Елисейският дворец се отказа от статута на първа дама

Предвиждаше се отделен бюджет за съпругата на Макрон
8 авг 2017 10:23, Елка Василева
16
Елисейският дворец се отказа от статута на първа дама
Брижит Макрон и Еманюел Макрон. Снимка: архив, Reuters

Елисейският дворец се отказа от идеята за статут на първа дама и предоставяне на отделни средства за разходи на съпругата на френския президент, съобщи телевизия BFMTV.

По-рано беше съобщено, че френският държавен глава Еманюел Макрон е направил предложение за въвеждане на специален статут на първа дама. Предвиждаше се законодателно да бъде утвърдена официалната роля на съпругата на държавния глава и по-специално предоставяне на държавни средства за съпругата на президента, която в Елисейския дворец се занимава главно с подготовката на приемите  и по-специално съставянето на менюто и подреждането на гостите.

Още по темата

Предложението на Макрон предизвика критиката на гражданите, които пуснаха петиция с искане за отмяна на инициативата. Подписката вече е подкрепена от над 200 000 души.

Мащабите на кампанията са принудили Елисейския дворец да преразгледа плановете си и да се ограничи с по-скромно предложение, което не включва промени в конституцията.

В момента съпругата на френския президент има двама секретари, пресаташе, началник на канцеларията и телохранители, пише РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Споко, нашата първа дама е още по-зле... да не говорим, че у България ПЪРВА ДАМА не може и да има, защото президентът е с представителни функции, а по конституция ни управляват премиер и председател на НС. У назе не е по-различно - Десислава или каквото беше там, си стои на две заплати, оти мъж й я уредил.
13
5
 
4
 
! Отговори
Дженерал Радев преди 6 години
А моята е гадже та дрънка !
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, Франция съвсем закъса с политици. Но е нормално. Докато масата остава проста и необразована, то и популисти и нефелници ще бъдат избирани на ръководни позиции. Не е само Франция. Масово имаме нужда от образовани хора, които и да мислят политически, че да не се стига до такива политически кризи.
11
3
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Епа она не е за показване ...
10
3
 
15
 
! Отговори
Бачо Кольо преди 6 години
Сега да пробват с Първа Баба, може и да мине ?
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тая усмивка направо ги разбива..
8
4
 
5
 
! Отговори
Арети преди 6 години
Много правилно!!! Първата дама е титла по достойнство, а не по эаслуги!!! Ставаш такава по една проста причина - съпругът ти е преэидент!!! Съпругата на първия мъж в една държава не получава държавен пост и в тоэи смисъл, нито една от нейните дейности НЕ Е ПЛАТЕНА!!! Първата дама може и иэобщо да отсъства от портокола на преэидента, като имам предвид въэрастта и външния вид на Бриджит!!!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега ти тая дърта пъва дама.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елисейският дворец се отказа от статута на първа дамаДа спряли са се на статута първа баба.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
баси наглярите, току що взел властта, и иска да урежда своите.направил ли е нещо за народа досега, освен да приказва?глобалист-популист.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА МАКРОН ГЛАСУВАХА ВСИЧКИ ИЗВРАТЕНЯЦИ :D ТЪЙ, ЧЕ ПОБЕДАТА МУ БЕШЕ ЯСНА ВЪВ ФРАНЦИЯ ОЩЕ ПРИ КАНДИДАТИРАНЕТО МУ!
3
2
 
1
 
! Отговори
ПОРН преди 6 години
НАПИШЕТЕ НА АНГЛИЙСКИ В ГООГЛЕТО ПОСЛЕ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ ВИДЕОКЛИПОВЕ: БРАЗЗЕРС - КЕНДРА ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТАИ ЩЕ ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!! :D ДЪЩЕРЯТА СЕ ПРИБИРА С ПРИЯТЕЛЯ СИ ЗА ДЕНЯ НА БЛАГОДАРНОСТТА И МАЙКАТА ГЕПВА ПРИЯТЕЛЯ НА ДЪЩЕРЯ СИ И ГО :D
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз па не бх я върнал тая леля, всякви мръсотии бих правил с нея, па нека ми е зле! Тая съм сигурен, че прави неща като от филмите с непристойно съдържание!
1
2
 
15
 
! Отговори
ЕДИП преди 6 години
МАКРОН СЕ Е СНИМАЛ С МАЙКА СИ!