Австралия осуети заговор за свалянето на самолет

Опитът за терористичният акт е на ислямска организация
12
Австралия осуети заговор за свалянето на самолет
Снимка: Reuters

Австралийските власти осуетиха ислямистки терористичен заговор за сваляне на самолет, съобщи австралийският премиер Малкълм Търнбул, цитиран от Франс прес и ДПА.

Миналата нощ беше осъществена голяма контратерористична операция за осуетяване на терористичен заговор за свалянето на самолет, каза пред журналисти Търнбул.

Той уточни, че при операцията в град Сидни са арестувани четирима души, но още не са им повдигнати обвинения. Разследването продължава, допълни премиерът.

Комисарят на австралийската федерална полицията Андрю Колвин каза, че преди да бъдат предприети внезапните проверки, разузнавателните служби са получили достоверна информация от партньорски агенции за заговор, включващ "импровизирано устройство".

Търнбул каза, че мерките за сигурност по австралийските летища са засилени.

Той посъветва пътниците да пристигат на аерогарите по-рано - около два часа преди полета си - заради допълните мерки за сигурност и да носят минимален ръчен багаж.

Министърът на правосъдието Майкъл Кинан съобщи, че това е 13-ата сериозна заплаха, предотвратена от полицията, откакто през 2014 г. равнището на терористична заплаха в Австралия беше повишено. Пет заговора обаче са били осъществени, посочва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Първостепенна заплаха за Австралия остават терористите, които действат сами, но последните събития ни напомнят, че реална заплаха е и възможността повече хора да участват в сложни заговори за сложни атаки. Много важно е всички в Австралия да продължим да бъдем бдителни, каза Кинан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9 Е СТРАХЛИТЕ Е ДА СПОМЕНЕШ БЪЛГАРИЯ.???
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли градове със ислямисти-има проблем .Справка Унгария, Полша, Чехия Справка Германия, Франция, Англия Къде е проблема Не може да разчитате че ще са мирни и нормални мюсюлмани . Само в "чисти" бели държави където няма пришълци може да сте сигурни . Другото е бля бля
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато и да се забрани исляма, все ще в късно!!! За да живеем спокойно, заобиколени от нормални хора, трябва да забраним всичко свързано с исляма! Да се разрушат джамиите, там им се насажда омраза към цивилизован живот, към прогреса. Всички които не пожелаят да заживеят с принципите на съвременното общество, се качват на кораби и самолети и от там откъдето са дошли. ДО ЕДИН!! Тази *** религия убива невинни хора, подло, долно, в името на какво? В името на застоя, ретроградното, унижението.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи в Германия двама терористи са стреляли в дискотека . Ало, днес бг къде е тази новина ?
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 2-3 години бях в Португалия. Прекрасна и спокойна страна! Няма мутри, Бойко Борисов, Пеевски, Главчев, Владко Финансистчето, Караянчева, Цецо Мозъка, Цецо Цървула и 240 Цървула в НС. Срещнах 2 семейства от Австралия и в разховора им казах, не приемайте муслита, защото ще ви запалят държавата. Обвсних им, че 500 години Турско робство е спряло развитието ни. Те се смееха и ето дойде времето наивността им да се заплаща. Засега успяват но все ще има пробив. Забрана за тази религия е решението.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на австралийците, добре пипат.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работа на ислямиста Ердухан!
2
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го четох даже. Пак ли руски хакери?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да се е съмнявал, че е на ислямска организация заговора?