Жертвите на кървавия ад в Барселона - поне 13

Полицията отцепи района и е по следите на нападателите
Обновена: 17 авг 2017 22:07 | 17 авг 2017 19:57, Веселина Йорданова
165

Снимка: БТА

Най-малко 13 души са убити при при врязването на микробус в множеството в центъра на Барселона, съобщи Ройтерс.

Нападението стана на популярната туристическа улица "Рамбла" в района на Пласа Каталуня (площад "Каталуния").

Още по темата
Вестник "Периодико" съобщи за между 20 и 25 ранени при врязването на микробуса сред пешеходци.

Полицията смята случая за терористичен атентат.

Според "Периодико" шофьорът на микробуса се е укрил в турски ресторант и е възможно да е взел заложници.
Ройтерс съобщава, че в ресторанта са се барикадирали двама въоръжени мъже, но засега не е ясно дали те са били в микробуса.

Според "Периодико" от заведението са се чули изстрели.

Полицията е отцепила улица "Рамбла" и е наредила магазините и близките станции на метрото и влака да бъдат затворени, предаде Асошиейтед прес.

Хората са призовани да стоят настрана от района, за да не пречат на спасителните служби. Хеликоптер прелита над квартала.

Улица "Рамбла" е сред главните туристически места в центъра на Барселона със своите магазини и сергии.

Пешеходците вървят по широка пешеходна алея в средата на улицата, а от двете й страни преминават коли.
Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че е във връзка с местните власти и че най-важното сега е да се окаже помощ на пострадалите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията, съобщи МВнР.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 0034 913 455 761; 0034 913 456 651

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Не не на терора и фанатизма , от която религия да е . Истинският религиозен човек той прави добро, а не терор ! Според мен терористите са мафиоти и работят за пари и са дрогирани хора и убиват невинни хора в джамии, черкви, улици и т. н. Терористите няма истинска религия и използват терора за да насаждат омраза между религиите и воини. Също могат да сторят и нашите фанатици от една политическа партия ако им се дава възможност.
121
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Стига се вайкахте, а бегом да купите още плюшени мечета, знаменца, и да не забравите да направите плакати с "Добре дошли!". Такива са евродирективите.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шайка брадясали бабаити* разиграват цяла Европа и си правят с нея какво си поискат!?! Същата тая Европа дето преживя две световни войни?!? Гледам и невяяярвам на ушите си!!!
119
5
 
4
 
! Отговори
от Уикипедиа преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9-*** капитани, 3-*** депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително и цар Борис III. # Т.е.: БАШ-ТЕРОРИСТИТЕ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .# от Уикипедия.
118
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До сър ПичукНе е виновна религията ислям, а една глобалистка световна мафия, която си е въобразила, че ще командва целия свят.
117
1
 
1
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Колкото и да не ви се вярва-жертвите от тероризъм за десета година подред намаляват.
116
0
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
До сър ПичукАтатюрк го е казал-без султанат няма халифат. Абсолютно недопустимо е да се подкрепят режими-султанати. Това че терористите на терен били бедни и подведени сигурно е вярно,но кой ги държи бедни и ги подвежда?
115
0
 
1
 
! Отговори
До сър пичук преди 6 години
Ти наистина ли си толкова *** или само се правиш.Чудно ми е как можеш да пишеш , след като не можеш да четеш.Магия по врачански.....
114
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 131 преди 6 години
Щирлиц ви го каза, но може да се продължи до безконечност. Бих го направил при време. Сега ще спомена бегло, знаейки добре, че между "арабите" може да има и бербери, и кюрди, и перси, и узбеки, и таджики. Велики произведения на строителството има в Маракеш, Севиля, Толедо, Ронда, Кайро, Самарканд, Бухара, в Индия. Ал джебра - алгебра, Улуг-бек - астрономия, Авицена, Авероес. Поетите на Персия, арийци - Саади, Рудаки, Хафиз, Омар Хаям. А кюрдът Саладин е учил кръстоносците на рицарство!
113
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Учени арабиДжамията на Омаядите в Дамаск,дворецът Алхамбра в Гранада.Много от знанието на античността,е достигнало до нас благодарение на арабите.Не че ги харесвам много,но истината си е истина.
112
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Какво значи "поне 13"!?Малко ли ви се виждат,още ли очаквате,не дай Боже нова касапница ли?А спрете се малко,хора са загинали.То бива,ама вашето чудо никъде го няма..
111
0
 
7
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
До Анонимен А не! Стига с тоя номер за`общия знаменател` Ако тези са изключения, неприемливи за другите, в разрез с морал и религия останалите -тези 250 млн.за които пишеш щяхя да ги отхвърлят Зящо не излязят религиозните им водачи и от позиция на религията да заклеимят- който бомби слага -в ада отива! Нещо имамите мълчат в съгласие! Авторитетите щяха да заклеимят-вие сте врагове на разбиранията ни.Мълчат в съгласие!Хората(250млн) щяха да се отрекът от тези и да ги изолират-мълчат в съгласие!
110
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната добре проведена акция на ЦРУ.Оттук нататък ролята е на медиите.
109
0
 
4
 
! Отговори
Перо Келеша преди 6 години
ИД пое ли отговорност?
108
9
 
11
 
! Отговори
Учени араби преди 6 години
Ти учен арабин видял ли си? Арабите са рушители на култури, а не съзидатели. Кажи нещо красиво, което е построено от арабин и кажи колко неща са унищожили...
107
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
131,Не разбирам защо поставяш 250 000 000 хора от арабски произход под общ знаменател. И за да те светна - една огромна част от сегашните ни познания, са благодарение на арабите - астрология, химия, физика, математика. Да не говорим, че не всички араби са мюсюлмани.
106
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 124 :DТОВА ВЪПРОС УЛОВКА ЛИ Е!!!ОБАМА БЕШЕ СЛАБ ПРЕЗИДЕНТ НО СЕГАШНИЯ Е ПЪЛНО КУКУ :DТЪЙ, ЧЕ ОЧАКВАМ ДА СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ И ТО СКОРО!!!ТРЪМП СЕ КЛАНЯ НА ДЯВОЛА ТОЙ Е ПО-ОПАСЕН И ОТ *** КОЙТО Е САМО АНТИХРИСТ И БЕЗБОЖНИК!!!ТРЪМП Е ДЯВОЛОПОКЛОННИК И КАТО ТАКЪВ НЯМА КАК ДА НЕ НАПРАВИ ВОЙНАТА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ! :D
105
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
Отново представители на най - мирната религия на света убиха хора в името на мира !
104
0
 
11
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Ислямът е ретроградно и античовешко политическо учение.Сега, в отговор на подлото нападение на мирни хора извършено от гнyсен ислямец, кое ислямско сборище ще бъде разтурено и превърнато в градинка с фонтанчета, мол, музей на ислямския тероризъм, или поне публичен дом? Колко ислямеца ще бъдат изловени и вкарани в пандиза до живот?Кога започва масовата деислямизация на европа?Кога ще бъдат съдени продажните политици допуснали ислямската инвазия?
103
1
 
4
 
! Отговори
men преди 6 години
сфинята кашински да райкаже ефрейската *** полша като е имала бели роби в солните мини дето не с виждали слънце по цел живот....