"Гардиън": Без визи за гражданите на ЕС след Brexit

За работа обаче ще бъдат наложени имиграционни ограничения
17 авг 2017 20:30, Елка Василева
2
"Гардиън": Без визи за гражданите на ЕС след Brexit
Снимка: архив, Reuters

Гражданите на Европейския съюз ще могат свободно да посещават Великобритания след излизането й от общността, без да са им необходими визи, съобщи в. "Гардиън", като се позова на правителствени източници.

Според източниците обаче това няма да означава, че гражданите на ЕС автоматично ще имат право да остават във Великобритания за неопределен срок.

Ако искат да работят в страната, те ще трябва да се съобразяват с новите миграционни ограничения.

Министри многократно са казвали, че Brexit-ът ще даде на правителството властта да контролира миграцията, но това не означава, че то иска да я спре напълно.

Правителството също така иска да продължи да позволява на компаниите да наемат квалифицирани работници от ЕС.

Източниците отрекоха твърденията, че правителството планира да въведе квоти, за да контролира броя на работници от ЕС, които идват да работят в определени сектори във Великобритания.

Имиграционните планове, които трябва да бъдат оповестени по-късно тази година, ще очертаят предложенията на правителството за нова дългосрочна система.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ВеликобританияЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Спасение преди 6 години
Проблема на англичаните е, че са прекалено горди и същевременно мързеливи. Друг е въпроса, че искат да лансират повече работни места за местни, което не виждам как ще ги накара да работят (свикнали са цял живот на социални). Предстои да видим и чуем :)
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се,ЕС и Англия да се разберат по човешки и въпреки раздялата,да не си правят сечено зад гърба.Все пак,всички сме европейци.