Сърбия въвежда военно обучение за всички граждани?

Мярката на съседите ще глътне около 70 млрд. динара
1 авг 2017 13:15, Анисия Иванова
42
Сърбия въвежда военно обучение за всички граждани?
Снимка: Reuters, архив

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин обяви предстоящото въвеждане на военно обучение за всички граждани в концепцията за национална сигурност на страната, пише "Вечерне Новости".

По време на посещение в казармата "Топчи Дере" новоназначеният министър на отбраната заяви, че "през задължително военно обучение трябва да преминат всички сръбски граждани, които не служат в армията".

Решението за въвеждане на подобна мярка е взето след обсъждане на възможността за връщането на задължителната военна служба, което според финансови експерти на военното министерство ще струва на страната около 70 млрд. динара (1 138 млн. лв.).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Цъфналата магнолия преди 6 години
Войните се решават с едни малки бутончета и оловните войничета, на които *** Балкански иска да си играе, си отиват за 15 минути в условията на съвременна война. То е задължително и да си грамотен, ерудиран, да четеш нормални книги и да ходиш на театър, ама не ви видяхме да се вайкате за ниската култура на нацията. Но стане ли въпрос за задължителна казарма - първи си давате непоисканото и абсурдно мнение. Или сте от военните, които живяха толкова години на хранилка в казармите?
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРИ месеца е нормално да има някаква форма на военно обучение за всички българи!Може да се въведат и часове в училище един път седмично за обща култура по въпроса !
22
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
България трябва да въведе 6м. военно обучение за българските момчета които искат безплатно висше образование. Военното обучение и клетвата трябва да е задължителна за всяко момче което иска да работи държавна служба в България. Не може да си кмет, депутат, министър без да се закълнеш че при война ще браниш Родината.
21
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
До всички глуповати противници на наборната служба за всички български момчета.Братчета българчета до 15г. ще живеете в страна в която ще сте МАЛЦИНСТВО. Или ще сте войници или ще сте роби.
20
6
 
3
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Тези не си научиха урока!Вместо икономическо, добросъседско и културно сътрудничество със съседите си, пак дрънкат оръжие!Следващата война със съседите им ще е последна за тях!Жалко, не са лоши хора, но са твърдоглави до безкрайност!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път сме в съюз с Англия, Германия, Америка, Македония и други. Срещу нас са болшевиките. Дано този път не ни "освободят" китайците, че всички русофили - китайцофили?
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откачена работа... Тия да не искат пак да правят проблеми и да ги сриват с бомби?
17
5
 
0
 
! Отговори
ау преди 6 години
Заради Македония ли ще ни нападат
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сърбите винаги са били копои на руснаците
15
7
 
21
 
! Отговори
CrossFire преди 6 години
Те хората още преди 2000 години откриха, че по-добра от професионалната армия няма, но *** Балкански загрява бавно. Мноооого бавно.
14
14
 
13
 
! Отговори
Митьо преди 6 години
Те щото всичко им е наред, ами сега и военна служба да връщат. Не си ли взеха поука от Милошевич?
13
10
 
25
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
По-скоро други искат да запалят Балканите с подкрепата си за Косово и Турция. Това е и причината всички стратегически договори за газ, енергетика и т.н да се изместят към Турция, Гърция, Румъния. Сърбите поне се подготвят.
12
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия пак ще пали балкалните и пак ще използва Сърбия. Тея сърби не си научиха урока 100 години.
11
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aко си пребил през животa си поне един еврог е й и *** нa Сорос,не си живял нaпрaзно!
10
0
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 9Точно този брокер не.Благодаря.При него исках да си направя застраховка "Живот".Два часа се опитваха да ме преметнат с разни анекси към полицата.Пълни мошеници
9
5
 
14
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Не беше ли Холандия която Хитлер превзе за 3ч.Това което ще научат от тези занимания при нужда (не дай боже) се учи в мобилизационните центрове за 2 чЕдно време имахме НВО нека някой да каже какво е научил в тези часове
8
36
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В днешните несигурни времена трябва да се застраховаме. По света хората си застраховат дори домашните любимци. Ако е добър застрахователят ви, при всички случаи вие ще сте направили добра инвестиция и ще получите добра доходност от парите си. Аз съм доволен от БГ ИНС ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР.
7
26
 
16
 
! Отговори
тролочукач преди 6 години
Усещате ли как руския тролотъпак тотално се е сдухал от боярищника. Освен да пише идиотизми друго не може.
6
17
 
11
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До xphТези 2/3 дни трябва да са в училище, после си поемаш живота както намериш за добре. Да, Холандия има казарма, май има и Австрия, от там нататък има в Ориента и Северна Кореа... Гледайте напред и не живейте в миналото ;)
5
1
 
32
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 4С два три дни най много да научиш кой автобус отива до поделението