Русия с контрасанкции, съкращава бройката на US дипломатите

Кремъл взима и складови помещения на САЩ
Обновена: 28 юли 2017 13:34 | 28 юли 2017 13:34,
93
Русия с контрасанкции, съкращава бройката на US дипломатите
Снимка: архив, Reuters

Русия предписва общият брой на служителите в дипломатическите и консулски учреждения на САЩ във федерацията да бъде съкратен до 1 септември на 455 души и по този начин - изравнен с броя на служителите от руските дипломатически мисии в Щатите. Това се казва в разпространено днес изявление на външното министерство в Москва, предаде ТАСС.

Руската федерация взема ответни мерки, след като Конгресът на САЩ гласува нови санкции срещу нея поради "русофобия", цитира пасаж от изявлението Франс прес.

От 1 август Русия забранява на САЩ да използват складовите помещения на ул. "Дорожная" в Москва и вилата в столичния лесопарк Серебряний бор.

В края на декември администрацията на тогавашния президент Барак Обама експулсира 35 руски дипломати и запорира два обекта на руската мисия в САЩ, като спря достъпа на лица от руския персонал до тях, напомня ТАСС.
Ако САЩ вземат нови мерки за съкращаване на броя на руските дипломати в страната, Москва ще отвърне с "огледален отговор", посочва външното министерство на Русия.

"Запазваме си правото да предприемем на взаимни начала и други мерки, които може да засегнат интересите на САЩ", подчертава руското дипломатическо ведомство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не затрие Русия окончателно джуджето няма да мирася.
57
5
 
8
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
ЖАЛКО ,НИКОЙ, НИЩО НЕ Е НАУЧИЛ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.НЕБЛАГОДАРНИ РУМЪНЦИ,ПОЛЯЦИ,АМЕРИКАНЦИ,ДОРИ И БЪЛГАРИ,НИКОЙ НИЩО НЕ Е НАУЧИЛ ОТ ИСТОРИЯТА,СЕГА СЕ ПЪНАТ СРЕЩУ РУСИЯ,КАТО ПЛАШАТ КУЧЕ С КРЕНВИРШ.
56
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до БАРИС-бегай си в Русия бе щом е толкова хубаво и виж колко американци има там А ПОСЛЕ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙ КОЛКО КОЛХОЗНИКА СА ОТИШЛИ В САЩ ДОСЕГА!!!
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глу...пако,България е създадена през СЕДМИ ВЕК,КАК ЩЕ Я СЪЗДАДЕ РУСИЯ КАТО ТЯ Е С ВЕКОВЕ ПО-МЛАДА,егати бун..ака рушлямски....
54
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ 65Ей писна ми от тоя пост ето напиши това тубето за размисълpoor in USAВ един от първите клипове се започва в САЩ 46,5 милиона човека са под прага на бедност от тях 17 милиона деца И това е ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА Няма такава за НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ и едва ли в тази статистика влизат бандите. Да не забравяме над 2,3 Милиона човека в затворите които определено не получават милионниОле мале това е 1/3 от населението на Русия.А Иначе според ЦРУ 15% от населението на Русия е бедно
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахаха,да им спре износа на матрьошки и руски...ви,да видят американците "кАде Зимуват раците"ВЕНСЕРЕМОС ТАВАРРИШШИ!!
52
9
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
МНОГО ВАЖНО КАКВИ " КОНТРАСАНКЦИИ " ПРЕДПРИЕМА русия ! НАЙ-ХУБАВОТО Е ,ЧЕ РУСКИЯТ НАРОД МИЗЕРУВА !ЮТУБ - ЖИЗНЬ В РОССИИ !
51
3
 
6
 
! Отговори
ДО 62 преди 6 години
Мой съвет - никога не си слагай + сам на коментара , глупаво е .
50
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги каквото пипне джуджето се проваля.- Избра си Тръмп ама не предвиди че не е само той и стана по-зле.- Направи атентат в Черна Гора и тя влезе в НАТО... ядец- Анексира Крим но Украйна НИКОГА няма да се примири и ще го връща- Уж санкциите му помагали но икономиката на Русия е пред колапс- Грижил се за хората да ама реалната покупателна способност пада катастрофално- Щеше да срути долара и еврото с златната рубла ама..........- Кълнеше се в БРИКС ама и там провал
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56Кат Русия втора няма, нали? Това го пеете вече 140 години и не ви омръзна да лижете руски ***. С кои държави *** има нормални отношения? И така ли е с Германуя, Франция и САЩ?
48
6
 
4
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Ужас!!! Сега вместо на кримнаш американските дипломати ще трябва да почиват на Маями бийч и Ривиерата...Ама така им се пада задето се подиграват с Джуджо Велики...
47
1
 
0
 
! Отговори
Rrr преди 6 години
До АнонименЧМО!
46
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** първо да се замислят, кои държави и защо са им приятели а след това да *** за русофобия.
45
3
 
9
 
! Отговори
Ха ха! преди 6 години
Равен брой дипломати!А американците прехврляли 1100 в Русия. Явно хич не са се месили в нищо там!
44
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТИН Е ОКЛЮМАЛ ЗАЩОТО СЕ ЧУДИ АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ КОЯ ПСИХИАТРИЯ СА ИЗБЯГАЛИ. АМЕРИКАНСКИТЕ САНКЦИИ УМОРИХА ОТ СМЯХ РУСИЯ. СЕГА ПУТИН ДА ИЗХВЪРЛИ *** ЗАВЕДЕНИЯ МАКДОНАЛД..... БУРГЕРКИНГ...... И ДА ЗАЩИТИ ЗДРАВЕТО НА НАРОДА СИ ОТ ДОЛНО. КАЧЕСТВ. АМЕРИКАН ПРОДУКТ
43
0
 
3
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Юбералес ***
42
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е другаре нали се еадвахте на Тръмп, па сега рИвете
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, Козяк, Козяк, малко плащате, та кандидатите ви за работа нищо не струват.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До юбералесЧЕ КАК ТАКА, БЕ. ДА НЕ БИ РУСНАЦИТЕ ПАК ДА СА ВЛЕЗЛИ В БЕРЛИН И ГАЗПРОМ И ЛУКОЙЛ ДА СА СИ ПРЕМЕСТИЛИ ЦЕНТРАЛИТЕ ТАМ?
39
7
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До Анонимен Кранчето на нефта и газа вече е в Берлин.