Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 204Мдааааа........в потвърждение.........Римската империя е била разрушена именно от ВАРВАРИТЕ! Ето още едно историческо доказателство, че бездуховността, интелектуалната слепота и липса на всякаква култура (да ми прости Господ, всякакви "дупари"...брррр..отврат), това е причината за разрушаването на всякаква държавност, било империя, било монархия, било обикновенна държава! За греха и извращенията да не говорим....и за тях пише в Библията...Содом и Гомор...това е участа.....
177
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.................Даже технологията за шистовия газ и РУСКА!!! Измислена през 1953 година (доказано!) и.................Руските ***, дори Калашника не са измислили, бе умник!
176
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...................По тия земи, от 1330 години се раждат хора с ум, национална гордост, интелигентност и собствено мнение......Във всеки случай русофилите не сте от тях, защото за вас над всичко е руския национален интерес. Ако можеш дай ми примери, че греша.
175
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 192Най-смешното става, когато вчерашни хлапета, които освен да тропат по клавишите НИЩО НЕ УМЕЯТ, ЧЕ И НЕ ЗНАЯТ, а почват да разсаждават като нашите "политици"! Като че ли светът започва от поредното правителство! Така и превъзнасят краварскат "техника", като не знаят, че ВСИЧКО Е БИЛО ИЗМИСЛЕНО ПРЕДИ ТЯХ! Даже технологията за шистовия газ и РУСКА!!! Измислена през 1953 година (доказано!) и отхвърлена, защото нанася големи поражения на екологията! А краварите....след тях и потоп!
174
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 201Колко трябва да си мръднал или въобще станал интелектуален инвалид, за да наречеш краварите "братя"!!!! Всъщност, ако се смяташ за овчар.....моля, заминавай натам, ТУКА животински стада не се приветстват! По тия земи, от 1330 години се раждат хора с ум, национална гордост, интелигентност и собствено мнение. Е, има и отклонения, но те ВИНАГИ СА ВРЕМЕННИ и не нарушават общия ход на историята!
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** ТорезБрей, брей, брей..много сме умни..а пък колко сме храбри ПРЕД ЛАПТОПА! Първо - империите не се разрушават толкоз лесно, НО СЕ РАЗРУШАВАТ! Даже Римската империя - и нея са я разрушили! А че краварската вече и се вижда края...може и да не си даже Баба Ванга, макар тя да го е "видяла" преди 30 години! И второ- за потвърждение, ЕТО ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ И СЕ РАЗРУШАВАТ ИМПЕРИИТЕ! Такива елементарни същества, които в речника си освен "дупара" НЯМАТ НИЩО СВЕСТНО! КОЛКО МИ Е ЖАЛ ЗА вас!
172
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ технологиите са много скъпи и замърсяват както отровиха Мексиканския залив и не е изгодно да се сондира с тях.
171
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така братя Американци, ние сме с вас. Който не слуша му дърпайте ушите!
170
2
 
10
 
! Отговори
Tiko преди 6 години
Kadeto ima neft -tam ima i amerikanski interesi
169
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който няма технологии е жив умрялБезплатния обяд приключи с идването на власт на ТРъмп.някой още да не е разбрал?
168
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен192Шистов нефт е забранен във Венецуела.
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещал е нови поръчки за милиарди за военните заводи на САЩ и икономиката на САЩ ще се увеличи с нови оръжия.
166
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хе-йе! Мадуро му се присънило нападение и хоп, 200 трола коментират неволите на Гъргалчо!
165
4
 
12
 
! Отговори
Ама че преди 6 години
Американците заплашват с война, а казват, че са борци за мирен свят. Това са двойни стандарти, ако ми изнася ще има мир, ако не ми изнася ще има война. Колко тъжно, че света е тръгнал след тях като кученца.
164
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 Това не им пречи да водят политика на агресор 1 и да унищожават държави, за да заграбват петролните залежи! Чавес им изгони компаниите преди време и му го върнаха както умеят да го правят- справка Северна Африка, Бл. Изток, Ирак...
163
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЪДРИЯ И ДРЕВЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД ИМА ЕДНА МЪДРА ПОГОВОРКА И ТЯ ГЛАСИ-КОГА ГОСПОД Е РЕШИЛ ДА ЗАТРИЕ НЯКОГО ,ПЪРВО МУ ВЗЕМА АКЪЛА/ТЕ ТОВА НАБЛЮДАВАМЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИЯ ЦИОНИСТКИ ЕЛИТ В САЩ И ПАЛЯЧОТО ИМ МАРИОНЕТКА ДОНАЛД ДЪК-ТРЪМП./САЩ СА ЕДНА ФАЛИРАЛА И УМИРАЩА ИМПЕРИЯ И ГОСПОДАРИТЕ НА СВЕТА ВЪВ ВАТИКАНА СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ГИ ЗАМЕНЯТ-ПИТАТЕ СЕ С КОЙ..НОВИНАТА СЕКРЕТАРЯ НА ПАПАТА ОТИВА НА ПОСЕЩЕНИЕ В МОСКВА ,КЪДЕТО ЩЕ СЕ ДОГОВАРЯ ЗА ПРЕДСТОЯЩО ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАПАТА В РУСИЯ.
162
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела без американските технологии за вадене на нефт от пясъци е умряла.или ще си плащат или глад. за тяхСъщото важи и за ***.да си вади сам нефта ако може ама май не може .ха ха ха.6
161
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От китайското външно министерство днес обявиха,че всякаква заплаха за военна намеса в делата на суверенна държава като Венецуела е не само опасно ,но и акто на умопомрачение ,както се изказаха китайците.Всяка намеса във вътрешните дела на Венецуела от страна на САЩ ще срещне категоричен отпор. някой ще се почудят защо Китай се застъпва така яросно за Венецуела -Отговора е,че Китай е инвестирал ммного пари в нефтодобивната промишленост на латино-американската страна
160
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този и преди избирането си не беше добре, но *** съвсем го луднаха!
159
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврюхите от Уолстрийт много пара потрошиха за да финансират вълненията и цветната (революция) във Венецуела и вместо да успеят да свалят Мадуро и чавистите от власт,взеха ,че кашерните *** постигнаха обратния ефект консолидираха народа на Венецуела ,който излезе и масово гласува в изборите за победа на чавистите Конституционно събрание-еквивалент на нашето велико народно събрания ,което сега ще изработи нова конституция на страната и ще закрепи Мадуро за дълго на власт Затова вият САЩ