Влакове в Египет се сблъскаха. Задържаха машинистите

Загиналите са най-малко 41 души
13 авг 2017 22:20, Петя Славова
2
Влакове в Египет се сблъскаха. Задържаха машинистите
Снимка: БТА

Египетската прокуратура разпореди машинистите и помощник-машинистите на двата сблъскали се в петък влака да бъдат задържани за 15 дни, предадоха информационните агенции.

При жп катастрофата на край Александрия загинаха най-малко 41 души, а са ранени 133, съобщи министерството на здравеопазването.

Двамата машинисти и двамата им помощници ще останат в ареста, докато се води разследването.
Взети са урина и кръв за изследване от един от машинистите, за да се провери дали не е използвал наркотици, отбелязва Ройтерс.

Пътуващ от столицата Кайро за Александрия пътнически влак се вряза с пълна скорост в спрял влак от Порт Саид.

Според една от версиите до катастрофата се е стигнало заради грешка на машиниста, който не е забелязал забраняващия сигнал на светофара, както и значително превишената скорост.

Според друга версия диспечерът е подал грешен сигнал на първия влак, той е спрял и след това в него се е блъснал вторият влак.

Египетският министър на транспорта Хешам Арафат каза вчера, че ръчната операционна система е фактор, който е допринесъл за катастрофата - една от най-тежките в страната през последните години, пише БТА.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси е разпоредил разследване на инцидента. Железопътната система в Египет е в много лошо състояние, поддържана е зле и в резултат авариите и произшествията с жертви и пострадали не са рядкост, отбелязва Асошиейтед прес.

ТАСС припомня, че най-тежкият влаков инцидент в страната стана през февруари 2002 г. Тогава 315 души загинаха при пожар в жп композиция, пътуваща от Кайро за централния град Луксор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Египеткатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Алах им е създал камили за всякакви пътешествия и алъш-вериши, но те - не, ние сме си европейци, бяли, и който не вярва, да провери как ни ценят в България! А всякакви новини за загинали семити могат да бъдат само приятни!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После същите ще ни налагат техния начин на живот. Не мерси!