина са много глуповатии. Какви глупости говорят ...крайно ниска образованост и по история и по финанси. Вярват все още на лозунгите на червените хунти ....Колко трябва да си зле ...След като са ви ограбили младоста и старостта да ги защитавате .
52
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9 Сименс , Фозфаген и други са били с американски акционери и при Хитлер.. Уговорката е била на тримата големи е била Германия да се деиндустриализира да гледа само картофи .. Сталин спазва сделката .. САЩ няма как унищожат заводите на техните банки..
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поенеже ФРГ е дало трилиони .. Трябва да ти кажа , че ИТ Сектора на София е по-голям от на Лайпциг и Дрезден взети заедно.. БВП само на хартия като потърсиш фирми дека да работиш няма.. Какво има в Дрезден - фалирал завод на АМД и Телефонисти и Сис Админи на Амазон..
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма в ГДР нищо не са им дали къде са тез трилиони - направиха Университети - Мгденбург , Йена .. Модерна сграда на ТУ-Дрезден в които учат индийци и китайци.. Работа няма , а няма ли работа няма и студенти..
49
8
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 6 години
Това е една държава бе ***.Просто социализЪма ги върна години назад.
48
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,ГФР ограби ГДР" ???? Момче лекувай се!Огледай се,ослушай се и ако не можеш да различиш Трабант от Мерцедес се гръмни.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Йена няма нищо освен Университет в който студентите не ходят защото няма как де издържат , трябва и да се работи от време , на време.. А как да работиш като няма какво.. Университе в Йена е добър даже и рейтинг добър му дават.. И двама кавали българи се върнаха от Йена и записаха ТУ София поне има работа в София да се самоиздържащ