Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!

Не може да ни изнудват, заяви германският министър на финансите
24 юли 2017 22:10,
179
Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

Той излага на опасност вековно партньорство, каза Шойбле в интервю за германския в. "Билд", публикувано днес.

Това е драматично, тъй като наистина много неща ни свързват. Но ние не може да позволим да ни изнудват, отбеляза той.

В последно време дипломатическите отношения между Берлин и Анкара се влошиха заради задържането на германски граждани в Турция и поради отказа на турските власти да разрешат на германски депутати да посетят германски военни в бази в Турция, пише БТА.

Междувременно лидерът на парламентарната група на Християндемократическата партия Фолкер Каудер заяви, че поведението на Турция е "неприемливо" и че дълг на Германия е да пази гражданите си и компаниите си, но също така желае да бъдат запазени отношенията (с Анкара).

Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която забранява посещения на друга страна членка на алианса, каза Каудер пред държавната телевизия А Ер Де.

"Това е нетърпима ситуация и ние ясно трябва да кажем на Турция: Не така", заяви Каудер.

На въпрос дали може да бъдат продължени преговорите с Турция за членство в ЕС или преговорите за разширяване на митническия съюз (между Турция и ЕС), Каудер отговори: "И двата въпроса, разбира се, са средства за оказване на натиск върху Турция. Знаем, че Турция има значителни икономически проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се, взаимно да се избиете.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние в Турция отглеждаме Бикове...в Германия отглеждат крави! Още въптоси спрямо снимката?
116
2
 
4
 
! Отговори
999 преди 6 години
ПРЕДИ ЕРДОГАН - ТУРЦИЯ СИ БЕШЕ ТУРЦИЯ И СЛЕД ЕРДОГАН ТУРЦИЯ ЩЕ СИ БЪДЕ ПАК ТУРЦИЯ ! ОПРАВДАНИЯ И ЛЪЖИ ОТ ТИПА НА : РАЗБИРАШ ЛИ ЗАЩОТО , ТОЙ... Е ПРОСТОТИЯ ! В БЪЛГАРИЯ ПАТРИОТИ НЯМА ! ПАТРИОТ Е ТОЗИ ДЕТО ГО ВИЖДАТЕ НА СНИМКАТА ГОРЕ ! ЕВАЛА !НА ГЕРМАНИЯ МУ БИЛА ПРЕЧИЛА - ПРОСТО ШВАБИТЕ ДА СЕ ГО НАВРАТ ОТЗАД ! ТО И ПУТИН ИМ ПРЕЧИ ! И ТРЪМП ИМ ПРЕЧИ ! Е КАК ПЪК БОРИСОВ НЕ ИМ ПОПРЕЧИ ? ЗАДАЙТЕ СИ ТОЗИ ВЪПРОС ! ВСЕКИ КОЙТО НЕ ИГРАЕ ПО НЕЧИЯ *** , Е НЕУДОБЕН ! Е НЕ МОЖЕ ПЪК ВСИЧКИ ДА СА УДОБНИ !
115
1
 
1
 
! Отговори
Интересна снимка преди 6 години
На доги някой му е сложил рогца. А копитцата и опашката му защо не се виждат...
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция ЩЕ има "значителни икономически проблеми", но това не е много добре за нас. Иначе тая година морето направо се препълни с турци, а почнаха да идват и гърци.
113
12
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЕРДОГАН АКО БЕШЕ ЧОВЕК НА МЯСТО ,СЛЕД СКАНДАЛА ЗА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕШЕ ДА РАЗРЕШИ РЕВИЗИЯ НА БЮЛЕТИНИТЕ ! ЩЕШЕ ДА РАЗРЕШИ ТАКАВА РЕВИЗИЯ ,НО АКО БЕШЕ ЧИСТ ,ЩЕШЕ ДА ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТАКАВА РЕВИЗИЯ ЗА ДА ДОКАЖЕ ,ЧЕ НЕ Е ФАЛШИФИЦИРАЛ РЕЗУЛТАТИТЕ ,А ТОЙ НЕ Е ЧИСТ И НЕ ИСКА РЕВИЗИЯ НА БЪЛЕТИНИТЕ ! ТУРСКИЯТ НАРОД ЩЕ МУ ВИДИ СМЕТКАТА ,КАКТО ЛИБИЙЦИТЕ ВИДЯХА СМЕТКАТА НА КАДАФИ !
112
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еврогейталаците могат само да мрънкат, меките китки. Агата хич го и не епава за зелена слива шойблето на шойблето. Какво си мисли германеца, че турчина е като българина, като му кажат "хей" и оно ще си залепи челото на земята и нагъзи на хера!? Еврогейталаците ги е страх от възхода на Турция, която директно започна да конкурира не когото и да е, а именно Германия. Ердоан го каза много ясно - "Целта ни не е да настигнем технически най-напредналите държави по света, а да ги надминем!" Яко, ха?!
111
10
 
