Торнадо уби трима възрастни и две деца в град в Полша

Децата били на летен лагер, а дърветата паднали върху палатките им
8
Торнадо уби трима възрастни и две деца в град в Полша
Снимка: Reuters

Силна буря и торнадо в Полша. Петима души, сред които две деца, загинаха, а повече от 30 са ранени от паднали дървета. Торнадото е минало през градчето Сушек, съобщи Нова тв.

Децата били на летен лагер, а дърветата паднали върху палатки, в които спели 20 ученици. Общо 13 от тях са с различни наранявания и са откарани в болница. Другите три жертви също са загинали под паднали дървета в градчета в същия район на Полша.

Двете загинали момичета - на 13 и 14 години, спели в палатка, когато върху нея паднало дърво. Те били на 3-седмичен скаутски лагер в северната част на Полша.

Властите са наредили всички деца от лагера да бъдат евакуирани незабавно, но силната буря и падналите на пътищата дървета са затруднили работата на спасителите.

Силната буря остави без ток повече от 170 000 души в северна Полша. Ураганният вятър е нанесъл щети на 800 сгради.

Властите издадоха предупреждение за опасно време, а правителството свика кризисен щаб за справяне с последствията от природната стихия.

 


8
Още от
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
криста преди 2 месеца
Това с торнадото дали няма връзка с присъединяването на Крим към Русия....
7
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 месеца
Гледам в Dnеs.bg има много добри писатели, на фантастични разкази и романи!!!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Прав е

Така е, няма друго обяснение за буря...
5
9
 
4
 
! Отговори
Прав е преди 2 месеца
Господ наказва поляците.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Стойчо Керевиза

Знаех си!
3
5
 
9
 
! Отговори
Стойчо Керевиза преди 2 месеца
Торнадото е създадено от илюминатите и масоните, за да се всее паника сред населението и да отвлече вниманието от другите техни дейности, като кемтрейлс и предизвикването на земетресения. Технологията, която ползват за тях е усъвършенствана и вече привлича внимание и затова се провеждат такива мероприятия за отвличане на вниманието, като протестите в США, торнада с малко жертви, но на нетипични места. Сред пострадалите е и астроном, разкрил пазената от тях тайна, че Земята е плоска. Случайност??
2
1
 
7
 
! Отговори
do 1 преди 2 месеца
*** смъкни си станиоловата шапка
1
10
 
2
 
! Отговори
Има пролеми преди 2 месеца
nad 200 000 torndado зародиша за внесли незаконно извънземни терористи в источното полукълбо вкл в Западна Европа..подава буря наблизо..Ползват нов а техника холограмно и лед базирана..
Експерти да огледат нашествениците как проникнаха в Черно море с два американски военни кораба след широко нагло рекламиран кървав акт в Волгоград преди олимпиадата в Сочи.Виждат се като огромни обеми над корабите.