Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР

Ако нещо се случи, никой не може да ти помогне, посочи той
21 юли 2017 13:30, Красимир Ангелов
94
Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР
Снимка: Reuters

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле обвини Турция в произвол и определи част от действията на  президента Реджеп Тайип Ердоган като "игрички", пише "Der Spiegel".

Още по темата

Изданието отчита, че властта в Берлин демонстрира единство в позицията си към Анкара и започва да променя рязко своята политика към Турция.

"Турция извършва арести произволно и не отговаря на минималните консулски стандарти. Това ми напомня за начина, по който се действаше в ГДР. Който е пътувал там, помни нещо, което беше ясно - ако нещо се случи, никой не може да ти помогне", коментира германският министър.

Той определи Турция като рискова държава за посещение на германски граждани.

"Ако Турция продължи с тези игрички – като тази да не допуска посещение на правителствена делегация в базата в Коня, ще трябва да кажем на хората – пътувайте в Турция на собствен риск, не можем да ви гарантираме нищо", подчерта Шойбле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващия път не сравнявайте с източна Германия,че ще ви се смеят хората!Държавите от соц лагера,особено в Централна Европа бяха на много високо ниво.И все пак са европейци. Сравнявайте ги със Северна Корея.
88
1
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--89;Тя и Русия да поеме своята вина за Арменците и Трак. Българи.Те и комунистите след ДЕВЕТИ върнаха на Сталин ТАВРИЙСКИТЕ Българи. Те избягаха по време на ВСВ от СССР и Б--я ги прие и ги оземли. *** винаги са били педатели. Те са АНТИБЪЛГАРИ.
87
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямате право да коментирате древния арменски народ! Един от най-великите и древни в човешката история! Първата християнска страна! Геноцида срещу арменци, гърци, кюрди и българи в тракия няма да остане безнаказан. Бог ще накаже проклетото турско племе!
86
2
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Че какво и беше на ГДР? - витрина. Носталгията по миналото там е много голяма - факт
85
2
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--71;Съвремена Турция е създадена 1923г. СЕВЕРСКИЯ договор, след ПСВ и отнема ;Проливите,Одринска Тракия и Кюрдите. Тогава Ататюрк прави мобилизация .Наби гърците и си взеха Од. Тракия и Проливите и пак присъединиха Кюрдите.Те единствена ,която не допусна наказание след ПСВ.
84
0
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Бдинец--66;неграмотноста е лошо нещо .Чети.Съединението бе признато от Англия. След нея Франция и Италия.Англия предупреди Турция;Никакви воени действия срещу Б-я!Против СЪЕДИНЕНИЕТО бяха Русия и Австроунгария.Русия свика 2 Зариградска Конф. от 23до28.10.1885г.Тя поиска пак да ни раздели но Трите страни и казаха НЕ.Тогава Русия се обръща към Турция и Сърбия ,че могат да правят с нас каквото си искат. На 02.11.85г Сърбия ни нападна.Кевенхюлер поднесе ултиматум ПОДПИСАН от Русия и Австроун
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Varvanina germanec zabravq 55 milionata izbiti ot germancite vav vtorata svetovna voyna,ne mojahte chrez puch da svalite nay uspeshniya turski prezident sled ATATYURK i vsichki vkupom se sayuzihte sreshtu turskata durjava i turskiya narod ,varvari krustonosci
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези дойчовци започнаха да се усещат най- накрая.
81
6
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До АнонименЕ като е била толкова успешна що днес я няма ? а всъщност какво е останало от нея в културен и обществен планОСТАНАЛ Е ИСЛЯМСКИЯТ ФАНАТИЗЪМ ПОНЕ В 50 % ОТ ТУРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ !АТАТЮРК СЕ ОПИТА ДА НАПРАВИ ОТ ДИВАЦИТЕ ХОРА ,НО УСПЯ САМО 50 % !ТОЧНО ТЕЗИ МАЛКО ПОД 50 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ГЛАСУВАХА ЗА СУЛТАНА , ЗА СРЕДНОВЕКОВИЕТО ! ЗА ТЕЗИ *** ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО С ИСЛЯМСКАТА РЕЛИГИЯ И АЛЛАХА ,НИЩО СВЕТСКО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ,ДЕЦАТА ИМ ЗНАЯТ КОРАНА НАИЗУСТ ,НО МАТЕМАТИКА НЕ !
