Десетки загинали при затворнически бунт във Венецуела

Станали са сблъсъци между въоръжени затворници и силите на реда
17 авг 2017 08:25, Елка Василева
10
Десетки загинали при затворнически бунт във Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 37 души са загинали при сблъсъци между въоръжени затворници и силите за сигурност в малък затвор в Южна Венецуела, съобщи щатски губернатор, цитиран от Асошиейтед прес.

Губернатор Либорио Гуаруля заяви, че кръвопролитието е станало вчера вечерта, когато са избухнали сблъсъци между затворници и надзиратели в затвора в Пуерто Аякучо, столица на щата Амасонас. Той каза, че силите за сигурност са влезли комплекса, за да възстановят реда.

Гуаруля съобщи по-рано в Twitter, че над 35 души са загинали, когато специални части на министерството на вътрешните работи и правосъдието са щурмували затвора.
Прокуратурата съобщава за 37 загинали и 14 ранени служители.

Според две правозащитни организации 37-те загинали са затворници. В комплекса, намиращ се в отдалечена зона на тропическа гора, има 105 затворници.

Условията във венецуелските затвори се влошиха в момент, когато страната преживява най-тежката си икономическа криза. В тях постоянно се вкарват контрабандно оръжия и напоследък се съобщава за много бунтове в тези учреждения, където затворниците страдат от недохранване, отбеляза ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: бунтзатворВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем скоро Мадуро ще гризне к.ро!
9
1
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Добре че им е петрола на арабските кралства, че щеше да са умрели. Има доста снимки как е изглеждал Дубай преди да експлоатират находищата на петрол, и какъв се превърна. Мислиш ли, че без петрола щяха да изградят такъв град? Пустинята щеше да ги е погълнала. Същото щеше да е и с Кувейт и Катар. Арабите също не харесват американците, при първа възможност са им били шута. При Венецуела природните ресурси са повече - не са за изпискане, а и са по-близко.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Компании от САЩ и Канада добиват 85% от нефта и газта в Русия, а руските компании гонизкупуват. И няма проблем. Защото Русия няма техника и технология за добиване на горива от дълбоко замръзнали почви.Всичко е в договорите, двете страни са доволни.В арабските кралства е същото, и са супер богати.Защо само във Венецуела не може да стане ?!Защото комунистите са крадци, рушители, а не съзидатели.
7
3
 
3
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Стига сравнявахте Венецуела с БГ, там ги научиха че не трябва да работят, защото работата води до имане, а да имаш е символ на прогнилия капитализъм. В България през далечната 48-***(горе-долу) се приема закон против скитащите и безработните и бащите ви още помнят как милицията влизаше в работно време в кафенета и трябваше да обясняваш, защо не си на работа.Българина още от времето на Империята е научен че има собственост, която се опитва да разшири и затова работи
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там и свободните няма какво да ядат,а ти чакай за затворниците да има.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втори Мейдан? Все пак американците се докопаха до златните мини на Украйна. Сега е ред на петрола и природния газ във Венецуела, да не забравяме и златото и диамантите. Е, може и да оставят 1-2% от печалбата във Венецуела.
4
5
 
10
 
! Отговори
555 преди 6 години
Нещо ми намирисва на американско вмешателство пак ..
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е! При комунизма ако си в пустинята внасяш пясък...
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при комунизма... и по-лошо ще става.Цялата им държава е бедна и страда от глад, а са трети в света по залежи на петрол!Но при комунизма всичко се срива.В Русия нали виждате - същата работа, а и те имат нефт и газ.
1
9
 
3
 
! Отговори
Евролибераст преди 6 години
Поклон пред борците за демокрация, убити от варварския режим на Мадуро!