Тръмп: Ким истински ще съжалява, ако удари Гуам!

Северна Корея я очаквали големи неприятности, ако това стане
Обновена: 12 авг 2017 14:25 | 12 авг 2017 07:56, Елка Василева
68
Тръмп: Ким истински ще съжалява, ако удари Гуам!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се надява севернокорейския лидер Ким Чен Ун "напълно" да разбере сериозността на предупреждението му срещу Пхенян да не предприема военни действия срещу САЩ или съюзниците им, съобщи Ройтерс.

"Надявам се те напълно да разберат сериозността на това, което казах", заяви Тръмп пред репортери в частния си голф клуб в Ню Джърси. "Тези думи са лесни за разбиране", добави Тръмп.

Още по темата

"Ако той направи каквото и да е срещу Гуам или друга американска територия, или някой съюзник на САЩ, той истински ще съжалява и бързо ще съжалява", увери американският президент.

Тръмп заяви още, че Северна Корея я очакват "големи неприятности", ако реши да нападне американската тихоокеанска територия остров Гуам, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза, че още не е говорил с губернатора на Гуам, но чувства, че жителите на острова ще бъдат в безопасност. "Ако нещо се случи с Гуам, ще има големи, големи неприятности в Северна Корея", заяви Тръмп.

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представена на държавния ръководител Ким Чен Ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Тръмп омаловажи критиките на германския канцлер Ангела Меркел срещу реториката му за Северна Корея. Меркел се обяви против ескалацията на войната на думи между Вашингтон и Пхенян и заяви, че не вижда военно решение за конфликта около Северна Корея. Меркел "е мой много добър приятел. "Може би тя говори за Германия, със сигурност не говори за Съединените щати", каза Тръмп в отговор на журналистически въпрос за позицията на германския канцлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гуам не е анексиран незаконно, а съвсем законно е отнет от испанците.Така, както *** е взела Крим от турците.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо русофилските дегенератин плюете Тръмп-нали вашият вожд путин си го избра.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да изпратим българските червени изверги в Северна Корея, там да се бият за светлото бъдеще на чучхе и комунизма. Хем и ние ще се отървем от тая прoказа.
51
2
 
6
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 6 години
"Не е нужно да се напада КНДР, да им спрат хранителните помощи от ООН и ще изпукат от глад. Ще се молят за купа ориз."Не е нужно и ти да пишеш глупости по форумите, достатъчно е да ти спрат грантовете от Отровено общество и ще пукнеш от глад. Ще се молиш за коричка хляб.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека гледаме обективно на нещата. Малкият Ким е един слабоумен диктатор, начело на голяма, но недохранена армия, въоръжена с руска и китайска технология отпреди 40 години. Това перчене е за пред собствения му оглупял от глада и мизерията народ. Ако пък е дотам изкукал за да нападне САЩ, наистина нищо добро не го чака.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нужно да се напада КНДР, да им спрат хранителните помощи от ООН и ще изпукат от глад. Ще се молят за купа ориз.
48
0
 
2
 
! Отговори
Рама преди 6 години
*** ПОХВАТИ И ПОГЛЕД !
47
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този младеж ще заравни Северна Корея за части от секундата.Жалко само за милионите ревящи гладни аборигени които си мислят че са някаква сила
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не случайно секретните служби допуснаха тоя да стане президент! клоуна ще си изиграе ролята и после ще го импийчнат, срещу съответната комисионнна разбира се!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе тоз на снимката да няма проблем с хемороидите?!
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПартизанкатаТрай, ***!Ти разбираш само от обири на мандри и то при условие, че мандраджиите са не повече от двама старци на преклонна възраст, въоръжени само с по една тояга.
43
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
долен мръс----ник ще запали света след 70 години мир сега ще измрем катомухи и то заради печалбата от оръжието а светът спи ли спи
42
0
 
0
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
много четеш Станислав Лем. много.
41
0
 
10
 
! Отговори
DNS преди 6 години
Елкааа, защо си избрала точно тази снимка с отворена уста на тръмп.. сякаш няма друга..
40
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката виждате един нарцистичен психопат. За съжаление тази болест е много тежка и нелечима.
39
10
 
21
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Според споразуменията, ако Тръмпо I Ненормалний нападне Северна Корея, Китай и Русия ще се намесят. Ще видим какво ще правят ФАЩ срещу модерното въоръжение на КНДР, Китай и Русия. Между Канада и Мексико ще се отвори голяма дупка...
38
4
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Няма ли кой да затъкне с едни непрани *** тези и.ди.отски отворени уста.
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не може да направи защото ще се вдигнат големи ядрени облаци и Китай ще отговори с ядрени удари по Лос Анджелис и Ню Йорк.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Интересно как съюзниците на САЩ са с руско оръжие, а? Това за прикритие ли е?
35
7
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Никой до сега не е чул или прочел поне една заплаха от страна на корейците. А ежеминутните заплахи на Тръмп към суверенна Корея са факт.Както САЩ излъгаха, че Саддам Хюсеин имал химическо оръжие, така отново лъжат-лъжат-лъжат. Какво по-точно доказателство от това, че САЩ са най-голямата терористична държава в света.А терористите трябва да се избиват!