Средната заплата в Румъния за юни – 1420 лeва

Тя е нараснала с 15% за година, отчита статистиката
7 авг 2017 15:07, Елка Василева
87
Средната заплата в Румъния за юни – 1420 лeва
Снимка: архив, Reuters

Средната нетна заплата в Румъния е нараснала през юни до 2380 леи /1020 лева/, с 14,5 на сто повече спрямо същия месец на предходната година, съобщи агенция Медиафакс, като се позова на данни на Националния институт по статистика.

Средната брутна заплата през юни е в размер на 3313 леи /1420 лева/.

Най-високи заплати получават работещите в сферата на информационните технологии - средно по 5853 леи /2500 лева/ на месец.

Най-ниски са заплатите в хотелиерството и ресторантьорството - 1400 леи /600 лева/.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: румъниязаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофобите са коне с капаци и торба със зоб царевица на главата. Абе вижте как се живееше преди и сравнете обективно. Глупости ми омръзна да чета, стига сте слушали някой да ви тъпче в мозъка кооолко лошо е било.
68
3
 
5
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
България е просто едно огледало на руската мизерия.Не се очудвайте въобще ,че сме на това дередже.Всеки който е имал констакт с Русия ,изостава с развитието си от света.
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Качеството на живот е пряко следствие от качествата на народа.От мухлясало брашно хубав хляб не става.Народа ни е мухлясал от времето на комунизма.
66
8
 
7
 
! Отговори
петко преди 6 години
Не ме интерисуват румънците.И българите не ме интерисуват.За мен е важно руснаците да са добре.Ние сме братски народи и трябва да се подкрепяме.Искам Русия да ни вдигни цените на газа за да може да събере пари да се бори с капитализма.Русофил до гроб.Да живее Путин,да са живи и здрави децата,да се изучат добре на Запад,само това искам.И ако може един ден България да се присъедини към Евроазийския съюз и с Казакстан,Таджикистан и Узбекистан да се слеем в един народ.
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно разликата между нас и румънците е в качеството на политиците. У нас, откакто Монокнижника заграби властта, все надолу, все няма и няма, бедност, миграция и миганизация. Даже от КРИБ на Домуса искат намаляване на мин.заплата. Монокнижника не го интересува българина. Икономика, производство, износ, образование и здравеопазване са занемарени. Западат. Парите от ЕС се крадат и той си изнася по свои сметки. Румънците натикаха по затворите над 300 управника. У нас, нито един. Кск да живеем добре?
64
0
 
6
 
! Отговори
аксиома преди 6 години
Вечнага дружба води до вечна мизерия.
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако народа е глуупав, държавата ще е зле.Това е стара истина.Умните народи си правят държавите богати и красиви.Умния народ произвежда умни управляващи, нашия народ още плаче за комунизъм, значи народа е назадничав, не иска на се развие.Глуупав народ е българския.
62
2
 
2
 
! Отговори
njnkjncekunekrucnekr преди 6 години
kak shte gi stignem rumunzite ,predi vikahme ,,kak shte gi stignem amerikanzite ,, ili kak shte ni stignat nas po tupotia ,rumunskite zigani ni izprevariha,izglezda ze v rumunia zakonite po dobre rabotiat ,inaze durzavata im ne e tolkova razvita,infrastrukturata im e po zle ot nas,TUPITE OGRANIZENI BULGARI TRIABVA DA VZIMAT PRIMER, s kolko oshte takiva primeri shte ni zalivat i ***, ofzedushnite bulgari ubitazi si traiat,taka shte e ...
61
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички държави минали през комунизма са бедни.Колкото по-близки са с Русия толкова по-бедни са !
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Орешарски способен ли беше?
59
6
 
26
 
! Отговори
ОЧЕВИДНО преди 6 години
СУДЖУК-ПАША НЕ Е СПОСОБЕН ДА РЪКОВОДИ ДЪРЖАВАТА!
58
4
 
26
 
! Отговори
пенсионер към реалис преди 6 години
започнах да си мечтая да накарам сина си да остави работат като счетоводител за 800 лева и да стане заварчик и се упреквма защо ли раздавах шамарите навремето да ги карам да учат ,като виждам как е достатъчно днес да клякаш ,да целуваш *** ,да станеш бодигард,или пък само платен *** и да си живееш охолно може би......Простотията у нас днес е на почит и колкото си по-*** ,но пък достатъчно голям крадиц и лъжец толкова си по-добре !
57
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и тук средната ще стане 1200-1300лв.,ама минималната заплата кога ще стане 600лв?Синдикатите искат,но бизнеса не дава.Дишаме им пушека на румънците, щяма да ги стигнем с нашите мафиоти-бизнесмени.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я стига с тия средни заплати бе!!! Това ми прилича на "средната температура в болницата"!!! Някой получава 10000-20000 лв, други кретат с по 300 лв.....ДАЙТЕ ДАННИ ЗА ТЕЗИ КОИТО КРЕТАТ С МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА....КОЛКО СА!!!!
55
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест 2 пъти над нас.... Нищо остава албания, конго и там некоя африканско племе сигурно са по зле. Суджука закопа държавата.
54
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У НАС РАСТАТ САМО ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ ,КАКТО И НА ЛАКОМНИЯТ НИ БИЗНЕС ,ДЕТО ИМ СЕ СВИДЯТ ДА ДАВАТ ПО ПЕТ ЛЕВА ЗА КЛАС И ,ПО 400 ЛЕВА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ? ХОРАТА ВИ ДАВАТ СТАТИСТИКИ КАК РАСТАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВСИЧКИ ОКОЛО НАС ТУКА НЯКАКВИ ПЛАТЕНИ *** СЕ МЪЧАТ ДА НИ ИЗКАРАТ ОТ ЗОНАТА НА ЗДРАЧА !ЗАТОВА ЛИ НЕПРЕКЪСНАТО НАРОДА РЕВЕ ЗА ПОМОЩИ ,ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ПЛАТИ ЛЕЧЕНИЕТО НА НАЙ-МИЛОТО СИ -ДЕЦАТА ?
53
3
 
25
 
! Отговори
КЪМ РЕАЛИСТА преди 6 години
Хайде вярвай народе на платените *** на комунистите от Герб Дали пък не виждаме колко народ рови по контейнерите ,или пък как жалките ни родители останаха без зъби защото нямат пари да идат ни на лекар, ни на зъболекар , и как си броят стотинките в магазините,затова ли бизнеса скача като ужилен да не се увеличава минималната заплата ! Ако има такива големи заплати защо му е на бизнеса да скача толкова?хората в провинцията вземат по 300 лева чисто. СЪС СИГОРНОСТ СИ ПЛАТЕН *** !
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реалиста произвежда и той - интелектуални пр.ъдни
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
54 плиткоумнико, заплата в ОББ 700 лева за хора със завършена магистратура и няколко години стаж. И това ти го казвам като трети човек, видял плиткоумнитети коментарчета, драги ми Реалист. Пълен мало.умник
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може хем да си изберете Баце, хем да гръцкате, че сме зле. Като сте си избрали такова управление, ще си натискате парцалите и ще мълчите.