12
 
! Отговори
до шойбле преди 6 години
абре шойбле какво толкова сте загрижени за отношенията си с Турция, теглете им една майна....., но не ви отърва нали... хахаххаасмешковци :)
110
13
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ИЗЛИШНО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЗИ ПСИХОПАТ ! ТОЙ НА ЕВРОПА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ,А ВСИЧКО НЕГАТИВНО КОЕТО ПРАВИ ,ГО ПРАВИ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ! ЩЕ СВЪРШИ КАТО КАДАФИ !
109
0
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 6 години
До до168 ЗАЩО ВИ ЗАБОЛЯ ИСТИНАТА
108
14
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 6 години
Немецът може да наложи само на българина, а не на турчина.Турчина ако е пещерняк то българина е индиянец.
107
11
 
15
 
! Отговори
Набожен преди 6 години
Искам да уточня, че Ислямът не е религия, а култ. Култ към детелюбът Мохамед .
106
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Qvno cqlata kvadratoglava Roda na tozi mushmurok klechi na mindera I slaga minusI I pliusove v Dnes.bg.
105
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава снимка!
104
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От безсъние и много работа са му торбичките под очите на султана, дзурло крива. Не са от много цоцане на джибрица, както е обикновено случая при вечно нацоцаните балканодни диваци с безкрайните претенции.
103
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това беше същия манталитет, който имаха и нацистите. И резултатът бе 60 000 000 жертви и срината световна икономика и две супер сили с претенции за световно господство.
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хахаха Забавен сиюТова някаква форма на обърнат расизъм ли е, че нещо ... "Оригиналният ген" Кривокрак и космат неандерталец. Последните, които търсиха такива гени, безмалко не затриха света. Не се биха с Турция, защото не представлявале опасност. И вземете си отпишете религията, че само е смешно, колко нобелови лауреати са от вашата вяра.
101
4
 
6
 
! Отговори
Рачо преди 6 години
До хахаха ха ...Турция има два вида граждани. Умните и образовани, които я тикат напред и подпомагат за развитието и другите които са влачени, които освен да пишат по коментарите, колко са велики и мъжкари и да си съсипват собствената държава, за друго не стават. Виж България ! Тъпите и мъжкарите са на власт. Сега, това става и при вас. Честито. Разликата е, че към нас няма насочени руски и американски бойни глави. Дано се оправят нещата, но ако *** управляват, става трудно.
100
6
 
9
 
! Отговори
ЛИЗИМАХ ФИЛАДЕЛФОС преди 6 години
Турците са повредени СМЕСКИ ОТ кой ли не. + И са поели много арабска, курдска и ченгене-***-Индииска = БОЛ отпаднала дегенер.атска кръв от кои ли не.ПОВРЕДЕНИ СТЕ---И ЩЕ Станете храна за прасетата .
99
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за ПКК турците са бели мишки,затворени в анадолския буркан за кюрдска радост и удобство. Затова мишките бягат от потъващия буркан в посока "запад"- посока "изток" е затворена от кюрдите и натам никой турчин не може да избяга!