Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен..........нямаше комунистите да дойдат на власт,.... Няма разлика между комунист и русофил! Всеки комунист е русофил!
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 138 Анонименежедневното дрогиране е пагубно за мозъчните процеси ....
116
3
 
4
 
! Отговори
ЦИОН преди 6 години
Чрез федералния резерв основан през 1913 г. еврейските фамилии Ротшилд и Рокфелер взимат печатането на доларите в свои ръце и оттам контрола над Сащ. През 1917 г спонсорират октомврийската революция в Русия, избивайки царското семейство поемат контрола над Русия чрез евреите Ленин, Троцки и Яков Свердлов личен убиец на царското семейство. Комунизма е измислен и наложен от евреите Маркс и Енгелс. Така че дали сме русофили или русофоби, американофили и т.н все сме заблудено стадо гои на еврюгите.
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръмп оправи северна корея и се захвана с венецуела . Ай сик тир САЩисани ...
114
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE Патриот................от свободното човечество начело с Русия! ...............Русия е враг на човечеството, а нация от роби, каквито са руснаците не могат да освобождават а да носят единствено робство и мракобесие!
113
4
 
8
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ трябва да бъдат спрени ,от свободното човечество начело с Русия!
112
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
132 я ми припомни колко държави подписват берлинският договор, че само Русия се знае?
111
3
 
1
 
! Отговори
Карина Бг преди 6 години
Hipocracy is the tribute, that Evil pays to Good! В този ред на мисли, съвсем в реда на нещата е Тръмп и Путин да влязат в задкулисен съюз и да смажат заедно Глобалисти, Джихадисти, Мулти-Културалисти и вся остальная ***!
110
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
130 А вие ни вкарахте във 3 крайно неуспешни войни 1ва и 2ра германска смешка и 2те балкански забави в който България все губи и преживява 2 национални катастрофи. :) Ако не бяхте вие България нямаше да е толкова зле, нямаше да има милиони жертва на войни и глад, нямаше да ни бомбандират и разрушат, нямаше комунистите да дойдат на власт, нямаше да загубим беломорска Тракия, западните части от България, 1/5 от Македония и даже щяхме да получим Одрин и Северна Добруджа. Ама на акънлии. :)
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 130Берлинският договор от 1879 г. разделя България на 3 - България, Румелия и Македония. БКП трябва да спазва "договор" за който няма вина и е наложен с дуло в слепоочието от НАТО и ЕС на България.
108
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къде ме замотахте там, щях да забравя идеята на Василев. :) хайде забавлявайте се в собствения си тра-ла-ла свят, където руснакът с цигара в уста ви дебне в гърба да ви опъне. :D Между другото същите излезнахте като американците с по тъмна пигментация на кожата, те са добри много умни и успешни, ама белите им пречат да се развиват и ги натискат и избиват за забавление. Вие сте същите с комплекс на жертва с руснаците.
107
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 125Русофилите нямате моралното право да говорите за Македония и македонските българи. Защото вие ***, под диктовката на Москва признахте съществуването на "македонската нация", вие карахте хората от Пиринския край да се пишат "македонци" и ако Тито и Сталин не бяха се скарали през 1948 г. пак вие щяхте да предадете Пиринския край на Югославия!
106
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.125Става реч за руските еничари-рудофилите. За 131 години сте избили сте повече българи отколкото жертви е дала българия за всички войни.Жертивте от амириканските бомбардировки защо не ги пишеш 150 000 за да е по-яка русофилската ти лъжа?
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
123 Кое е изградено с много труд? Че първата и 2рата световна извиваха ръцете на съюзниците като им даваха заеми с огромни лихви и доставяха продукти с 4на цена като за съюзници? :D На Англия и трябваха 64г за да изпати ''помоща'' от 2рата световна. А тид а си чувал за NAMBLA? nambla . org North American Man/Boy Love Asosiation. основана през 1970, борба за правата на педофили и малки момченца. :D виждам какво са изградили.
104
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде по света русофилството е безпросветна ниша за социално примитивни и необразовани хора. Дори в Латинска Америка.
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
122 Освободена България срещу регион в Османската империя ... баланс. Докато англичани и французи пращаха оръжия и офицери на турците. :) Даже половинат аим султани са похамеданчени французи и англичани. :D За 130г жертви от руснаци имаме ... първата световна война под 5000 на добружанския и македонския фронт и 2рата световна под 600 ранени и убити. Американски и английски бомбандировачи само те правят 15 000 цивилни жертви. Македония беше нашата цена че бяхме на загубилата страна.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела има ядрено оръжие и ще стане страшно за Флорида и Тексас.
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
111Да точно тъй . Тази страна е изградена с много труд. Един лекичък въпрос. Да си чувал за Обща стачка в Америка
100
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите са най-големите врагове на българския народ. За 130 години те са избили повече българи, отколкото убитите по фронтовете по време на двете световни войни. Те признаха под диктовката на Москва и "македонска" нация, накараха през 1946 г. българите от Пиринския край да се пишат националност "македонци" и само влошаване на отношенията между Тито и Сталин им попречи да харижат Пиринския край на Югославия.
99
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е Василев ти едно смислено нещо да напишеш бе. Имах някъде останала 2-300 грама Белуга.