80
4
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До АнонименЕ като е била толкова успешна що днес я няма ? а всъщност какво е останало от нея в културен и обществен планОСТАНАЛ Е ИСЛЯМСКИЯТ ФАНАТИЗЪМ ПОНЕ В 50 % ОТ ТУРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ !АТАТЮРК СЕ ОПИТА ДА НАПРАВИ ОТ ДИВАЦИТЕ ХОРА ,НО УСПЯ САМО 50 % !ТОЧНО ТЕЗИ НАЛКО ПОД 50 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ГЛАСУВА ЗА СУЛТАНА ,ГЛАСУВА ЗА СРЕДНОВЕКОВИЕТО ! ЗА ТЕЗИ *** ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО С ИСЛЯМСКАТА РЕЛИГИЯ И АЛЛАХА ,НИЩО СВЕТСКО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ,ДЕЦАТА ИМ ЗНАЯТ КОРАНА НАИЗУСТ ,НО МАТЕМАТИКА НЕ !
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГДР-то поне имаше вариететни програми, даже и по-телевизията ги даваха :)
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 74Е като е била толкова успешна що днес я няма ? а всъщност какво е останало от нея в културен и обществен план...Много неща, но ти нямаш очи да ги видиш. Както ти казах трябва да започнем от "а" и "бе", а аз нямам толкова време. Все пак ограмотяването е и осъзнат процес. Трябва да има желание, на сила не става. Чети повечко и подобните ти въпроси с времето ще отпаднат от самосебе си.
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"а всъщност какво е останало от нея в културен и обществен план"Почни от Едирне...да посетиш медицинския османски факлутет, където са се лекували хората даже с психични разтройства, докато по онова време другите народи тези хора вместо да ги лекуват ги убивали и виж медицинските материали измислени от тях... После мини на Топкапъ...и погледни строежите, качеството им, които до ден днешен са запазени...
76
8
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Е ТОЙ ПЪК ,МНОГО ДЕМОКРАТИЧНА Я НАПРАВИ ТУРЦИЯ КАТО Я СРАВНИ С ГДР ! ГДР БЕШЕ ЗЛАТО В СРАВНЕНИЕ СЪС СЕГАШНА ТУРЦИЯ ! ТУРЦИЯ СЕГА ДОРИ Е ПО-ТОТАЛИТАРНА И ОТ РУСИЯ ,ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СРАВНЯВА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ !
75
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 74Е като е била толкова успешна що днес я няма ? а всъщност какво е останало от нея в културен и обществен план
74
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В исторически план и Русия и Турция са еднакво ужасяващи империи. А относно правата и свободите на българите през 19-ти век, не се заблуждавайте. По това време Албания, България и Босна остават единствените балкански провинции на империята, от които само България христянска. На Султана му е било пределно ясно какво ще последва, за това ни е дал малко права, с идеята да не искаме повече.
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Османската империя е просъществувала благодарение на терариумите(харемите)със змии на султаните, евнусите и еврейските лихвари.На нищо друго.Краят на змиярниците е и краят на империята им.
72
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чоджум, османската империя е най-успешната империя съществувала някога. Именно това, че няма османска общност сега говори, че вътре в нея народите са се съхранили и запазили. Докато прадядо ти е можел да пътува и търгува от Багдад до Виена свободно само с едно османско тескере, акранът му оттатък Виена не е можел да напуска имението на местният феодал. Прадядо ти е имал нивичка и къщичка, докато крепостните е имал само една рубашка.Иска се повечко четене, само с тупане по гърдите не става. Чети
71
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 69Ами вервайте си му, то и италяните верваха на Мусолини и се прехласваха по идеите му да възражда Римската империя ...... нема да сте първите дето ще си строшат главите
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че Османската империя е провалила се империя, днес в наши дни да сте чули че има османски народ ? има ли в наши дни османска общност, по подобие на британската или франскофонската? дори и столицата на тази империя в наши дни носи друго име :)...Явно не знаеш дефиницията за империя.Безсмислено е да се спори с теб. Трябва да те върна на "а" и "бе", че да можем да дискутираме.