Франция се загрижи за... условията в лагера Кале

Искат да се осигурят вода и санитарни условия за бежанците
31 юли 2017 20:12,
18
Франция се загрижи за... условията в лагера Кале
Снимка: архив Reuters

Висшият френски административен съд - Държавният съвет, нареди на правителството и на местните власти на Кале да осигурят питейна вода и санитарни възли на стотиците намиращи се там мигранти, предаде Франс прес.

"Мигрантите са в състояние на изтощение и нищета, нямат достъп до питейна вода, душове и тоалетни и поради това не могат да се измият и да перат дрехите си. В резултат страдат от краста или импетиго, от различни здравословни нарушения, свързани с лоша хигиена, от възпалени рани и тежки психически травми", заявява Държавният съвет.

Още по темата

На 26 юни административният съд в северния град Лил отхвърли създаването на нов приемен център за мигранти в Кале, но нареди да се вземат мерки да им се помага на място.

Съдът също така нареди на областния управител да организира за желаещите мигранти транспорт до приемни центрове във Франция, в които има свободни места.

Вътрешното министерство и кметството на Кале обжалваха това решение, защото се опасяват от повторно възникване на незаконни мигрантски лагери като бившия бидонвил в Кале, станал известен като "Джунглата", който бе разрушен миналата есен. Обжалванията им обаче бяха отхвърлени от Държавния съвет.

В Кале в момента има между 400 и 700 мигранти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загрижили са се за *** дето ги взривяват, колят, разстрелват, *** ша *** разплачете бе, недейте така.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
снимката нагледно показва как живеят мисулманите(и в техните държави е същото)
11
0
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
"Крастата и импетигото си го носят от там , откъдето идват тия , драги ми франсета! Още много неща ще ви донесат , че има да се чудите откъде ви е дошло !"Колега, супер точен коментар - *** скоро ще ни донесат - холера, ебола, проказа, и кой знае още какви африкански гнусотии.Болести смятащи се за унищожени в Европа изживяват "ренесанс" , с пикантната подробност, че в африканския си вариант са резистентни на повечето лекарства! Светлото бъдеще иде!!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Франсето преди 6 години
То не , че французите са по - чистоплътни. И те вонят . Особено французойките. Парфюмират се, без да се къпят.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отворят специалност "Ползване на санитарни възли" за африканци в Сорбоната.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** то тия мигранти няма да устят разликата - дали с вода дали без. Те така си живеят и там, от където идват.Те франсетата все едно не го знаят. Явно и там имат средства за "усвояване" - да наливаш средства за цивилизоването на "мигрантите"- каца без дъно.
7
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Крастата и импетигото си го носят от там , откъдето идват тия , драги ми франсета! Още много неща ще ви донесат , че има да се чудите откъде ви е дошло !
6
1
 
17
 
! Отговори
Веско преди 6 години
А защо не го направят в Либия приемния център? За къв е разбиха държавата? Хиляди километри безлюдни и само трябва финансиране и сами да бачкат.
5
1
 
14
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Поне 1път на седмица минавам. Скоро умря човек и стана адска катастрофа заради тия. Франция е загубена.Те са неспособни да различат муха от слон.Толкова са изнежени. Жалко за западната цивилизация.Само с това ние ги водим за сега.Но и ние чякаме праблема след 10г. Жалко...
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офф дано дъртите извратеняци гушнат букета по-бързо,че пак и отново ги напрегна милозливоста.Да им пуснат,вода,ток,храна и да им осигурят жилища и удобства.А те за благодарност ще ги гърмят изнасилват и палят.Ако не го правят ще нацвъкат по 100 деца на социални помощи.И пак бедни болни гладни и жадни.Тва е все едно да гасиш огън с туба бензин.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още ще ги порят, нека им създават условия.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тежки психически травми", заявява Държавният съвет.--------------------------сега разбрах защо все ги хваща амок или любовна мъка, щото нямали вода и нямало къде да се-рат.
1
0
 
28
 
! Отговори
Nightmare преди 6 години
Няма да лъжа но като видях снимката си помислих че е от войната в Сирия... франсетата и те като Германците си играят с огън и съвсем скоро ще запалят държавата. Който не е бил в Париж да отиде да види бурки мурки и миризливи ***.Макароне, от играчка става плачка така да знаеш ... стара Българска поговорка.