В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията

Според Пхенян всички те доброволно пожелали да се включат
Обновена: 12 авг 2017 18:00 | 12 авг 2017 17:48,
311
В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията
Снимка: архив Reuters

Северна Корея обяви днес, че близо 3,5 милиона работници, партийни членове и войници доброволно искат да се присъединят или отново да се включат в армията, за да окажат отпор на новите санкции на ООН и да се противопоставят на САЩ на фона на геополитическото напрежение между Пхенян и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вестник "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, уточни, че доброволците са предложили да се присъединят към армията, след като Корейската централна телеграфна агенция в понеделник разпространи съобщение, осъждащо новите санкции, наложени от ООН заради ракетните изпитания на Северна Корея.

Още по темата

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи в сряда, че в Пхенян се е състоял мащабен митинг в подкрепа на правителството. Северна Корея и преди е мобилизирала огромно количество хора, за да покаже решимостта си, когато се изостря напрежението.

През август 2015 г. един милион севернокорейци предложиха да се запишат в армията, когато се взриви мина в демилитаризираната зона между двете Кореи и напрежението се изостри допълнително.
Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато замрази работата по съвместен междукорейски промишлен парк и заплаши с ракетни удари американски тихоокеански бази, по-конкретно Гуам и Хавай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука има яко *** промито тотално от САЩ и се филмирал яко. Пише коментари после ги трие да обърква адресатите по номера. Лайква си коментарите. Типично за "демокрацията" яко психични отклонения. По-зле си от неонацисти, комунисти и терористи. Кланя се пред "фалшивите богове", които се опитват пак да изнудват половин свят и да нападат суверенни държави. Те ще бъдат съдени за 6 и 9 Август 1945г.
130
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа ама Крим е руски, а? Вече три години краварите не могат да се освестят от шамара който им отпука Путин с Крим, и още *** на умряло.
129
2
 
11
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До Анонимен"А ако САЩ нападне Русия нито един руснак няма да се запише доброволец"когато фашистката хунта в Киев нападна Донбас, само за 4 часа след новината Министерството на отбраната на Русия получи 38 000 молби за от военнослужещи и цивилни за командироване в Домбас !85% от Руснаците смятат че САЩ са основния враг на Русия и са готови да се бият !ха сега подледни западните овце дето не смеят глас да надигнат когато "бежанците" ги изнасилват посред бял ден по улиците
128
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #159СССР не фалира, предадоха го отвътре...
127
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейсТи да не работиш в ГРУ, бе yшaнкe! Невероятни глупости пишеш. Ако пък и си вярваш, много си закъсал.
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като ще е толкова лесно, къде се запиляха самолетоносачите? Що не са до корейскте брегови :-)
125
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа, то така и СССР се заканваше, а накрая фалира и се разпадна, а днес Русия си изнася богатствата за долари.
124
9
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Северна Корея е бедна комунистическа страна където хората гладуват и нямат тоалетна хартия и банани. Тюлените могат само за няколко часа да направят десант в Пхенян и да свалят този ***, но не им се занимава.
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #153Вие колко гладни корейци познавате?
122
2
 
11
 
! Отговори
мдааа... преди 6 години
Всички знаем как ще завърши всичко това. САЩ ще се пенят, ще се плюнчат, малкият Ким ще им се смее в очите и накрая краваругите ще подвият опашка.
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенцио, В САЩ е същото, оставаш без работа- няма кола, няма къща, гръмваш няколко съседа, след това и теб. Там с концлагери не се церемонят.
120
0
 
8
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До АнонименСАЩ офицялно имат 2.5 милиона Армия Страховита армия но основно от бюрократи Само чиновниците в пентагона са 5-пъти повече от численноста на цялата действаща армия на САЩ, а от тях според Руското разузнаване модерно въоръжени и боеспособни са не повече от 80 000
119
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук се пишат невероятни глупости. Войната е много скъпо занимание, а КНДР е бедна държава, която не може дори да осигури изхранване на населението. Заканват се на Южна Корея, САЩ и Япония, които са сред най-богатите в света. Това е смешно. Ако Ким направи глупостта да нападне някоя от тези държави никой няма да го защити. Жалко само за озверелия от глад и мизерия народ.
118
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със същия ентусиазъм и швабите са скачали за хитлер, и японците са се самоубивали и са се взривяли. Но всички знаем как завърши войната.
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако САЩ нападне Русия нито един руснак няма да се запише доброволец да се бие за родината защото няма да има набор от доброволци, няма да има къде да се запишат. Руся няма да прави армия ами руските ВКС ще изпратят по въздуха посланици на САЩ - Топол, Сатан, Калибре, Искандер и въпросът ще се реши много бързо.
116
2
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Тия нямат друг избор-ако не отидат в армията да се бият срещу когото им кажат,ще ги пратят в концлагери,а също така и близките им!
115
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейсАтаки "На нож!" в съвремрнната война няма да има бе умник русофилски. И руската *** така ще бъде опухана, че няма да остане камък върху камък. После ще пуснат украинци и прибалти да зачистят терена ит оцелелите. И те ще го направят с голямо удоволствие.
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ не могат да съберат такава армия заедно с турците.
113
0
 
3
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До Смяхами тук замисъла беше друг - да се рекетира Китай - това се опитаха - демек бии самара да се сеща коняобаче работата тръгна на еб...-мси страна и вместо да изрекетират Китаи го принудиха да се противопостави открито на САЩДнес Тръмп испрати туитер - от понеделник започва търговска война с Китай, ще видим "санкции" и срещу Китай дето защищават "диктатори"както казват евреите - когато Бог иска да погуби стадото, ослепява пастира
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончо е много т-по парче, да му се чуди човек как е направил толкова папарапус. И все пак е за предпочитане пред онази шизофремична вещица, дето не я избраха.