Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11САЩ са най-големия лапач на нефт в света и най-голямата печатница на пари без покритие. Ако някой се опита да им пречи, веднага го бомбят или санкции.
157
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етоя, ако се озъби на още една държава и нищо не направи.....вече ще му се смеят и децата! А да направи нищо няма да може, светът не е луд, че още един луд да го вкара в трета световна!
156
11
 
0
 
! Отговори
11 преди 6 години
САЩ са най-големия производител на петрол в света ,но не се притеснявай ,няма да им свърши нефта :)
155
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТам вече ги биха, като кучета. Не мисля, че ще смеят да стъпят на земята, каквото и да правят.
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБоли ги фара, нали си ги печатят сами. Опа май мастилото е на свършване, а го внасят от Русия! Ех тези санкции, а сега откъде мастило за доларите?
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ загубиха войните във Виетнам, Афганистан, Ирак и Либия. Досега САЩ почти нямат спечелена война. Навсякъде се провалят, затова мисля, че и в Северна Корея янките ще ядат голям бой. Ще ги бият като кучета.
152
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЩом *** не харесва коментара, значи крием, че сирийската армия го е обградила и го връща, а терористичната опозиция и гнусният им ментор кръв повръща. Там е истината, която не е за разказване.
151
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСАЩ загуби всичко, но не заради Тръмп, а заради алчните кукловоди на династиите Буш и Клинтън. Нищо не е вечно, но е наивно да си мислиш, че можеш да заличиш националността в името на алчните си интереси! Тя е като плевел и след 100 години ще поникне отново някъде.
150
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става в Дейр Ез Зор? Крием ли нещо?
149
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
долен мръс----ник спрете да тероризирате света и оставете хората на спокойствиевашата загриженост касае само петрола а не хората стига с това лицемерие таканаправихте с чили сега наред е венецуела спрете се бе ид----ти ние искаме мира не война и петрол
148
4
 
8
 
! Отговори
Даолалиендена преди 6 години
Преди 45 години РАНД корпорация правеше все нови и нови планове за да държи Латинска Америка под петата на САЩ. Убиха законно избрания президент на Чили - Салвадор Алиенде. После закриха развъдника на превратаджии - военната школа в панамския канал. САЩ се ориентираха " на по-широк фронт". Сега пак се лакомят на Латинска Америка - грешка, Тръмп, грешка след грешка. Припомни си за 11 септември.
147
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анониме169Асад, мадуро и ким са приятелите на путин и Русия. А краят на империята САЩ, червените балалайки го чакате още от 50-те години.
146
15
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
1.Асад не е на власт в Сирия2.Мадуро едва удържа властта във Венецуела3.Ким Чен Ун нищо не управлява4.*** с Путин върви към фалит5.Китай е все още регионална сила
145
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори държавите от латинска Америка са против руското *** Мадуро, само задунайските русофили го бранят така, както никога няма да бранят България!
144
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резидент на руското разузнаване в България. "Какви русофили имаше навремето! Умни, начетени, интелигентни. И разговор да проведеш с тях, и да поспориш и бутилка водка да изпиеш. А сега какво? ***, безпросветна ***, която освен псувни и обиди нищо друго не знае. И все в ръцете ти гледа-какво и колко ще им дадеш. И не искат рубли мерзавците, а от презрените американски долари или *** евро. С такива русофили русофоби не ни трябват
143
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
САЩ се провалят на всички фронтове:1.Асад е на власт в Сирия2.Мадуро е на власт във Венецуела3.Ким-чен-ун управлява КНДР4.Русия е велика с Путин5.Китай също е велика силаИдва края на империята САЩ.
142
7
 
2
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
До Анонимен...............Лично Сталин в Постам се е застъпил България да получи статут на съвоюваща страна като Италия, мойто момче, но САЩ и Великобритания отхвърлят предложението. К.................РУСОФИЛИТЕ СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖЦИ И ВИНАГИ ФАЛШИФИЦИРАТЕ ИСТОРИЯТА НА бЪЛГАРИЯ В РУСКА УГОДА. лЪЖЕШ ОТ НАЧАЛО ДО КРАЙ!
141
6
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До АнонименЛично Сталин в Постам се е застъпил България да получи статут на съвоюваща страна като Италия, мойто момче------------------Ти беше ли там, чу ли го как се застъпва?Или повтаряш чужди тъпотии? Първата световна война руснаците пращат 80 000 армия срещу България и помагат да ни вземат Македония и Беломорието. Втората световна война руснаците помагат на Югославия и Гърция да ни вземат отново тези територии. Това са фактите.
140
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Мадуро е законен президент на Венецуела.Асад е законен президент на Сирия.Жалките финикйиски номера на американските масони за цветни революции и кражба на нефт вече не минават.
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една Тръмпатка мислила, мислила, и дошло време да изчезва.