Пхенян готов да удари ВВС базата на САЩ на Гуам

Тръмп: Всяка заплаха към САЩ ще се посрещне с огън и ярост
9 авг 2017 07:23, Елка Василева
122
Пхенян готов да удари ВВС базата на САЩ на Гуам
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея съобщи, че "внимателно проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам, където се намира голяма база на ВВС на САЩ, предаде Ройтерс.

Говорител на Корейската народна армия, цитиран от официалната информационна агенция на страната КЦТА, каза, че КНДР "е готова във всеки момент да нанесе последователен и мащабен удар" по този военен обект, след като съответно решение вземе държавният глава Ким Чен Ун.

В изявление на друг военен говорител, цитиран от КЦТА, се отбелязва, че Северна Корея може да предприеме такава превантивна операция в отговор на американска "провокация".

Изявленията от Пхенян дойдоха часове, след като американският президент Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че за нея е най-добре да спре да отправя повече заплахи към САЩ", защото "те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал", съобщи Асошиейтед прес.

"Неговите (на Ким Чен Ун) заплахи излизат извън нормалните рамки и, както вече съм казвал, те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, или иначе казано, със сила, каквито този свят още никога не е виждал", добави Тръмп.

По-рано вестник "Вашингтон пост" съобщи, позовавайки се на доклад на разузнавателните служби, че КНДР е успяла да произведе ядрени бойни глави, които могат да бъдат поставени на разработените от Пхенян ракети. По данни на разузнавателните среди това е поредната крачка на Северна Корея към придобиването на статут на пълноценна ядрена държава.

Според анализ, проведен миналия месец от разузнавателното управление на Пентагона, към днешния ден Пхенян може да разполага с до 60 ядрени бойни заряди. Според независими експерти, цитирани от "Вашингтон пост", това число може би е малко завишено, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
14
 
3
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
Русогилите също така са ислямисти.Мразят христянска Европа,САЩ,Австралия и Канада.Обичат мюсулмански Ирак,Либия,Иран и Сирия.Русия така ги учи,да обичат исляма.Евроазийски съюз-Русия,Беларус и 4 мюсулмански държави.Най голямата джамия в Европа-в Русия.Дуржавата с най много мюсулмани-Русия.Съюзници на Русия-ислямски Иран и Сирия.Има ли кво повече да се каже.
49
13
 
6
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
Българина не знае да си гледа интереса.България е в съюз с НАТО и ЕС.Загуба за НАТО,загуба и за нас.Ама те русофилите не ги интерисува българския народ,българските деца.За тях е важно руския им господар да е добре.Няма по долни и мазни роби от русофилите.Не е случайно че всички са прости,престъпници,мутри,мързеливи и объркани същества.
48
6
 
3
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААВикаш никой няма да бяга към Русия! А трябва!
47
3
 
3
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До sloveniaАма има само няколко камъчета и прашката му не може да мята на далече...
46
5
 
6
 
! Отговори
Щатите преди 6 години
Помощ,моля ти се ,бе др. Ким,пощади ни!Ще уредим целият свят,да ти плаща данък!А и една психо клиника може да ти направим!
45
4
 
12
 
! Отговори
slovenia преди 6 години
Малкият Давид побеждава Голиат
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТИГА ПРИКАЗКИ ИСКАМЕ ДЕЙСТВИЯ :D
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той за това е завършил Стансет.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49Ми да са се предали по-бързо. Аре.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми хайде чакаме прасчо.
40
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ употрибиха ядрено щот имаха. Сталин не употриби щот нямаше.
39
1
 
6
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До АнонименЗа сла твоя участ само те имаха ядрено оръжие по време на Световна война!
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олег. Те Либийците взимаха кредити от нас за да пазаруват от съюза. Нито соц нито братски, учеха френски и работеха в Марсилия. Далаверта беше ние от СИВ да си плащаме на Москва версиите
37
5
 
8
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До АнонименДа да, така е! Затуй българите през комунизма бачкаха в Ирак и Либия, а не във Франция и Англия. Едно и също е - само дето ги помним братските социалистически арабски страни!
36
7
 
9
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До майсторЧе кой те учи да бачкаш! В твоята страна само пият и изкарват рубли, е евра! А *** изкарай рубли! То от любимите ви страни няма ни една, дето валутата и да не е тоалетна хартия!
35
6
 
9
 
! Отговори
майстор преди 6 години
Достатъчно се посмях на коментарите писани от евроатлантиците, добих настроение и отивам да изкарам 250? днес, че трябва и да се бачка.
34
5
 
7
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Като са толкова безмозъчни, защо стандарта им е най-висок, а не при тебе? Храната при безмозъчните ли ходи? Сигурно е така и понеже Чен Ун е много умен и е избягала от страната му...
33
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смееех, смех, смех. Чета безмозъчните коментари пълни с обиди на софийските евроатлантици и невярвам на ушите си, че има в днешно време такива безмозъчни същества с неустановен пол.
32
2
 
6
 
! Отговори
до 42 преди 6 години
За 72г както се казва е изтекла много вода! Нали си чувал култовата фраза - времената се менят, дон Корлеоне...
31
18
 
25
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
ДАЛИ ПЪК ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА ДА СЛОЖИ КРАЙ НА НАЙ ЧОВЕКОНЕНАВИСТНАТА ИМПЕРИЯ сащ.СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕР ДЪРЖАВА В СВЕТА !!! НАШИ БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ !!! НАША ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ ТУРСКИЯ ЯТАГАН.