Белият дом: "Таен" разговор Тръмп – Путин? Смешно!

Тези твърдения са шизофрения, заявиха от Кремъл
20 юли 2017 09:37, Елка Василева
30
Белият дом: "Таен" разговор Тръмп – Путин? Смешно!
Доналд Тръмп и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Беседата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хамбург по време на официалната вечеря в рамките на срещата на върха на Г-20 беше кратка и се водеше в присъствието на няколко десетки хора, което прави смехотворни опитите на медиите да я представят за "тайна" среща, каза на брифинг заместник -говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от ТАСС.

"На вечерята присъстваха над 40 души и освен самите политици се допускаше само по един преводач (на всеки лидер и съпругата му). Да се опиташ да организираш някаква "частна среща", когато в помещението има над 40 души - това звучи малко смешно", каза Сандърс. Тя добави, че беседата е "продължила определено по-малко от час", но никой "не е ходил след Тръмп със секундомер".

"Пресата бе обзета от антируска треска и всички се опитват да измислят някаква несъответстваща на действителността история. Имаше официална вечеря, която бе широко огласена в графика на президента, както и в официалния график на самия съмит на Г-20. Беше обявено, че президентът ще бъде на него и че първата дама ще бъде с него", посочи Сандърс.

Още по темата

От Кремъл пък определиха твърденията в американски медии за "тайна" среща на Тръмп и Путин в Хамбург като шизофрения, пише БТА.

Съобщенията в американски медии, че руският президент Владимир Путин е провел "тайна" среща с американския си колега Доналд Тръмп в кулоарите на неотдавнашния съмит на Г-20 в Хамбург, предизвикват удивление и са непонятни, каза прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

"Употребата на термин като "тайна" или "секретна" среща предизвиква абсолютно удивление и неразбиране. Имаше официално съгласувана по дипломатически канали двустранна среща, а после в кулоарите те неведнъж разменяха мнения и фрази. Нямаше никакви тайни и секретни срещи. Да се твърди това е абсолютно абсурдно", каза Песков по държавния руски телевизионен Първи канал.

Според Песков подобни твърдения в американските медии говорят за това, че в политическата върхушка в САЩ се запазва нездравото отношение към Русия, което самият Тръмп характеризира като "руска треска". Да се представи това като среща, която може да бъде скрита от някого, е проява на същата тази шизофрения", каза Песков, цитирайки термин, използван от президента Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно в Одес много си долюбват рашките. особено след като киевчани гориха живи граждани на Одеса. Единствената причина, че Одеса е все още украински град е украинската армия и карателните батальони. И това, че руснаците не са изявили официални претенции за нея. А скоро ще го направят. Одеса винаги е била и ще бъде руска. Както и 80% от земята на днешна украйна.
11
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЕРКЕЛИЦА ПИКАЙ БЕНЗИН
10
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВА Е БИЛА СРЕЩАТА НЕ СЕ ЗНАЕ, НО Е ФАКТ, ЧЕ ВЧЕРА ТРЪМП Е СПРЯЛ ДЕЙСТВИЕТО НА ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА УМЕРЕНАТА СИРИЙСКА ОПОЗИЦИЯ.
9
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одеса е руски град основан от Екатерина по името на гръцкият Одесос, потурнак гърбав.
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало е тайна среща за Малая Русия , като вече не се споменава за Болшая и Магучая /тя влиза в чертите на Чечня/
7
12
 
41
 
! Отговори
До Одеса преди 6 години
Смени си името товарищ .... Одеса е град в Украйна, а там никак не долюбват рашките, и като чуят за някой като тебе, веднага разгарят дървените въглища, за да му спретнат хубаво барбекю ..... По добре се наречи Кремълски или масковский троль ... !!!
6
4
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
путин едвам го изтьрпя на пьрвата среща американците пускат фалшива новиназа втора среща
5
2
 
34
 
! Отговори
Правописа оправи ! преди 6 години
До Заслужил гражданин
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравили са да съобщят, че и са се погледнали още няколко пъти.
3
18
 
45
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 6 години
Разбира се, че е смешно .... Тръмп така се е подготвил за разговорите с путин, че не си е взел дори преводач с рушки език ..... Ако е имало някаква среща, тя се е състояла по молба на товарищи путин, който е подтичвал след Тръмп даго моли за отпадане на някоя и друга санкцийка. Досаждал е даже и на Мелания, а тя се е чудила какъв е този пинчер, който върти опашка дружелюбно в краката и ... ?!
2
2
 
47
 
! Отговори
Василеф преди 6 години
Истината е че докато си говореха , потропваха с пръсти по масата , предавайки си закодирани съобщения. Агент Р.Офч.- ДС
1
10
 
47
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Сега когато сенатор Маккейн пукне,може отношенията да станат нормални най после....