Въоръжен с нож нападна хора в супермаркет в Хамбург

При инцидента е загинал един човек, има и ранени
Обновена: 28 юли 2017 19:52 | 28 юли 2017 18:40, Веселина Йорданова
69

Снимка: БТА

Един човек загина и няколко бяха ранени в супермаркет в Хамбург при нападение с нож, извършено от мъж, който бе арестуван от полицията, съобщи Франс прес.

"Още не разполагаме с надеждна информация за мотива на извършителя и за броя на ранените", каза представител на полицията. Мъжът е "влязъл в супермаркета и започнал ненадейно да напада клиенти", допълни той.

По данни на агенция Асошиейтед прес, позоваваща се на германски полицейски източници, нападателят е пробол с ножа един човек, който починал на място, и е ранил четирима души, докато бягал от местопрестъплението.

Германският в. "Билд" публикува в сайта си снимка на нападателя с бяла окървавена торба на главата. Според вестника той изкрещял "Аллах е велик!", преди да започне атаката.

Той избягал от местопрестъплението, но е бил заловен от очевидци, които се обадили в полицията.

Полицията в Хамбург заяви в "Туитър", че мъжът е действал сам и че първоначалните информации, според които става дума за обир, не са потвърдени, допълва БТА.

По информация на посолството ни в Берлин, към 19 ч. българско време, няма данни за пострадали български граждани при нападението, съобщиха от МВнР.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на посолството на България в Берлин: тел.: 0049 30 201 0922, дежурен телефон при спешни случаи: 0049 176 122 99 190.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: хамбургВъоръжен с нож
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.